Abbotega i West Village

Efter en vårdag fylld av promenader i downtown, Manhattan, var det dags att vila fötterna. Av en slump upptäckte vi en mycket trivsam restaurang i West Village – nämligen Abbottega.

Då målet främst var att sitta ner och släcka törsten, avnjöt vi varsitt glas rosé på bästa plats vid fönstret. Här var friden total, efter det larmande Chinatown. Över gatorna bugade blommande grenar och bara någon enstaka bil for förbi. Restaurangen var just då folktom men vi förstod direkt att här säkert var fullsatt om kvällarna.

Vi blev nämligen lite småhungriga och beställde in en tallrik spenat med getost. Åh, så gott!

Lokalen bjöd också på den typiska New York-charm som kan återfinnas lite varstans: tegelväggar och kreativt utformade lampor. (Man måste bara älska knippet med ljusfyllda burkar!)

På väggarna vittnade nostalgiska vykort och reklamskyltar om svunna tider, i denna restaurang som har anor sedan 1913.

Abbottegas koncept är att ge besökaren en smak av Lazio, Umbrien och Toscana. Naturligtvis är det typisk italiensk mat som står på menyn. Men det speciella är att produkterna också kan köpas direkt i butiken.

Abbottega bjuder in till såväl frukost som brunch, lunch och middag. Du kan också boka ett privat event här: kanske en födelsedags- eller bröllopsmiddag?

Det kommer garanterat att bli ett återbesök på denna restaurang någon annan tid på dygnet. Dessutom finns 300 viner att upptäcka – något som dock inte lär hinnas med under en livstid.

Så mycket gott – så lite tid; det är New York i ett nötskal. Men det gäller att lugna sig och inse faktum. Man kan inte få allting, alltid. Denna gång blev det ett glas rosé med enkelt tilltugg. Gott så!

Sedan var vi laddade med nya krafter, för att besöka Morton Street: min favoritgata i New York. (Donationer till en framtida lägenhet mottages tacksamt …)

Vill du också vila fötterna och släcka törsten på Abbottega? Adressen är 14 Bedford Street.

Enjoy!


Visa större karta

Samtliga foton: Anna Ström Åhlén.

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of