lördag 13 augusti 2016

Fem goda smakupplevelser du inte får missa i New York


God mat, det är bland det bästa med en resa till New York. Åtminstone tycker jag själv det. Men jag vet att vi är fler! Här är fem goda smakupplevelser som du inte får missa – bland det godaste jag någonsin ätit i New York.

#1 Chelsea Burger på New York Burger


Var finns den bästa hamburgaren i New York?
Det är en ständigt omdebatterad fråga och smaken är som den berömda baken. Min egen favorit är New York Burger och då närmare bestämt hamburgaren Chelsea Burger (se översta bilden). Här möter krispigt bacon saftigt kött med cheddarost. Numera finns den också med glutenfritt bröd, hurra!#2 Avokadosmörgås på Le Pain Quotidien

Den är omtalad av många, denna legendariska Toasted Avocado Tartine. Jag hade tidigare enbart ätit frukost på Le Pain Quotidien, något som också varmt kan rekommenderas. Men nu har jag även smakat den berömda smörgåsen. Här varvas skivad avokado med spännande ingredienser som fänkål, gulbeta och citruskumminsalt. Ett stort plus för att den också finns med glutenfritt bröd! Här är receptet.
#3 Hummer i "korvbröd" på Luke's Lobster

Den är numera också en legend, den färska hummern på Luke's Lobster.
Ja, jag skulle sträcka mig så långt som att säga att det är det godaste jag någonsin ätit i New York! Självklara tillbehör är saltgurka och chips. Varje resa är ett besök här en självklarhet, och nästa gång kommer jag att gå dit med extra glada steg. De har nämligen börjat med gluten-friendly rolls!
Med detta menas att de inte kan garantera total glutenfrihet, då brödet finns i en miljö bland annat bröd. Men det bakas helt glutenfritt!#4 Summer Salad på B Cup Café

Redan efter ett par tuggor vet jag att detta är den godaste sallad jag någonsin ätit. Alla råvaror är otroligt fräscha och smakkombinationen är både somrig och kreativ. Att man dessutom äter i en läcker miljö med fri wifi gör inte saken sämre. Läs mer i mitt tidigare blogginlägg om B Cup Café i Alphabet Village.

#5 Pommes frites på 230 Fifth 

Om pommes frites är en egen måltid kan man diskutera, men missa inte den här. Det tog inte många minuter innan jag och min kompis länsat skålen, ackompanjerat av varsitt glas vin. Godare pommes har jag sällan ätit! Utsikten här uppe är också "to die for". Men var? Jo, på 230 Fifth, en av New Yorks mest kända takbarer.

Vill du ha fler tips på god mat och dryck i New York? Sök bland etiketterna här på New York-bloggen. Använd webbversionen, så får du tillgång till många fler rubriker och sidor. Här finns även en guide till mina samlade New York-tips.

Vad är det godaste du någonsin ätit i New York? Berätta gärna!

PS. Du är också välkommen att följa New York-bloggen på Facebook. Jag rekommenderar även mitt Instagramkonto för mer inspiration om både New York och mina andra resor, som du för övrigt kan följa på bloggen Travel on a Cloud.

Samtliga foton om inte annat anges: Anna Ström Åhlén.

10 kommentarer:

 1. Avocadosmörgåsen eller salladen sitter bra till i mitt tycke.
  Tack för kommentar hos mig! Kram ♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul att du blev sugen på avokadosmörgåsen. Ja, den var en höjdare. Bra att receptet finns på nätet också. :) Kram

   Radera
 2. Tack för dina utmärkta tips på mat. Något känner jag igen och det är "Le Pain Quotidiene" och det är alltså "still going strong".
  I din lista kan jag gärna prova allt.
  Det bästa jag ätit i NY minns jag inte men jag vet att det bästa jag ätit på Nantucket och Martha`s Vinyard är hummer, nyfångad och nykokt.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt att du vill prova allt i listan och att du känner igen Le Pain Quotidien! Ja, det tyder ju på bra kvalitet när de varit verksamma länge. Åh, nyfångad och nykokt hummer hos Martha, det låter ju gudomligt gott. Jag tror jag får sätta det på min bucket list. Kram tillbaka!

   Radera
 3. Godaste vet jag inte, men jag älskar att köpa med nåt från nån deli och ha picknick i Central Park :-)

  Tack för fina tips! Hoppas verkligen på att få återvända till NY snart :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, vad kul att du gillade tipsen. Åh, att köpa med något från en deli och sätta sig i Central Park, det är ju alldeles perfekt när man är i New York. Bra att du påminner! Det är så lätt att stirra sig blind på restauranger. Hoppas du får komma till New York snart. :)

   Radera
 4. God mat är ju en stor grej på en resa, och toppen att det finns glutenfritt :) Vi hade faktiskt gäster här igår och lyckades trolla fram glutenfritt bröd ur frysen. Fick lite pluspoäng för det tror jag, haha. Gillar tyvärr inte pommes frites och korvbröd är (i varje fall i Sverige) inte speciellt gott, men avokado är ju smaskens, så mackan och salladen ser godast ut :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt att möta likasinnade som också uppskattar det här med god mat på en resa. :) Ja, det är verkligen skönt att allt fler börjar med glutenfritt.

   Vad bra att ni kunde trolla fram glutenfritt till era gäster! Vem vet, kanske kommer jag och våldgästar er framöver, haha, så då får ni vara beredda. ;)

   Angående pommesrätten, så måste jag säga att den var mer som ugnsbakad potatis än vanliga pommes. Kunde inte alls jämföras med sådana man får på hamburgerbarer. Brödet till hummern är även av betydligt högre kvalitet än klassiskt korvbröd. Jag kallade det bara så eftersom principen är densamma som för korv: hummern läggs i ett bröd. Ja, allt med avokado är gott, det tycker jag med!

   Radera
 5. Har missat flera av dessa godsaker ser jag. Älskar ju Luk´s Lobster.Ska kooa ihåd dessa andra ställen till nästa New York resa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul att du också älskar Luke's Lobster! Hoppas du får komma dit och frossa i godsakerna framöver. :)

   Radera