torsdag 21 juni 2012

Ikeafärjan från Manhattan till Brooklyn

Manhattans skyline sedd från Ikeafärjan mot Brooklyn.
Foto: Anna Ström Åhlén.
Du är i New York och vill åka över till Brooklyn. Ta färjan till Ikea, the Ikea Express Shuttle! Tro det eller ej men det svenska möbelvaruhuset har slagit upp sina portar i Brooklyn, bara ett stenkast (nåja) från Manhattan.
På helger åker du gratis med Ikeafärjan till Brooklyn. På vardagar kostar det en spottstyver. Då får du också rabatt på Ikea om du handlar för en viss summa och visar upp kvittot från Ikeafärjan. Men det är förstås inte pengarna det handlar om, utan upplevelsen ...
Att ta Ikeafärjan, Ikea Express Shuttle, till Brooklyn förenar
nytta med nöje. Foto: Anna Ström Åhlén.

Ta dig ner till söda Manhattan och leta upp Pier 11. Skulle du behöva vänta på färjan, finns det gott om fina fototillfällen vid vattnet. Eller varför inte ta en kaffe på Starbucks i närheten under tiden?

Vid soligt väder sitter du förstås på "soldäck" med kameran i högsta hugg och fotograferar Manhattans skyline. Utsikten är fantastisk och du får även en glimt av Frihetsgudinnan (Statue of Liberty), på väg till Brooklyn.

Väl framme kan du ju inte motstå att titta in på Ikea i Brooklyn. Möblerna heter precis som hemma men labyrinterna fram till kassan slipper du som tur är. Om hemlängtan är svår, går det bra att smörja kråset med "Swedish Meatballs" i restaurangen. Givetvis är antalet kalorier utskrivet på skylten med megabokstäver, såsom brukligt är i USA.

Vad du ska göra mer när du är i Brooklyn? Ja, det får du veta i kommande inlägg här på New York-bloggen ...

Fira midsommar på Ikea i Brooklyn med Swedish Midsummer
Smorgasbord! Foto: Anna Ström Åhlén.
Utsikten från Ikeas matsal i Brooklyn är något maffigare än
den i Kungens Kurva ... Foto: Anna Ström Åhlén.


4 kommentarer:

 1. Jag vill till NY typ... NU! Häftigt med Ikea färja :-)

  SvaraRadera
 2. Ja, det var en upplevelse! :) Håller med dig, jag vill också till New York NU! Alltid ...

  SvaraRadera
 3. Svar
  1. Det vill jag med, precis hela tiden! Tur att man kan frossa i minnen, reseberättelser, tips och kommande planer så länge.

   Radera