Bloggpaus av hemsk anledning – och vinnaren i bloggtävlingen

Undrar du vart jag tog vägen? Tyvärr beror det på mitt livs värsta sjukdomstid som pågår fortfarande i en Kafkaliknande mardröm. Jag tittar bara in här för att låta dig veta. Samtidigt berättar jag vem som vann min bloggtävling och får en guidebok om New York. Men vad är materiella ting och resor mot att ”inte ha ett liv” med svår smärta dygnet runt? Så klart ingenting. 

New York-bloggen har både en glad och en ledsam nyhet. Vi börjar med den ledsamma, då du som hittar hit säkert undrat. Varför uppdaterar jag inte bloggen och mina andra kanaler i sociala medier?

En mardröm med svår smärta

Faktum är att jag är mycket sjuk, Inte malignt (vilket jag självklart är så tacksam för). Men att ha tortyrliknande (sant!) eskalerande nervsmärtor sen mitten av augusti och dessutom hamna i en cirkelgång inom vården – det är en ren mardröm.

Har legat inne på sjukhus flera gånger, varav en tur med ambulans. Har sedan dess cirkulerat mellan olika discipliner och avdelningar. Alla kan förstås inte kunna/veta/göra allt eller se alla samband. Jag ”skyller” inte på någon enskild person/enhet. Men många olyckliga omständigheter/bemötanden/hanteringar (dock givetvis också varvat med goda) har lett till en sorglig ”vårdkarusell” . Lägg därtill många mediciner med biverkningar.

Har i denna mardröm funnit stöd via Jacob Hellbergs podd The Life Coach. som borde ingå i varje skolutbildning. Lyssna, lyssna! Det är mycket korta avsnitt (vissa bara några minuter) som bara leder till att du vill höra mer … En av de klokaste människor jag hört tala. Han hjälper oss bland annat förstå hur varje omständighet i världen (som, hur hemsk den än är) är ”neutral i sig”. Det vill säga omständigheten är ett faktum , till dess att någon tolkar den genom sina tankar om den. Något som i sin tur leder till känslor som i sin tur leder till handlingar och därmed resultat.

Kanske kan det förklara något av den onda cirkeln jag hamnat i, där varje enskild ”kock” inte ser samma bild (omständighet) som övriga. Och själv har jag ju hamnat i en spiral där inget resultat uppnås, trots olika vägar att tänka, känna och handla.*

Hur kan jag ens skriva detta när jag är så sjuk?

Självklart undrar du: Hur kan hon ens skriva detta inlägg? Svaret är att jag redan, innan det värsta, hade skrivit ner informationen om vinnaren i bloggtävlingen. Sedan har jag klippt och klistrat från mina otaliga anteckningar under dessa månader.

Att skriva är nämligen min ventil, mitt primära verktyg och min passion – sedan jag var fem, sex år. Precis som andra har sina ventiler har jag min. Men jag blir alltid sämre mot kvällen (det hör till), så nu ska jag bara visa de rätta svaren och berätta vem som vann.

Vinnaren av min bloggtävling som får massa tips inför en resa New York

Här är frågorna och de rätta svaren från bloggtävlingen jag hade när bloggen fyllde tio år. Tydligen var det väldigt kluriga frågor?!)

1. Vilken plats i New York återvänder jag ständigt till varje resa, för att både shoppa och njuta av utsikten?
Svar: Burlington Coat Factory, vid Union Square. (Bägge platserna hade var för sig blivit godkända som svar, men vinnaren prickade in båda tillsammans.)

2. Vilken slags musik går jag gärna och lyssnar på i New York?
Svar: Jazz. (Bonusinformation: Allra helst på Arthur’s Tavern och just tradjazz är min melodi.)

3. Vad heter den ö i New York där jag gjorde en tidsresa till 1920-talet?
Svar: Governors Island. (Bonusinformation: Här kan du läsa om min oförglömliga dag där i New York på Jazz Age Lawn Party, ett minne för livet och bland det häftigaste jag gjort.)

Vinnarens motivering till att få Mia Gahnes guidebok Mitt New York:
”Jag vill vinna Mitt New York för min är så sönderläst. Och den är så himla bra !  ; )”

Stort och varmt grattis till vinnaren: Anna Andersson, en av bloggens mest trogna läsare! Mia Gahnes guidebok Mitt New York (ej samarbete) kommer med posten så snart jag mår bättre.

