Om att få resa vart jag vill i hela världen

Pangkor Laut Resort. Foto: Phalinn Ooi.

”Du får flyga vart du vill i hela världen, tur och retur, med Qatar Airways. Ena rutten i business class! Vad väljer du?” Det låter som en fantasifråga men den är sann. I våras vann jag detta som pris för min New York-blogg, och nu är det dags att välja!

Du som följt mig i bloggvärlden vet: New York är min största passion. I snart fem år har jag bloggat om denna stad, som för alltid flyttat in i mitt hjärta. Otaliga timmar har jag lagt på att utforska, läsa, planera och skriva. Och givetvis på att resa dit.

Därför blev jag förstås mer än hedrad, när New York-bloggen utsågs till ”Best Travel Guide Blog 2016”, av Travellink.

Vart väljer jag då att resa? Ja, detta är ju minst sagt ett så kallat i-landsproblem. Men icke desto mindre måste ett val göras. Vill du hjälpa mig? Så här tänker jag!

Första tanken var Seychellerna, för det har ju länge legat överst på min bucket list med drömresmål. Men Qatar startar inte sina flighter från Stockholm dit förrän efter jul, och då är det tyvärr inte säsong. USA då? säger den som känner till att jag uppfyller alla tio tecknen på att vara en New York-nörd. Minst. Men hallå? Flyga till Doha (där man alltid mellanlandar) för att sedan flyga massa timmar västerut? Nja, skulle inte tro det.

Sabah Malaysia. Foto: Memang Rizalis Ent.

Nej, det är österut mina tankar går. Till skyskrapor och neonljus, javisst. Men också till exotisk mat och spännande shopping. Till vajande palmer och frid, men även praktfulla tempel, natur och kultur.

Mitt val har fallit på Malaysia! Först några dagar i Kuala Lumpur och sedan åka vidare till en paradisö. Det är jag och maken som åker, någon gång i februari.

Nyligen var jag på resemässa och fick mängder av inspiration. Inte minst av Malaysian Tourism. Tusen tack! Men jag vill också fråga dig, som läsare. Ska vi satsa på Pangkor Laut Resort? Eller flyga inrikes upp till Langkawi, vilket ju faktiskt bara tar en timme? Vad får vi inte missa i Kuala Lumpur?

Du som varit i Malaysia: Ge mig alla dina tips!PS. Givetvis får du följa vår resa på Instagram.

Night view in Kuala Lumpur, Malaysia. Foto: Paolo Margari.Kuala Lumpur. Foto: Niko Trinkhaus.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

32 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anna Ström Åhlén
7 years ago

Tack så jättemycket! Ja, det tror jag också. Det blir verkligen något helt annorlunda än det jag upplevt hittills. Ska absolut spana in ditt inlägg. Har läst hos Peter och Helena också. Ja, sannerligen angenäma problem! 😉

Hallin på Resias blogg

Vilka underbara angenäma problem!! Tror ni får det underbart! Gjorde ett blogginlägg om Borneo och Kuala Lumpur för den andra bloggen jag skriver och vilket längt jag fick! Vet att Freedom travel har en massa tips!! De gästbloggade hos oss!

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Men åh, tusen tack! Så fantastiskt bra med färska rapporter. Ska absolut läsa igenom alla dina tips och ta till mig dem. 🙂

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Tusen tack för gratulationen, Ditte, och för alla tips!

Så otroligt bra det är att få tips från någon som varit på dessa platser och verkligen kan rekommendera eller avråda. Nu är det många som avrått från Langkawi, så jag skippar nog det.

I februari finns ju monsunsäsongen att tänka på, så jag får hålla mig österut. Jag återkommer absolut med beslut om vad det blir.

Kul att du också flugit med Qatar och är nöjd med dem!
Jag ser fram emot den fortsatta planeringen.

