fredag 18 december 2015

Paper Source – butik med annorlunda presenter i New YorkAtt hitta resepresenter är inte alltid så lätt. Utbudet är visserligen knappast litet i New York. Men hur ofta hittar man allt på samma ställe?

Nu har jag ett nytt tips på presentbutik i New York. En butik som har alla möjliga (och omöjliga) gåvor, för alla smaker och åldrar. Faktum är att jag sprang på detta ställe av en slump. Min reskompis Anette hade dock läst om det innan och klev in direkt, medan jag inte var sen att haka på.

Paper Source heter butiken där man lätt blir kvar länge, flanerande mellan hyllorna. Här finns barnböcker, läckra kartor och självklart brevpapper och presentpapper i alla de former (vore konstigt annars med tanke på namnet). Söker du inbjudningskort till bröllop har du kommit helt rätt!

Detta är alltså främst en pappers- och bokhandel
men här finns så oändligt mycket mer. Just avdelningen med småprylar är extra intressant. Inte minst för att de potentiella gåvorna tar minimal plats i resväskan.

Några exempel på presenter till barn och ungdomar: en pappers(!)projektor för smarta mobiler, ett Mini Emergency Kit med nagelsax, halstabletter, nål och tråd etc, en byggsats till ett batteridrivet tåg paketerat i en snygg plåtburk med mera, med mera. Den sistnämnda burken är det frestande att sno själv, som inredningsaccessoar ... (se bild ovan).
Vidare finns det små citat- och tipsböcker för allt från studenter till kärlekspar eller föräldrar. Den ultimata presenten slås givetvis in i ett av de udda omslagspappren.
Här inhandlades en del julklappar av undertecknad. Därför avhåller jag mig från fler detaljerade beskrivningar.

Gå dit själv, under din nästa resa till New York! Du hittar Paper Source på flera ställen i New York. Jag var på 344, West 14th Street. (Sade jag att personalen är mycket trevlig också? Full pott alltså.)

Enjoy!

PS. Här är ytterligare ett tips på presentbutik och bokhandel i New York! Den butiken är nog min absoluta favorit i New York!Samtliga foton: Anna Ström Åhlén.

Välkommen även till min andra reseblogg Travel on a Cloud! Du kan även följa båda bloggarna på Facebook: Här är New York-bloggen på Facebook och här är Travel on a Cloud på Facebook.

Instagram@newyorkmybite_travelonacloud


6 kommentarer:

 1. Åh, jag älskar butiker som denna. Kan aldrig låta bli att gå in om jag råkar gå förbi en och jag fastnar lätt där alldeles för länge. Denna ska jag komma ihåg när det blir min tur att besöka New York! Jättebra tips!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Vad roligt att höra, Helena. Då är vi verkligen lika på den punkten, för jag stannar också alldeles för länge. Men å andra sidan, är det semester så må det väl vara hänt! ;)

   Radera
  2. Det verkar som det. Haha, ja men precis. Alla är ju olika och vill man spendera sin tid i en härlig butik så varför inte. Heller det än att göra saker man inte tycker om :)

   Radera
  3. Spot on, Helena! Livet är för kort för annat.:)

   Radera
 2. Oj oj, här hade man kunnat gå omkring länge och titta! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att du också känner detsamma! Själv vågar jag inte tänka på hur länge jag var därinne. Men har man tiden, så varför inte? ;)

   Radera