Om att komma hem

Att resa är livet. Det är en del av den här bloggens devis. Men att resa handlar inte bara om att resa bort utan också att komma hem. I dag är jag hemma och jag älskar det!

Jag längtade efter att möta våren i New York. Ja, fast det bara var ett halvår sedan min senaste New York-resa segrade den till slut: längtan till mitt andra hem. Längtan till bruset från avenyer, blommande träd i Central Park, kaffedoften en tidig morgon på ett café med tegelväggar, det välbekanta språket och känslan av världens medelpunkt.

Nu har jag varit en vecka på Manhattan. Jag fick åter uppleva våren där, precis som den kan vara. Både med regn och högsommarvärme, med högt och lågt, lugn och intensitet. New York är alltid New York.

Men nu är jag hemma igen, efter att ha varit på resande fot i 24 timmar. Jag är hemma och jag älskar det! Ju mer jag reser, desto mera mersmak får jag. Men desto mer uppskattar jag också att komma hem.

Jag skulle aldrig vilja vara utan mitt hem. Jag vill ha mina egna saker (ja, kalla mig materialist …), min egen säng, det drickbara kranvattnet, min ljuvliga trädgård och närheten till nära och kära. Jag vill ha enkelheten i att laga min egen mat, ha fem minuters cykelväg till mitt eget kontor (eller bara jobba hemma) och den svenska, vackra naturen rakt utanför dörren.

Jag älskar Sverige, jag älskar det land där jag är född. Om någon så skänkte mig en lägenhet i Paris eller ett townhouse på Manhattan skulle jag inte vilja lämna Sverige för gott. Jag vill ha båda världarna, och jag vet att jag är priviligierad som i viss mån har dem.

Digital nomad i all ära. Det är ett liv som säkerligen är alldeles underbart, ett liv som flera av mina resebloggarvänner lever. Men allt har sin tid. Och det skulle inte passa mig, inte just nu.

Att vara nöjd med det man har, den vetskapen är fin. Så jag slår mig ner på altanen vid mitt stora gula hus, med egengjort kaffe i handen. Jag är tacksam och framför mig ser jag mitt motto (som även är Spykers): ”Nulla tenaci invia est via”, ”För den uthållige är ingen väg ofarbar”. Livet är här och nu, och vad man gör det till.

Med tacksamhet önskar jag er alla en fin valborgshelg!

26
Leave a Reply

avatar
26 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
ÅsaAnna Ström ÅhlénSanna RosellMarinaEva - People in the Street Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Åsa
Guest

Vilket fint hus!

Anna Ström Åhlén
Guest

Tack så mycket, Åsa! Ja, det är verkligen vårt drömhus och anledningen till att vi flyttade från Stockholm till Strängnäs. 🙂

Sanna Rosell
Guest

Vilket härligt inlägg! Lustigt nog satt jag alldeles nyss och skrev på en liknande text… Om att hemma är bra, ibland bättre än borta, beroende på vad och hur vi bor i livet. Snart kommer den upp på bloggen, läs gärna då och hör av dig om du känner igen dig!

Marina
Guest

Jag förstår känslan precis!! Vi har ju precis återvänt "hem", och ja, det är det här som är hem och det kommer det alltid att förbli. Med det inte sagt att vi kommer att förbli här för alltid, det vet man ju aldrig, men att det kommer att förbli "hem", det vet jag. Och att vi möttes av ett fantastiskt vårväder gjorde ju inte den känslan sämre om man säger så…;)

Eva - People in the Street
Guest

Ja, borta bra men hemma bäst! Hur mycket jag än gillar att planera, genomföra och minnas en resa är jag en riktig hemmaråtta mellan resorna. Att resa behöver inte bara vara att uppleva något i ett annat land, det kan vara så mycket mer.
En återresa till ert härliga hus är en resa jag gärna gör igen!
Ha en härlig första maj!
Kramar

Anna Ström Åhlén
Guest

Tack så mycket! Ja, nog är hemma speciellt ändå. Vad roligt att höra att du själv är på gång med en liknande text. Den ska jag absolut läsa! Ha en fin avslutning på helgen. 🙂

Ditte
Guest

Vilka fina tankar! Jag kan också så väl känna igen mig i dem. jga reser gärn aoch jag kommer gärna hem, för hemma är i Stockholm. Kansk eatt jag en dag hamnar någon annanstans i Sverige och då blir det hemma. Jag bodde i Peking i nästan fyra år, men var hemma varje jul och varje sommar och visst blev Peking lite som hemma. Men inte riktigt.
Vilket ljuvligt hus ni har. Jag förstår att du vill hem dit och till de dina.
Stor kram!

Anna Ström Åhlén
Guest

Varmt välkomna hem, Marina! Härligt att du kände igen känslan. Hemma är ju alltid hemma, även om resesuget kvarstår. Det är ju det som är så underbart, att kunna få båda världarna.

Stort lycka till med allt på hemmaplan! Underbart att ni möttes av fint vårväder.

