Caffé Bene i East Village


Det är första morgonen i New York, efter en lång resa. Jag ger mig ut för att äta frukost och hittar en pärla i mitt eget kvarter! På Caffé Bene sitter jag länge med kaffe, omelett och dator medan staden vaknar runtomkring. 

Det är något visst med morgnarna, när New York vaknar. När doften av kaffe och nygräddade bagels letar sig ut från delin, när trottoarerna fortfarande är ganska tomma och solen stiger bakom tegelröda fasader.

Min första morgon under en av resorna till New York lyser dock solen med sin frånvaro. Men det går ingen nöd på mig. Jag bor ju i East Village, ett av mina favoritområden. Första natten blir alltid ganska sömnlös för mig men numera är jag pigg ändå tack vare Uppy.

På Avenue A uppenbarar sig genast ett lockande café. Redan namnet och de stora fönstren lockar, plus en diger meny. Det visar sig att mitt val blir helt rätt.

Caffé Bene blir genast mitt nya stamhak. Servicen är snabb och personlig, och personalen får ett extra plus för att de känner igen mig vid besök nummer två. Kocken frågar direkt om jag ska ha samma som i går. Det borde jag ha tagit, för första dagens frukost blir den bästa: en omelett vid namn Popeye, som (vilket namnet antyder) innehåller spenat. Till det avnjuter jag en sojalatte, som är min standardbeställning i New York.

Du som brukar hänga på Starbucks: Tänk om! Det finns mängder av andra caféer som både har billigare och godare kaffe. Och här talar vi inte om amerikanskt blaskigt utan om välgjord espresso med ens eget val av mjölk.

Caféet har fri wifi, vilket jag inte är sen att utnyttja. Det är jobb som ska göras, mejl som ska kollas och sociala medier som ska uppdateras. Här blir jag sittande medan duggregnet faller över gator och avenyer. Runt mig hörs de välbekanta ljuden: språket, som jag efter många resor anammat med amerikansk accent, avlägsna sirener och tutande bilar.

Men det finns också något mer, något som inte syns. En känsla, som fyller både caféet och mig när jag sent omsider beger mig ut i vimlet. Det är kärleken till staden, det är vetskapen om att vara tillbaka i mitt andra hem. Det är förväntan och glädje: över att ha hela vistelsen framför mig.

Det är den första morgonen i New York, så som den ska vara.

Enjoy!

PS. Vill du också besöka Caffé Bene? Se karta nedan. Caféet serverar inte bara frukosträtter utan även lunch och middag. De har också fullständiga rättigheter.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

12 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anna Ström Åhlén
7 years ago

Åh, tack så mycket för de fina orden. Ja, jag skrev från hjärtat och blir så glad att du förstår mig precis. Härligt att du känner igen dig från andra cafébesök. Det är ju en känsla som faktiskt inte kan förstås helt om man inte har upplevt den!

Varm kram till dig och hoppas du har en fin helg!

Ditte
7 years ago

Jag läser din härliga och personliga beskrivning och kan både längta tillbaka och känna igen mig. Dock inte i detta café för där har jag ju inte varit, men känslan finns i mitt inre från andra cafébesök. Och N.Y.är en spännande stad som har så mcyket att erbjuda. Du förmedlar det så fint- Stort tack!
Kram!

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Härligt att du känner detsamma! Ja, det är något alldeles visst med det, även i andra spännande städer så klart. Så mycket det finns att upptäcka!

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Åh, ja, det måste du verkligen! Det finns så oändligt många sidor av New York, som mängder av städer i en: allt från puls till lugna, vackra oaser och speciella upplevelser utanför turiststråken. Helt rätt att använda sig av vänner! Det blir fantastiskt.

Fantasy Dining
7 years ago

Jag älskar mornarna i New York. Doften av kaffe och nybakade bagels, precis som du säger. Det är också så härligt att vakna upp i en spännande stad.

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Tack, ja, det var verkligen en mysig morgon och den kändes så "typisk" för New York. Härligt att staden tillhör dina drömresmål!

World by Tina
7 years ago

Jag måste verkligen ge New York en chans till, sist jag var där gjorde va bara alla hysteriska turistgrejer och allt liksom kändes på låtsas. Fejk liksom Fast på riktigt. Lite overkligt kanske. Allt är så stort. Nästa gång vill jag utforska staden på ett helt annat sätt. Har rätt många vänner som bor där så dom ska nog få i uppdrag att visa sina New York.

Hanna
7 years ago

Vilken härlig morgon! New York är ett av mina drömresemål!

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Vad härligt att du känner igen känslan, Jenny! Ja, det är ju något visst som får en del av oss att ständigt återvända.

Roligt att höra att det är dags igen i sommar för dig. Ha en riktigt underbar resa!

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Tack, vad härligt att jag fått dig sugen på New York! Alla "borde" besöka staden åtminstone en gång i livet i alla fall, tycker jag. Du kommer inte att ångra dig. Och, som du redan vet, kommer jag garanterat att besöka Singapore också. 🙂

Trevlig helg!

Marina
7 years ago

Jag får väl tillstå att du har fått mig att bli liite sugen på New York, så vem vet, så småningom kanske även jag hamnar där…

Anonym
Anonym
7 years ago

Känner igen känslan precis så 🙂 Längtar till min nästa tur nu i sommar. Det blir 5:e besöket. Och som du skriver så just den där känslan på morgonen när man är uppe tidigt och staden ligger för ens fötter, gott kaffe på nåt litet fik eller en diner..åh det är så härligt! mvh Jenny