Nu väntar dock närmast New York, redan på fredag! 🙂

Tack igen för alla råd. Kram

indala
7 years ago

Wiii, ta vara på din lyx!
Här kommer några tips med länkar från när jag var där i januari. Extra plus på Kampung Baru, ett måste om du är i KL!
http://www.155cm.se/2016/02/14/malacca/
http://www.155cm.se/2016/01/28/kampung-baru-byn-mitt-i-kuala-lumpur/
http://www.155cm.se/2016/01/24/kuala-lumpur-staden-med-skon-stamning-dag-22-24/

Ditte
7 years ago

Stort grattis! Så roligt! Kuala Lumpur är fint och att tillbringa några nätter där är väldans trevligt. Langkawi skulle jag hoppa över, finns så mycket annat. Har varit där ett par gånger och trodde jag skulle tycka bättre om ön andra gången. Men icke. Säkert presonligt. Men det finns så mycket annat. Varför inte lilla ön Redang? Eller Pangkor? Kolla upp dessa eller andra små öar som är mer genuina än i mitt tycke turistiska Langkawi.(Vet ju inte hur säsongen är där i februari, skiljer ju en del inom Malaysia)Bali finns förstås och att välja några av Giliöarna. Kan du… Read more »

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Tack så mycket, Lena! Ja, det känns väldigt spännande då det blir första besöket i Asien för min del. Ha det fint!

Lena i Wales
7 years ago

Vad roligt! Ser fram emot reportage därifrån.

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Stort tack, Lina! Ja, det känns helt otroligt spännande och faktiskt lite overkligt. 🙂 Vad kul att du också lagt till Malaysia på din lista. Då kommer vi säkert att dela erfarenheter framöver! Själv ser jag fram emot just mixen av storstadsliv (haha, ja, du vet) och naturupplevelser, inklusive paradisstränder.

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Stort tack för grattis! Ja, det känns verkligen fantastiskt och som en "once in a liftetime"-grej att vinna något sånt här. Det blir ju mitt första besök i Asien men jag förstår att du har rejält med erfarenhet. Spännande och härligt att bo i Thailand delar av året! Det får jag läsa ifatt om.

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Tusen tack! Vad roligt att du själv planerat en Malaysiaresa, men så synd att den inte blev av. Hoppas du får nytta av reseguiden vid något annat tillfälle!

Jag tror Malaysia blir perfekt med sin mix av olika slags upplevelser. Det blir dessutom mitt första besök i Asien. Jag ska absolut berätta mer när vi bestämt oss! Och inte minst rapportera efteråt. 🙂

Kram

Bigge
7 years ago

Grattis!!
Malaysia låter som ett jätte bra resemål🤗🤗Jag var på väg dit för länge sedan men resan blev inte av tyvärr!!Vi köpte då en reseguide och jag var väldigt entusiastisk och ville se allt…. Hoppas att jag får se resten av dina valda resemål. Kram

Lina - The world according to AdrenaLina

Först och främst, STORT GRATTIS! Wow!
Malaysia har precis blivit tillagt på min lista över ställen jag vill till så kommer följa din resa och suga åt mig alla tips 🙂 Kan tänka mig att ni får det helt fantastiskt! Stränderna ser ju verkligen ut som paradiset 🙂

Veiken
7 years ago

Först och främst vill jag gratulera till vinsten! WOW så härligt!
Asien är en härlig blandning av det mesta och Malaysia har säkert mycket att erbjuda! Själv bor jag på landet i Thailand delar av året, men har aldrig varit i Malaysia.

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Tack, ja, detta ska bli helt fantastiskt spännande. Särskilt eftersom Asien är helt nytt för mig.

Härligt att ni varit på Langkawi och trivdes där! Ja, många verkar som sagt rekommendera andra ställen, så vi spanar nog in mer lovordade ställen just den här resan. Men Langkawi står faktiskt på min bucket list!

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Tack snälla Eva, för dina fina och uppskattande ord! De betyder mycket. Ja, det kommer att bli SÅ spännande alltihop. Jag ska göra mitt bästa för att "få med dig" på resan genom ord och bilder. Kramar tillbaka!

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Tusen tack för gratulationen!

Ja, det kändes helt overkligt att få detta pris. Gläder mig förstås oerhört både åt äran och resan. 🙂

Vad roligt att du också varit i Malaysia. Men visst är det så att "orörda paradis" snabbt kan förändras. Här är det guld värt att ha massa bloggare att fråga.

Ha det fint!

