onsdag 4 september 2013

Stilspaning i New York

Hipsterfamilj på promenad i Williamsburg. Foto: Anna Ström Åhlén.


Hur klär sig folk i New York, en vanlig dag i maj? Varsågoda, här kommer en stilspaning. En fotoserie som både visar olika smak och beredskap för olika väder.

Vi börjar i heta Williamsburg, där hipsterföräldrarna sätter stilen. Som modeikoner korsade de gatan med minstingen på armen. Ingen barnvagn? Nej, det är inte vidare praktiskt i New York, särskilt inte i New York City Subway.

På Upper West Side garderar sig den stilfulla kvinnan med kappa, medan andra tror på högre temperatur,

The lady in red. Foto: Anna Ström Åhlén.

I samma stadsdel är någon annan klädd för fest, med en färg som sticker ut.


Foto: Anna Ström Åhlén.


Det yngre manliga gardet är mera "laid back" med baggy jeans ...
 
Stövlar är både snyggt och skönt att gå i ...

... tycker mer än en kvinna! Killarna väljer gärna scarf och keps.


Andra tycker att en stark färg är grejen. Då blir man ett klart blickfång på The High Line.I Central Park, slutligen, fångar en ung fotograf den makalösa utsikten, både bekväm och snygg i skinnjacka och keps.

Vill du själv ha råd om hur man ska klä sig i New York? Här ger chefredaktören på Styleite.com sina bästa tips, både för kvinnor män.

PS. Vill du vinna en resa och andra fina priser? Den här bloggen om New York är just nu med i en tävling hos Supersavertravel. Någonstans på bloggen finns en gömd bild ... Läs mer om tävlingen här. Lycka till!4 kommentarer:

 1. Hej! har du gömt en av supersavers väskor? en ledtråd isåfall? :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det stämmer bra det. Men någon ledtråd får jag tyvärr inte ge. Det enda jag kan säga är att det inte är jättesvårt! :)

   Radera
 2. Det bästa med New York tycker jag är att man kan klä sig i princip HUR man vill :) Det finns en sån enorm blandning att inget egentligen står ut...beror på vilket område man är i ibland (om man är väldigt excentrisk av sig!), men oftast inte. Det är verkligen befriande!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Exakt så är det! En av alla oräkneliga anledningar att älska New York!

   Radera