New York-bloggen har fyllt fem år!

Det var en dag i september 2011. En dag då längtan var extra stor – längtan till New York. Jag satte mig vid datorn för att skriva om den, för att stilla suget. Och plötsligt hade jag startat en ny blogg: ”New York – My Bite of the Big Apple”.  Nu har den fyllt fem år!

Det var inte särskilt avancerat, det där första blogginlägget. Inga tjusiga bilder, inga planer eller förhoppningar om en stor New York-blogg. Jag ville bara skriva av mig. Så jag skrev.

Jag berättade om den godaste maten jag någonsin ätit, på ett ställe som slog igen strax därefter. (Hur typiskt New York?) Jag berättade om ett lyxigt hotell, fyllt med orkidéer. Men också om kända shoppingparadis, konst i tunnelbanan och filmens New York.

Ändå var jag inte mätt, så jag fortsatte läsa allt jag kom över. Jag fortsatte att bombardera min omvärld, jag förklarade min kärlek till New York, om och om igen. Men framför allt fortsatte jag att resa dit, så ofta jag fick möjlighet. Jag reste ensam, jag reste med min man och med vänner och, inte minst: Jag fick nya vänner. Människor som kommit att stå mig mycket nära.

Och så kom responsen. Så hittade allt fler läsare till New York-bloggen. Den började få priser! Den blev utnämnd till Mest inspirerande New York-bloggare, Bästa USA-blogg och mycket mer …

I dag hamnar den i topp på Google, vilket gör mig både stolt och ödmjuk. För inget här i världen är självklart och inte heller gratis. Många, många timmar ligger förstås bakom, med research, skrivande och redigering. Mycket svett och (på gränsen till) tårar. Men vad gör man inte för kärleken?

Födelsedag i New York, kan det bli bättre? Jag i mitten, omgiven av kära vänner.

Här är det allra första inlägget på New York-bloggen. Lite försiktigt undrar jag om det verkligen behövs en ny blogg om New York. Men svaret hittade jag ju ganska fort!

Tusen tack till alla er som läser bloggen, ni som kommer med glada tillrop och fina mejl, där ni berättar om hur bloggen kunde hjälpa just er till en ännu mer minnesvärd resa.

Tack för att ni finns!

PS. Vilket är just din favorit av inläggen här på New York-bloggen? Berätta gärna!

Samtliga foton: Anna Ström Åhlén, utom den svartvita bilden. Den har jag fått av min vän Eva Sollén (som lånade ut sin kamera till en servitris).

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

29 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anna Ström Åhlén
7 years ago

Varsågod! Ja, hoppas något kan komma till nytta. 🙂 Roligt att du har din mans dotter där. Då får ni säkert uppleva mycket av New York utanför turiststråken – och det är ju det bästa (enligt mig).

Anna Ström Åhlén
7 years ago

PS. Ursäkta slintande på tangentbordet ovan. Skyller på jetlagen! 😉

Aaa
Aaa
7 years ago

Tack för dina tips! Vilket lyx att få individuell rådgivning, tack än en gång. Min mans dotter bor ju där sedan 5 år och är till stor hjälp för oss men hon har inte riktigt turistsynvinkeln i första hand.

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Tack så mycket, det är verkligen roligt att höra att du uppskattar bloggen! Ja, dollarkursen är verkligen dålig nu för oss svenskar. Jag tror jag betalade 9,20 för en dollar på Forex för några veckor sedan. År 2013 var det bara 7 kronor, en enorm skillnad. Det finns olika "New York-pass" kan kan köpa om man tänker gå massa på museet etc. Googla gärna detta, då jag själv inte har använt mig av det. Övriga tips är att köpa Metrokort för en hel vecka (7-dagarskort). Det kostar cirka 300 kr/person men gäller då för obegränsat antal resor med både buss… Read more »

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Tack så mycket, Linda! Vad glad jag blir för dina fina ord. 🙂 Nej, jag har inte firat något särskilt men tack för påminnelsen. Det borde jag verkligen! Min företagsblogg har jag förresten haft sedan 2008 (www.falkblick.se) så där är det bara två år kvar till tioårsjubileum. Yay!