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Haha, ja, detta är sannerligen lyxproblem. Men angenäma sådana. Vad kul att din man har pratat om just Malaysia. Ja, jag får reka lite och återkomma med inspiration! 🙂

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Tack, ja, det här känns verkligen fantastiskt. Det är onekligen ett lyxproblem, detta att välja! Asien är ju helt okryssat för mig med. Skönt att höra att vi är fler, med tanke på att "alla" verkar ha varit där, åtminstone i Thailand.

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Tack så mycket, Ämma! Mycket bra tips. Vilken guldgruva alla resebloggarkontakter är! Ska absolut spana in dina tips.

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Tack så mycket! Mycket värdefulla råd. Får spana in allt du skrivit om Kuala Lumpur.

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Tack så mycket för alla kloka råd, Helena! Nej, till något ställe med för mycket turister vill vi inte åka.

Pangkor Island Resort har jag fått tips om från Malaysian Tourism men tyvärr är den anläggningen stängd för renovering. Pangkor Laut Resort på den lilla ön intill är ett alternativ. Vi inriktar oss västerut just på grund av monsunsäsongen. Men jag ska komma ihåg östkusttipsen.

Angående Kuala Lumpur: Det låter perfekt. Tack!

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Tack så mycket, Lina! Åh, vad kul att höra att du älskar Malaysia och också drömmer om Langkawi. Härligt att du varit på östra sidan. Jag får återkomma till dig med fler frågor när det närmar sig. Kramar tillbaka!

Ama de casa
7 years ago

WOW!!! Vilket pris! Och vilken ära också 🙂

Malaysia är fint, jag gillade både Lankawi och Pankor. Men det var så länge sen jag var där så det är säkert helt annorlunda nu.

Grattis till det fina priset! 🙂

Eva - People in the Street

Jag har tyvärr inga tips då jag inte varit där. Men OJ vad jag ser fram emot att få följa med dig på den resan! Du var verkligen en värdig vinnare och stället du valt kommer att bli toppen!
Kram

FREEDoMtravel
7 years ago

Åh vad kul! Vi har varit i KL och på Langkawi. Vi hade deg iofs bra på Langkawi men många verkar ju tycka att andra ställen är finare, och så kanske det är?

Daniel Rydén
7 years ago

Alltså. Det låter ju helt fantastiskt! Kan dock inte uttala mig om något av något eftersom hela Asien fortfarande är okryssat på min reselista. 🙂

Lanclin-Linnea
7 years ago

Hå hå ja ja vilka bekymmer 😉 Malaysia är faktiskt det allra första landet min man pratande om att han vill se när vi träffades för snart 13 år sen. Kanske måste vi åka dit sen när du börjar publicera dina inlägg framåt mars?

Ladies Abroad
7 years ago

Instämmer med tidigare talare kring Langkawi. Inget jag riktigt rekommenderar.

Ämma
7 years ago

Alltså, nej – inte Langkawi måste jag säga om siktet är inställt på paradis. Det är en trevlig ö om man vet vart man ska hänga (linbanan är exempelvis magisk och Tanjung Ru galet fint). Tyvärr har ju inte östkusten säsong då (där paradisöarna ligger) men jag skulle nog hellre sikta på att köra exempelvis Penang ändå pga har ändå charmiga Georgetown. Alternativt strunta i att det är lågsäsong och köra något på den sidan ändå…

Annars kan jag varmt rekommendera Melaka (staden) några timmar med bil från KL. Så fantastiskt fint! Och stort, stort grattis igen!

Helena
7 years ago

Bra val! Jag skulle dock inte välja Langkawi, utan hellre någon mindre ö. Langkawi är helt okej, men inget mer (enligt mig). Det är väldigt mycket turister där och det var säkert fantastiskt där en gång i tiden. Jag har själv inte varit i Pangkor, men det ska vara en väldigt fin ö. Sen finns det ju massor av öar på östkusten som Perhentian Islands som ska vara fantastiskt, men tyvärr är det monsunsäsong där under februari.

I Kuala Lumpur så tycker jag att ni ska passa på att bo riktigt lyxigt, till ett väldigt bra pris.

Liniz Travel
7 years ago

Åh Så kul!!! Älskar Malaysia!!!! Inte varit där sen 2007. Langkawi drömmer jag om…. Har aldrig varit där! Bara östra sidan. Tioman Island och Perhentian Island! Kramar