onsdag 8 augusti 2012

Frukost på Le Pain Quotidien

En fantastisk frukost i New York. Foto: Anna Ström Åhlén.

Vill du ha ett alternativ till frukost på diner i New York? Då ska du bege dig till Le Pain Quotidien vid Bryant Park i Midtown. Adressen är 70 West 40th St.

Här serveras det frukost så god att du genast börjar längta efter ett återbesök. Själv provade jag en tallrik yoghurt med färska jordgubbar och blåbär. Till det avnjöt jag nybakat bröd från restaurangens eget bageri kombinerat med ekologiskt ägg och kaffe med mjölk. Gott var bara förnamnet.

Serveringspersonal i farten på restaurangen Le Pain Quotidien i New York.
Foto: Anna Ström Åhlén.
För att ytterligare förhöja frukoststunden finns New Yorks dagstidningar till hands, såsom The Wall Street Journal och The New York Times. Läs, njut och låt din frukost på Le Pain Quotidien bli en riktig kraftsamling inför din fortsatta dag i New York.

Inriktningen hos Le Pain Quotidien är att det som serveras ska vara färskt, ekologiskt, kryddoftande, nyttigt och samtidigt delikat. Här finns också alternativ för den som är vegan. Helt klart har de lyckats!
Färska bär till frukost på New York-resan. Mums! Foto: Anna Ström Åhlén.

På Le Pain Quotidien kan du förstås även äta annan slags mat, vid andra tider på dygnet. Smörj kråset med soppor, sallader, medelhavstallrikar eller specialiteter för säsongen. Tårtor, kakor och muffins lockar smaklökarna hos den fikasugne. Det finns även en uppsjö av nybakat bröd och inbjudande syltburkar att köpa med sig hem.

Fikasugna får sitt lystmäte på Le Pain Quotidien. Foto: Anna Ström Åhlén.


Varför inte ta med godsakerna ut i ljuvliga Bryant Park, på andra sidan gatan? Mer om denna oas i kommande inlägg här på min New York-blogg!

PS. Förutom vid Bryant Park, finns Le Pain Quotidien på fler ställen i New York.


Bryant Park, en oas mittemot Le Pain Quotidien. Foto: Anna Ström Åhlén.

4 kommentarer:

 1. Mums vad gott det såg ut!/Elsa

  SvaraRadera
 2. Hej Elsa! Ja, det var verkligen gott. Kan varmt rekommenderas!

  SvaraRadera
 3. Ååååhhhh, min NYC-längtan blev inte mindre efter en titt i den här bloggen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, det är precis det som är meningen. ;)
   Välkommen hit!

   Radera