torsdag 8 september 2016

Mysig italiensk restaurang i West Village


Ett New York-minne: Efter en dag fylld av promenader i downtown, Manhattan, var det dags att vila fötterna. Av en slump upptäckte jag och min kompis en mycket trivsam restaurang i West Village – nämligen Abbottega.

Då målet främst var att sitta ner och släcka törsten, avnjöt vi varsitt glas rosé på bästa plats vid fönstret. Här var friden total, efter det larmande Chinatown. Över gatorna bugade blommande grenar och bara någon enstaka bil for förbi. Restaurangen var just då folktom men vi förstod direkt att här säkert var fullsatt om kvällarna.

Vi blev nämligen lite småhungriga och beställde in en tallrik spenat med getost. Åh, så gott!

Lokalen bjöd också på den typiska New York-charm som kan återfinnas lite varstans: tegelväggar och kreativt utformade lampor. (Man måste bara älska knippet med ljusfyllda burkar!)På väggarna vittnade nostalgiska vykort och reklamskyltar om svunna tider, i denna restaurang som har anor sedan 1913.

Abbottegas koncept är att ge besökaren en smak av Lazio, Umbrien och Toscana. Naturligtvis är det typisk italiensk mat som står på menyn. Men det speciella är att produkterna också kan köpas direkt i butiken.

Abbottega bjuder in till såväl frukost som brunch, lunch och middag. Du kan också boka ett privat event här: kanske en födelsedags- eller bröllopsmiddag?

Det kommer garanterat att bli ett återbesök på denna restaurang någon annan tid på dygnet. Dessutom finns 300 viner att upptäcka – något som dock inte lär hinnas med under en livstid.


Så mycket gott – så lite tid; det är New York i ett nötskal. Men det gäller att lugna sig och inse faktum. Man kan inte få allting, alltid. Denna gång blev det ett glas rosé med enkelt tilltugg. Gott så!

Sedan var vi laddade med nya krafter, för att besöka Morton Street: min favoritgata i New York. (Donationer till en framtida lägenhet mottages tacksamt ...)Vill du också vila fötterna och släcka törsten på Abbottega? Adressen är 14 Bedford Street.

Enjoy!
***Edit: Abbottega har nu bytt ägare och namn. Numera heter restaurangen da Tommy Osteria.***

PS. Missa inga inlägg: Följ min blogg med Bloglovin! Välkommen!


Visa större karta

Samtliga foton: Anna Ström Åhlén.

7 kommentarer:

 1. Å så mysigt. Sitter oxså och njuter av ett glas rött i Gbg. Varmt och gott, hela 24 grader ute och klockan ärvsnart 18.30.
  Ha det gott och njut av West Village

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket! Inser nu att inlägget kanske var lite förvirrande. ;) Jag är inte i New York just nu; det var ett minne jag skrev om. Men snart är jag där igen!

   Vilken härlig kväll i Göteborg du beskriver! Ja, det har varit riktigt skön sensommarvärme nu.

   Ha en fin helg!

   Radera
 2. Tack så mycket för din blogg och detta härliga inlägg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket, vad glad jag blir! :)

   Radera
 3. Trevligt ställe! Jag blev nästan lite sugen på rosé nu ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att du blev sugen! Ja, i dag är det ju fredag, så det kanske är dags? ;) Det är verkligen ett trevligt ställe och av recensionerna på nätet att döma gjorde ägarbytet ingen skillnad!

   Radera
 4. Verkar vara en restaurang helt i min smak i mitt absoluta område i New York :)

  SvaraRadera