Anna Ström Åhlén
Guest

Tack så mycket, Eva! Du är alltid så välkommen hit. Ja, där tänker vi väldigt lika (som på så många andra plan). Hemma är något speciellt och det är underbart att kunna kombinera de två världarna. Visst kan en resa vara att uppleva på hemmaplan. Det är också grunden för den här bloggens devis: "Ingen resa är för liten, ingen dröm är för stor!". Hoppas ni hade en fin helg. Det hade vi!

Kramar

World by Tina
Guest

Jag tänker ofta på vilket privilegie det är att bo och jobba i Sverige – och ha möjligheten att resa jorden runt. Det är det verkligen inte många som har. Så brukar jag tänka under det jobbiga vinterhalvåret när det är kallt och jävligt och jag undrar varför i hela friden jag bor här.

Lena i Wales
Guest

Home sweet home!
Hemma är alltid härligt var det än är. Sverige finns alltid i mitt hjärta var jag än är, men så gör också Wales. Hemma kan vara på flera platser och i olika länder för mej.
Ha det bra!

Anna Ström Åhlén
Guest

Precis så, Tina! Det är verkligen ett privilegium att leva här, ha båda världarna och så stora möjligheter att resa. Det är inte alla förunnat och bra att påminna sig själv om då och då. Själv är jag inte heller överförtjust i det svenska vinterhalvåret. 😉

Anna Ström Åhlén
Guest

Tack så mycket för fina ord och tankar, Ditte. Härligt att du känner igen dig, så berest som du är. Hemma kan ju vara på olika platser, men inget är ju riktigt som det "riktiga" hemma. Visst är det underbart att ha tillgång till flera världar, att resa och uppleva med hemmet som bas.

Tack, ja, detta är vårt drömhus som var anledningen till att vi flyttade till Strängnäs. Du är varmt välkommen att hälsa på om du har vägarna förbi här.

Stor kram!

Anna Ström Åhlén
Guest

Tack, Lena, fint att ta del av dina tankar. Ja, visst kan hemma vara på flera platser. För din del förstår jag absolut att det blir både Wales och Sverige. Ha det fint du med!

Ama de casa
Guest

WOW vilken kåk! Hur fin som helst 🙂

Visst är det livet att resa. Jag är väldigt glad att jag råkade bli född i Sverige vilket har gjort att jag har fått dom möjligheterna som jag har.

Men i Sverige har jag inte varit på tre år nu… Hemma är numera i Spanien.

Biggeros.blogg.se
Guest

Jag är en stolt svensk men jag har nu lämnat Sverige och bor i Spanien. Man hamnar i olika faser i livet men nu var det dax att ta steget ut och lämna Sverige. Såklart hälsar jag på nära och kära men oftast kommer de och hälsar på mig. Så fint hus du bor i. Visst är det skönt att ha valmöjligheter/ kram

Christine - 29°
Guest

Så fint skrivet. Jag känner verkligen igen mig i dina ord och tankar. Nu börjar dessutom den Svenska underbara sommaren, så som jag ska njuta av allt det vackra här på hemmaplan nu. 🙂

Fantasy Dining
Guest

Ja du har så rätt. Borta bra men hemma bäst. Det är roligare att resa om man har ett hem att komma hem till. Men hade jag fått en lägenhet på Manhattan hade jag nog stuckit haha…

Anna Ström Åhlén
Guest

Kul att du håller med! Visst är det skönt att varva båda världarna. Haha, jag hade nog inte heller tackat nej till en lägenhet på Manhattan. Menade mest att jag nog inte skulle göra det om villkoret var att aldrig få återvända till Sverige. 🙂

Anna Ström Åhlén
Guest

Tack så mycket, Christine! Härligt att du känner igen dig. Ja, det här var känslor som jag bara behövde skriva av mig om. Den svenska sommaren är ju verkligen speciell, så det låter perfekt att njuta av den på hemmaplan. 🙂

Anna Ström Åhlén
Guest

Tack så mycket! Ja, detta är verkligen vårt drömhus och anledningen till att vi lämnade Stockholm för Strängnäs.

Håller helt med dig: Att resa är livet, och visst har vi fantastiska möjligheter som svenskar.

Förstår dock att Spanien är hemma för dig nu. Härligt att du har den känslan där borta!

Anna Ström Åhlén
Guest

Tack så mycket! Ja, jag älskar mitt hus. Det är faktiskt drömhuset som fick oss att lämna Stockholm för Strängnäs.

Visst består livet av olika faser, och skönt att man kan landa i de olika faserna och behålla sina valmöjligheter. Härligt att nära och kära hälsar på er! De betyder ju trots allt mer än själva boendeorten.

Ha en fin helg. Kramar!

Jeanette
Guest

Tack vad fin du är! Så fint att få en sån varm kommentar från dig<3

Jäklar vilket vackert och pamigt hus du bor i 🙂

Anna Ström Åhlén
Guest

Tack själv för dina fina ord! Ja, detta är vårt drömhus som vi kände oss hemma i från första stund. Huset är också anledningen till att vi lämnade Stockholm för Strängnäs! 🙂

Linda, 155cm.se
Guest

Härligt att du känner så. Det är ett allt bra trevligt och bra land vi bor i!

Anna Ström Åhlén
Guest

Ja, det har du så rätt i. Det är en ynnest att kunna ta del av båda världarna: tryggt och trivsamt hemmaliv i ett bra land och resande över hela världen.