”Vi ger aldrig upp!”: min saknade pappas motto

Slutligen mottot från min saknade pappa, vars grav i Helgesta jag skulle ha besökt i dag om jag hade klarat det. Helgesta är nämligen egentligen min favoritplats på jorden. Men jag kan varken sitta eller gå länge på grund av smärtan.

Han sade alltid: ”Vi ger aldrig upp!”. Alltså ”vi”, ”tillsammans”. Med nära och kära som stöd (inte minst min familj och fina vänner) är man aldrig ensam. Det, och att få må bra, är allt som betyder något här i livet. Ingen nämnd och ingen glömd! Ert stöd har varit och är ovärderligt.

Jag skulle gladeligen skippa alla framtida New York-resor om det var villkoret för att slippa smärtan direkt … Då vet du/ni som läser detta.

Ta hand om er alla!

PS. *Uppdatering med förtydligande: Det FINNS en diagnos som dock berör flera discipliner och kan ha flerbottnade orsaker, vilket måste utredas vidare: framför allt genom åtgärder som skulle ägt rum ”i går”.

Foto från Helgesta: Anna Ström Åhlén, foto från New York: Leonhard Niederwimmer från Pixabay

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
24 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Ann Nennesson
24 days ago

❤😪💔😪❤

Sandra Lifsresor.se
24 days ago

Men åh Anna så fruktansvärt. Jag hoppas verkligen att en vändning kommer och att du får det hjälp du behöver. Och förtjänar. Hoppas få träffade snart igen. Kram!

Dryden
24 days ago

Ta hand om dig och hoppas att du tillfrisknar så fort det går! ❤️

Inger Hansson
24 days ago

Ja, jag har undrat hur det är med dig. Så hjärtskärande att läsa hur du fortsatt plågas. Jag hoppas verkligen att vad det än är som du har åkt på är något som kan bli bättre med tiden. Kram!

Inger Hansson
22 days ago

Hoppas verkligen att de hittar vad det är som är galet snart!

Anna Forsberg
24 days ago

Så fruktansvärt för dig, hoppas du snart får hjälp mot smärtan!

Towe
24 days ago

Jag hoppas så du kommer få hjälp och jag skickar ett krya på dig även om det känns alldeles för litet i detta sammanhang ❤️❤️❤️

anita
24 days ago

Åh, hoppas du får bra hjälp mot nervsmärtan. Jag har ju själv trigeminusneuralgi o har haft mycket ont i perioder. Styrkekram!!

4000mil
24 days ago

Anna, så fruktansvärt att läsa om detta! Hoppas du fått en diagnos i alla fall? Och att du får rätt hjälp så småningom. Sköt om dig! Tänker på dig.

Ann-Louise Paulsson
23 days ago

Tänker så mycket på dig och hoppas och önskar att du får må bättre snart! Många kramar till dig. <3 <3 <3

Dick G
Dick G
22 days ago

Evy Knoph
21 days ago

Ååå så segt, lider verkligen med dig.. vill ju ha med dig till New York igen! Måste ju leta upp nya jazzfavoriter nu när Arthurs inte längre är öppet…
Hoppas verkligen du får rätt behandling mot ett bättre mående snart 🙏!
Styrkekramar ❤❤❤

Petra
20 days ago

Krya på dig ❤️

Ditte
10 days ago

Många tankar till dig. Vet att de inte hjälper dig mot eller med smärtan. Men jag blir så illa berörd över att du ska bli så dåligt behandlad och att ingen vill ta ansvar för dig och allt ditt onda. Bedrövligt! En anmälan till IVO när du orkar och fått hjälp mot alla svåra smärtor. Att aldrig ge upp är en sak men man ska inte i vårt Sverige behöva kämpa som du har fått göra för att få hjälp. Diagnos eller inte. Bara du får den hjälp och smärtlindring som du skulle haft från dag 1. Stor kram! Känner… Read more »

FREEDOMtravel
7 days ago

Anna, jag har läst detta tidigare och tänkt på dig, men nog inte skrivit? Så ledsen att höra! Hoppas innerligt att det blivit bättre, eller att du åtminstone fått någon bra hjälp!!? Annars, kan du hitta tips eller råd från andra i liknande situation, kanske i någon klok FB-grupp? (Låter kanske futtigt, men tycker ibland att människor är bra på att dela med sig!) Man kan behöva stå på sig för att få rätt hjälp, men det är ju svårt att orka just när man mår dåligt!! Varma kramar från oss