Resedrömmar – 7 platser på min bucket list

Anse Source d’Argent, La Digue, Seychellerna. Foto: Jean-Marie Hullot.

Om jag fick resa vart jag ville i hela världen – vart skulle jag åka då? Här är 7 platser på min bucket list, helt oberoende av priser och sådana petitesser. Om man bara vill något tillräckligt mycket, då blir det så, förr eller senare. Eller hur?

Länge var jag ganska så nöjd som det var. Med tre små lintottar, villa och torp var det minst sagt fullt upp. Gräsmattor klipper sig ju inte så gärna själva, oavsett rabatter (hehe). Därför var det länge enklast att stanna i Svedala.

Men så småningom började den inre globetrottern vakna till liv igen. Kanske inte den där vilda 18-åringen som inte tvekade att lifta i täckta skåpbilar (!), sova på stationsgolv eller övernatta i kupéer med jugoslaviska militärer … Nej, kanske snarare den bekväma charterturisten som inte hade någon emot att slippa ”vad blir det för middag i dag, mamma?”.

Nu är det ju dock som så att även små lintottar växer till sig. Det kan hända att de vill ha mer än en lekstuga på sommarlovet. Likaså att de vill byta ut snabbmakaronerna mot en galen buffé med kaninkött och bläckfisk. Och – ganska troligt – kommer de att vilja snorkla i klara vatten där det lurar annat under ytan än gamla plåtburkar.

Vi började alltså resa igen, alla tillsammans. Och nu varken kan eller vill vi sluta. För varför skulle vi? Vi har numera bara en gräsmatta att ta hand om. Och resandet kan ta sig alla möjliga former: en familjevecka på Stora Karlsö, en kompisresa till Palma eller flygstolar till en grekisk ö.

Inspirerad av min kära vän och bloggkollega Eva Sollén, som driver bloggen People in the Street, presenterar jag här 7 platser på min bucket list. Helt utan eftertanke och prioritetsordning – och utan att konsultera familjen, vars lintottar numera är mörkhåriga och i full färd att dra om sin mor: både i längd och resefrekvens …

#1 Seychellerna

Den spektakulära floran och faunan, klipporna och stränderna … Det är mycket som lockar med Seychellerna som varit min dröm sedan gymnasietiden. En klasskompis föräldrar bodde där, så avundsjuk var bara förnamnet! I dag kan jag hämta tips från flera bloggkollegor, bland annat Ladies Abroad och Travelmania.

Seychelles
Anse Government, Mahé, Seychellerna. Foto: So Seychelles.

#2 Singapore

Mäktiga skyskrapor och imponerande arkitektur, det lockar mig alltid. Men även en allmän fascination för Sydostasiens minsta land. Tack till Livet från den ljusa sidan, Oh darling – let’s be adventurers och 4000 mil – Just go! för tips!

Singapore
Singapore. Foto: Christopher Chan.

#3 Malaysia

Paradisbad på Langkawi frestar, liksom storstadspulsen i Kuala Lumpur. Ett exotiskt resmål för undertecknad som mest huserat i Europa. Jag tackar dessa bloggar för tips: FantasiresorOh darling – let’s be adventurers och 4 000 mil – Just go!.

Check! Nu har jag gjort en resa till Malaysia.

Langkawi. Malaysia. Foto: Helen K.

#4 Sardinien

God mat och vackra vyer är alltid en bra kombination. För att inte tala om italienskan som ju i mitt tycke är världens vackraste språk. Sardinien har länge lockat mig – och Freedom Travel har gjort längtan ännu större!


Check! Nu har jag gjort en resa till Sardinien.

Santa Teresa, Sardinien. Foto: Andreas Issleib.

#5 USA (Route 66)

New York är (som många av er vet) mitt största favoritresmål. Men USA är ju så mycket mer! Las Vegas har jag upptäckt men jag skulle också vilja utforska resten av detta gigantiska land: från väst till öst, gärna inklusive en färd på Route 66!

Route 66, USA. Foto: Chuck Coker.

#6 Tokyo

Något så helt annorlunda måste man ju bara uppleva någon gång. Särskilt när man (”ja, vi vet” suckar ni) älskar både god mat och läckra byggnader. Men inte minst: en helt annan kultur med många spännande möten …

#7 Skottland

Storstäder och paradisstränder i all ära, med vi får inte glömma resmålen på närmare håll. Att Skottland bjuder på en större mångfald än man kan tänka sig, har inte minst bloggaren Scottish Moments visat, liksom Bara brittiskt. Landet med sagoslotten och den vilda naturen får därmed avsluta min bucket list 1.0.

