måndag 15 januari 2018

En dimmig vårdag i Central Park"New York, det är väl bara en massa skyskrapor och massa folk." Hör du till en av dem som tror det? Följ med på en promenad i Central Park, tidigt på våren. Kom sen inte och säg att New York inte är vackert!


Visst, vi har alla sett dessa klassiska bilder av New York: brusande avenyer, tjutande sirener och skumma gränder bland höga hus. För att inte tala om det ständigt pulserande Times Square som (i mitt tycke) mest är häftigt vid första anblicken.

Men New York har också allt det där som du kanske inte väntade dig. De vidsträckta gräsmattorna, de blänkande vattenspeglarna, snårskogen, fåglarna och (tro det eller ej) tystnaden.

Så därför undrar jag: Har du strosat i Central Park en vårdag, när körsbärsträden står i full blom? När dimman ligger som en trolsk slöja över skyskrapornas silhuetter?

Det har jag, en dag i april.
Att solen lyser med sin frånvaro gör ingenting, tvärtom. Jag bara njuter: på de vindlande stigarna vid vattnet, i mötet med den lilla ekorren och i den ståtliga paviljongen. Jag kunde vara med i en film, jag kunde vara med i en musikvideo. Eller jag kunde, som jag faktiskt är, bara vara.

I Ladies Pavillion stannar jag för en stund och är det inte som om tiden gör detsamma? Som om den till och med går baklänges? Kanske är det åter 1870-tal, då paviljongen var ny. Då skulle jag skulle ha stått under dess tak och väntat på en droska. Eller kanske hundra år senare, då den flyttades just hit. Kanske vore jag då en av de skating ladies som snörde på sig skridskorna här.

Kanske hade du velat vara med? Varsågod, här är bilderna.

Enjoy!


4 kommentarer:

 1. Oj vad läckert! :-) Och jag bara älskar ekorrarna där i parken också. Inte ett besök i NY utan en picknick i Central Park! Ja, utom en gång då, när parken var täckt av snö :-)

  Underbara bilder!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket! :) Ja, jag instämmer: Inte ett besök i New York utan Central Park. Picknick i gröngräset ... åh, jag längtar.

   Apropå snö så yr den just för fullt utanför mitt kontorsfönster. Förstår att du har det bättre där du är nu! ;)

   Radera
 2. Du får en verkligen till att lockas till NY med dina trolska bilder. Jag vet att en dag kommer jag att besöka Central Park och NY🤗

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket, det var verkligen roligt att höra! Ja, en dag är du där. Ser fram emot att höra om du bli lika förälskad som jag. :)

   Radera