New York – My Bite of the Big Apple & Other Bites of the World, är en prisbelönt reseblogg som drivs av mig, Anna Ström Åhlén, på kommunikationsbyrån Falkblick Kommunikation AB.

Jag är copywriter, språkvårdare och kommunikatör med mer än 20 års erfarenhet. I botten är jag gymnasielärare i svenska och engelska.

Mitt största intresse är att resa och då främst till New York! Till vardags bor jag i småstaden Strängnäs i Sverige, tillsammans med min familj som består av man och tre barn. Här kan du läsa mer om mig, ”TravelAnna”.

Bloggen består av två delar: en om min största passion New York och en om resor till övriga världen. Läs mer nedan.

TravelAnna på Manhattan. Foto: Ulrika Andersson.

New York – My Bite of the Big Apple,
en blogg om min eviga kärlek till New York

New York är, för mig, ”staden som har allt, alltid”. Så länge jag kan minnas har jag längtat dit –  och det var kärlek direkt. Villkorslöst, handlöst och gränslöst. Kanske har jag bott där i ett tidigare liv?

I New York finns en magisk stämning som jag inte funnit någon annanstans. Det är en känsla av att vara vid jordens medelpunkt, i en film och på en plats där allt kan hända.

Här finns unik kultur, mat från hela världen och en speciell arkitektur. Här finns museer, shopping och musik. Ja, här finns allt.

Men framför allt är New York en upplevelse. Ett levande väsen, med skavanker och skönhet – i ständig förändring. En stad där du känner dig hemma direkt, men aldrig vet vad som väntar: bakom nästa hörn, i nästa minut …

På denna New York-blogg vill jag dela med mig av mitt stora intresse för New York, med allt från tips på restauranger och shopping till ren inspiration. Kort sagt: min gränslösa kärlek!

Älskar du också New York? Längtar du dit för första gången eller längtar du tillbaka? Oavsett vilket, hoppas jag att du ska finna mycket inspiration.

Du kan också följa bloggen på Facebook och Instagram, för ännu mer tips och inspiration.

Välkommen!


Other Bites of the World – en blogg om resor

Att resa är livet. Att uppleva, njuta och berikas – med alla sinnen. Därför reser jag (förstås) inte bara till New York.

Här får du följa med på mina andra resor, vare sig de går runt hörnet eller ut i vida världen. Ingen resa är för liten, ingen dröm är för stor. Låt oss bara sväva iväg.

Enjoy!