Atholl Palace Hotel Pitlochry, Skottland. Foto: Dave Conner.

Vad står på DIN bucket list? Jag är nyfiken!

Enjoy!

PS. Välkommen att följa mig på Instagram också. Där heter jag @newyorkmybite.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

32 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anna Ström Åhlén
6 years ago

Härligt med en lång bucketlist! Sydamerika verkar fascinerande, vad spännande. Kul att du också är nyfiken på Seychellerna. Karibien är ju ett klassiskt drömresmål. Roligt att du varit där!

Jossus Travelpics
6 years ago

Min bucketlista är lång men högst upp står Sydamerika, inte så noga vilket land. Hoppas kunna pricka av det i år.
Sen vill jag utforska mer av Karibien och Seychellerna vore såklart inte fel.

Anna Ström Åhlén
8 years ago

Tack så mycket, Helena! Åh, vad roligt att jag kunde inspirera dig till en egen lista. Ser fram emot den!

Helena
8 years ago

Sånt härligt inlägg! Var jättekul att läsa om vad du drömmer om.

Blev så inspirerad att det kommer ett inlägg om detta från mig också.

Anna Ström Åhlén
8 years ago

Tack själv för din kommentar och för inspirationen! Vad kul att höra om din bucket list, där vi har flera lika mål. So many places, so little time … Man får hinna med så mycket det går. 🙂

Bara brittiskt
8 years ago

Nämen tack för länken! 🙂
Singapore och Sardinien är på min bucket list också och jag har ju fortfarande inte varit i USA där både NY och SF står högt upp liksom Oregon (Cornwall i jätteformat, haha) och Mark Twains Mississippi.
Norra Indien, Vancouver, Andalusien och Bretagne är andra måsten.

Anna Ström Åhlén
8 years ago

Tack, Anita, vad intressant att höra om dina drömmar och planer. Att resa med dottern låter som en mycket bra idé! Det låter som om vi har flera resmål gemensamt. Tror också det är lätt hänt att bli hemmablind. 😉

Jag har varit mycket i Grekland men inte just öluffat. Det vore också roligt att göra någon gång. 🙂

Anna Ström Åhlén
8 years ago

Tack så mycket! Vad roligt att höra att du har kört Route 66 och att det var över förväntan. 🙂 Kul med Tokyo också.

Jag ska spana in din blogg och din bucket list. Det verkar som om vi har liknande drömresmål.

Lycka till med allt själv! Jag ser fram emot att följa dig. 🙂

Anita Wag Agrimanaki
8 years ago

jag hade nästan gett upp mina resedrömmar, men dottern som är 16 år har nu börjat drömma så istället för att släppa iväg henne själv så kanske jag "måste" följa med henne så småningom. Hon vill till Irland, Skottland och Wales. Och Japan. Jag följer gärna med 🙂 Länderna i Europa borde inte vara omöjliga mål. Även från oss kan man ju hitta billiga flyg sommartid. En sommar skulle jag också vilja luffa runt på flera olika grekiska öar. Det är ju egentligen pinsamt att jag sett så få trots att jag har bott i Grekland i 23 år.

Renates Reiser
8 years ago

For en fin og inspirerende bucket list! 😀 Jeg elsker også å lage slike, og har en evig lang en på bloggen min som jeg håper jeg kommer meg igjennom engang 😉 Av stedene du ramser opp har jeg også svært lyst å dra til Seychellene. Det ser helt magisk vakkert ut! Jeg kjørte selv Route 66 i 2014, og anbefaler dette virkelig. Det var enda mer opplevelsesrikt enn hva jeg kunne forestille meg! Ellers kan jeg også anbefale Skottland, Malaysia og ikke minst Tokyo! Der var jeg i november, og det var utrolig kult! Lykke til med både drømmer… Read more »

Anna Ström Åhlén
8 years ago

Tack så mycket, Daniel! Kul att du fick inspiration till en egen lista. 🙂 Den ser jag fram emot att läsa!

Anna Ström Åhlén
8 years ago

Vad kul att höra, Maria! Det låter helt fantastiskt att du kanske kommer att bo på någon av dessa platser! Ser fram emot fortsättningen … 🙂

Anna Ström Åhlén
8 years ago

Tack för att du berättar om er bucket list och kul att Route 66 står med på er också. Årets planer låter minst sagts spännande!

