lördag 7 oktober 2017

Hur ska man klä sig i New York på hösten?


På väg till New York i höst? Då undrar du kanske vilka kläder du behöver. Hur ska man egentligen klä sig i en stad där det kan vara allt från 7 grader till 27 på hösten? Här är tipsen.

Tricket för att klä sig rätt i New York är lager på lager.
Eftersom vädret kan växla snabbt är det rätt skönt att vara beredd och slippa åka tillbaka till hotellet, alternativt köpa något onödigt bara för att du fryser. (Hm, om man nu någonsin har shoppat något onödigt i New York? *Blinkar oskyldigt*)

De här kläderna packar jag för en New York-resa i oktober:

Jeans
Vida sköna byxor (perfekt för flygresan)
Ett par kortare kjolar att ha tillsammans med tjocka strumpyxor
Sneakers (för långa promenader)
Boots eller stövlar (för kvällsbruk)
Koftor
Varm tröja
Trenchcoat eller vindtät jacka
Sjalar/scarves
Hatt eller keps
Skinnhandskar
Toppar/blusar
Ett par klänningar

Kläderna ska förstås helst vara i strykfria material och gå att matcha med varandra. Sedan skalar jag av/klär på allt efter temperaturens växlingar. Självklart packar jag också underkläder, strumpor etc men att det ska med, det är ju sen gammalt. (Förutom den gången jag gjorde min största och ytterst komiska packningsmiss.)

Skulle det slå till och bli riktigt kallt rekommenderas en extralätt dunjacka. Sådana har till exempel Uniqlo i mängder av färger. Men hittills har jag haft riktig tur med vädret på alla mina höstresor till New York.

Det har ofta varit över 25 grader i oktober, till exempel den dag jag var på Smorgasburg i Williamsburg och (klantigt nog) klätt mig i en tjock tröja utan något annat lager under. Där satt folk och solade och där gick jag som en Michelingubbe. Men misstag är till för att lära sig av!
Vill du gå direkt från en dag på stan till middag och takbarshäng på kvällen? Då rekommenderas att du har promenadvänliga skor på dagen och sedan byter till finare/lättare skor som du har med dig i din dagväska. Komplettera med några festliga accessoarer som du har i samma väska och ta en "raggardusch" på lämpligt café/lämplig bar innan, där de har ett lagom stort restroom för ändamålet. Then you're all set to go!

Vill du ha tips och tricks på hur du kombinerar olika outfits och gör det bästa av dina fynd från New Yorks vintagebutiker? Kika då på mina tidigare inlägg Hur ska man klä sig i New York? och Konsten att shoppa vintage och klä sig i New York.

Enjoy!

Bild ett: Photo by Andy Lee on Unsplash
Bild två: Barron Roth on Unsplash

6 kommentarer:

 1. Å jag som just nu håller på mdd packbestyren för avresa imorgon :-). Tror jag skippar handskarna :-). Kanske nån poncho åker med.. men inte för mycket som sagt..ska finnas lite plats för shopping oxå. .

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tänk att det är dags nu! Ja, poncho låter skönt. Skulle handskbehov uppstå är det ju i så fall lätt åtgärdat. ;) Ha en bra flygresa nu och lycka till med shoppingen! Ser fram emot att följa din tripp. :)

   Radera
 2. Bra tips! Precis så är det i New York, hösten kan vara lite nyckfull och bjuda på både det ena och det andra vädermässigt.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, Eva. Ja, visst är det så. Vi hade ju dock väldig tur under vår fina vecka 2014. Minns med ett leende våra liknande outfits: kjol, strumbyxor och sneakers. Kram

   Radera
 3. Svar
  1. Varsågod och tack för att du läste! :)

   Radera