Linda, 155cm.se
7 years ago

Kul för dig, hoppas du firar ordentligt. Häftigt att du bloggat så länge, ett riktigt proffs!

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Tack så mycket, Emma! Vad glad jag blir. 🙂

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Tusen tack, Christine! Härligt att höra om dina bloggerfarenheter också. Visst är det underbart att se tillbaka! (Mitt svar kommer lite sent, det verkar inte ha gått igenom tidigare. Sorry!)

Aaa
Aaa
7 years ago

Hej! Tack för denna härliga blogg, nu kommer den till användning. Visst är dollarkursen rätt "dålig" för oss svenskar just nu (har väl varit hela året?) Vi reser med hela familjen, finns det någon typ av travelcard som gäller en vecka. Vi ryms ju inte ens i en taxi så det går bort. Andra extra tips i NY i nov? Tack på förhand!

Emma, Sol som sol?
7 years ago

Ett varmt grattis! Vad roligt för dig att det går bra, att du fortsätter att skriva. All lycka!

Christine&Paris
7 years ago

Vad härligt! Grattis till 5-årsdagen 🙂 Och jag vet precis vad du menar. Jag började blogga på riktigt när jag flyttade till Paris för sju år sedan och tycker om att titta tillbaka i arkivet för att se allt jag upplevde under den tiden. Det är så fint!

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Tusen tack för dina fina ord, Annika! Du anar inte vad glad jag blir. 🙂 Det är precis sådan här respons som sporrar mig att fortsätta. Extra glad blir jag för att du gillar bilderna. Jag har ju börjat satsa mer på dem, i motsats till hur det var i början. Men skriva är ju det jag älskar mest!

Jag vill så klart också ge DIG en eloge för din inspirerande blogg. En riktig guldgruva för alla som är nyfikna på Thailand. Fantastiskt att du bloggat i mer än tio år.

Varm kram tillbaka till dig!

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Tack så mycket, Maria! 🙂

Annika
7 years ago

Grattis till dina fem bloggår och jag förstår precis vad du menar som bloggat sedan 2007 och sista åren främst om vårt boende i Thailand. Jag gillar din design och att din blogg är välskriven utan onödiga krusiduller samt mycket fina bilder. Suveräna tips för den som vill besöka New York första gången eller fler gånger. Lycka till i ditt fortsatta bloggande och STOR VARM KRAM till dig från mig!

Marias Memoarer
7 years ago

Stort grattis till det! 🙂

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Åh, tack för dina fina ord, Eva! Likaså för den underbara återblicken på hur vi kom att resa till New York tillsammans. Jag glömmer aldrig din första kommentar på New York-bloggen och hur vi sedan började mejla till varandra, som gamla tiders brevvänner. 🙂 Helt otroligt häftigt att hitta en soulmate sådär i bloggosfären, någon som det verkligen klickar med IRL också. Haha, ja vi var rätt säkra på vår sak, som bokade resan utan att ens ha setts!Ett klockrent exempel på internets potential, när den är som allra, allra bäst. Dina ord värmer så mycket, för jag vet ju… Read more »

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Tusen tack, Ditte! Jag blir så glad över att just du uppskattar bloggen, eftersom du till och med har bott i New York. Förstår att minnena både är många och känslosamma på flera sätt. Staden har ju förändrats så oerhört de senaste decennierna. Därför måste det vara extra fantastiskt för dig att ha med dig bilden av hur det var då (på gott och ont). Wow, att du lyssnat på Woody Allen på jazzklubb! Kan det bli mera New York? 😉 Tack till dig också, för alla fantastiska minnen du delar med dig av och för att du alltid engagerar… Read more »

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Stort och varmt tack för det! Blir så glad för uppmuntrande tillrop. 🙂

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Tack så mycket, vad glad jag blir! Ja, det känns lite märkligt när jag går igenom hela min inläggsbank och inser vad mycket jag faktiskt åstadkommit – och som sagt vilka effekter det givit.

