Bänkarna i Central Park – så kan en av dem bli din

Foto: Anna Ström Åhlén.

Har du sett bänkskyltarna i Central Park? Små plaketter men med stora avtryck – ett arv till framtiden.

På flera tusen bänkar finns de, skyltarna i The Central Park Adopt-A-Bench Program. Skyltarna som är allt från romantiska till sorgliga. Eller bara kryptiska.

Foto: Phil Roeder

Foto: Little Sadie.
Fotot: Phil Roeder.

Central Park Adopt-A-Bench Program startade 1986, som en fond för att bevara och underhålla de drygt 9 000 bänkar som finns i parken. Hittills har mer än 3 000 bänkar ”adopterats”.

Kanske vill du föreviga ett romantiskt frieri i New York? Eller minnas någon nära som gått bort? Det behöver inte vara en människa. Här får förstås även husdjur sina egna bänkar.

Foto: Anna Ström Åhlén

Foto: Mighuera.
Foto: gigi_nyc.

Var beredd att betala 7 500 dollar för ”din” bänk. För 25 000 dollar får du även möjlighet att välja bland mera rustika, handgjorda bänkar. Mycket pengar, kan tyckas. Men inte för alla. Och med tanke på den goda saken, är det säkert välinvesterade slantar. Själv väljer jag dock att lägga pengarna på att resa dit i stället …

Här är formuläret där du kan tillägna någon en egen bänk i Central Park. Efter sex till åtta veckor är plaketten på plats! Mottagaren får också ett personligt intyg.

Enjoy!

PS. Välkommen att gilla New York – My Bite of the Big Apple på Facebook! Där finns ännu fler tips och mer inspiration.


Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of