Tänk att du själv bloggat sedan 14-åring, wow! Grattis till dig också och att du hittat din nisch! Kan verkligen tänka mig att du förändrats under denna tid. 🙂 Det måste vara häftigt att ha den epoken i livet så väldokumenterad.

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Tusen tack! Det känns helt galet vad fort åren gick. Men så är det ju när man har kul. 🙂

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Tusen tack, Lollo! Vad glad jag blir för dina uppskattande ord. Härligt att kunna inspirera! Men jag förstår att det är lätt hänt att drunkna i alla tips. Du får helt enkelt återvända. 🙂 Det häftiga med New York tycker jag också är att staden ger så olika upplevelser, beroende på vilken årstid man åker. Alla har sin charm!

Toronto skulle jag också vilja besöka någon gång. Så spännande! Jag ser fram emot rapporter från din resa.

Ha det gott så länge!

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Tack så mycket, Daniel! Kan inte fatta att det gått fem år. Vad hände? 🙂

Daniel Rydén
7 years ago

Härligt! Grattis! 😀

Lollo
7 years ago

Grattis och tack för en jättehärlig blogg. Hittade den för ca 2mån sedan då jag googlade om att resa själv till New York.
Så det inlägget blev starten till att jag nu är inne varje dag. Hittar något nytt hela tiden. Fastän jag vet att jag inte kommer hinna med en bråkdel av min vill-göra/se-lista så blir den längre.
Så i nästa vecka åker jag först till Toronto några veckor, för att sedan flyga ner till New York, stannar 1 vecka. Första gången (räknar inte med en transfer mellan två flygplatser tidigare). Längtar verkligen nu.

Jenn - forever abroad
7 years ago

GRATTIS! Så bra jobbat! Det måste vara fantastiskt att kunna se tillbaka på det och se hur långt du kommit – utmärkelser och topp på Google liksom (för att, som sagt, inte tala om allt annat det givetvis ger).

Min bloggresa har sett lite annorlunda ut under de 10 år jag bloggat. Från 14-åring till 24-åring, sakta sakta har alltihop utvecklats och det tog ett gäng år innan jag hittade min grej och min nisch 😉

Ama de casa
7 years ago

Stort GRATTIS på femårsdagen! Och till all respons du får på bloggen 🙂

Ditte
7 years ago

Stort grattis till dig och din härligt inspirerande New Yorkblogg. Jag kan inte välja ett inlägg just nu, för jag gillar alla. Har så många häftiga och fantastiska minnen från den staden att jag kan bli tårögs för mindre. Givetvis finns många av de ställen inte längre kvar men de finns inom mig. Minns så väl de måndagkvällar när vi lyssnade på Woody Allen som spelade klarinett på en jazzklubb, julskyltningen på Macy´s , vår extremt sunkiga lägenhet i Hell´s Kitchen och mycket mer. När jag tittar in i den N.Y. blogg blir jag ung på nytt. I alla fall… Read more »

FREEDOMtravel
7 years ago

Stort GRATTIS på bloggfödelsedagen!!!

Eva - People in the Street

Åh, tänk att det gått så lång tid redan! Jag startade min blogg för 5,5 år sedan av samma anledning, efter att ha besökt New York 3-4 gånger och hela tiden längta tillbaka. Jag valde dock att inte enbart skriva om favoritstaden även om jag har absolut mest inlägg från mina New York-resor på bloggen. Tänk att vi även fått göra en gemensam resa till vårt gemensamma älskade New York, den resan går verkligen till historien <3 Att man kunde bli så nära vän med någon genom bloggandet kunde jag aldrig tro! Tänk, när vi bokade vår gemensamma resa till… Read more »