Den dag turen går till Langkawi vet jag var jag ska hämta tipsen. 🙂

Daniel Rydén
8 years ago

Härlig inspiration och bara för det kommer det ett liknande inlägg från mig inom kort. 🙂

Maria
8 years ago

Jag tänker just nu extra mycket på Italien, Australien, alperna, mer av Spanien, Kuba och Sydamerika sådär överlag 🙂 Kanske jag rentav kommer BO på nån av dessa platser innan året är slut.. 😉

Ladies Abroad
8 years ago

Vi har en bucket list lång som bara den…. Ligger uppe i vår meny. Där finns bland annat Route 66 med, skulle väääldigt gärna göra den. I övrigt så har vi varit på Langkawi.

Eftersom vår bucket list är så lång så kör vi i stället på nyårslöfte i år. Som är att genomföra minst ett av alternativen nedan under året:
1. Sidenvägen i Centralasien
2. Georgien och Armenien
3. Montenegro och Albanien
4. Iran

Anna Ström Åhlén
8 years ago

Tack så mycket! Vad glad jag blir. 🙂 Ja, berätta gärna om dina övriga resmål! Jag hoppas ju förr eller senare komma iväg till mina men får nog inse att det kan bli "senare" i vissa fall … 😉

Fantasiresor
8 years ago

Härligt inlägg! Hade funderat på att göra något liknande, och nu blev jag ännu mer taggad! (Självklart står New York och din blogg där på listan ;-)) Ser fram emot att följa dig här på bloggen till dessa platser!

Anna Ström Åhlén
8 years ago

Tack så mycket! Kul att höra om dina egna planer. Ja, det vore något: att besöka ALLA stater! Korsika är jag också sugen på och Kroatien har jag besökt två gånger. Kan verkligen rekommenderas! Återkom gärna med rapport om Tokyoresan. Det låter fantastiskt! Kram

Anonym
Anonym
8 years ago

Rolig idé och jag kan hålla med om alla punkter på din lista! Kan även tilläga hela USA (ska också ta Route66 nån gång men vill till ALLA stater), Mexiko och för Europas del vill jag se Korsika och Kroatien.
En på listan bockar vi av i höst när vi drar till Tokyo! Ska bli så spännande och framförallt härligt att krama om minsta sonen som vi då inte har träffat på ett år!! Som tur är finns Skype… 🙂 Kram / B-M

Anna Ström Åhlén
8 years ago

Tack själv för all inspiration! Vi får se vad reseåret bär med sig. Visst vore det kul om Skottlandstrippen blev av! 🙂 Ha det fint, du med.

scottishmoments
8 years ago

Vad roligt att Skottland står med på din lista! Och tack för omnämnandet 🙂 Hoppas du snart får möjlighet att bocka av flera punkter på din lista, och komma till Skottland, kanske redan i år!

Ha det så bra.
Hälsningar från ett stormigt Skottland…

Anna Ström Åhlén
8 years ago

Tack själv för inspirationen! 🙂

Kul, som alltid, att vi riktar in oss på liknande resmål. Likaså att du rest runt i Skottland! Det var beundransvärt att genomföra sådana äventyrliga aktiviteter tillsammans med en treåring! 🙂 Jag konsulterar dig när det är dags, vare sig resan blir av med eller utan "mörkhåriga lintottar".

Anna Ström Åhlén
8 years ago

Tack, så mycket! Ja, visst är det så – vill man, så kan man.

Kul att höra om dina planer! Att utforska USA på motorcykel låter otroligt spännande, likaså att det snart blir av.

Lycka till du också!

Eva
Eva
8 years ago

Tack vännen för länkningen 🙂

Inte så förvånande att jag nickar instämmande när jag läser din lista… Det är bara Skottland som jag besökt från din lista. Vi bilade dit från Luleå en sommar när min äldsta lintott (numera klart mörkare i håret) precis skulle fylla tre år. Bodde på campingplatser och Bed and Breakfasts, cyklade mountainbike, vandrade och klättrade.

Som de riktiga äventyrare vi var på den tiden var inte mycket omöjligt 🙂

Matias Andres
8 years ago

Japan har stått på min önskelista alldeles för länge och planerar att ta mig igenom USA på motorcykel inom en inte alltför lång tid. Lycka till med att bocka av dina resor – vill man så kan man 😀

Anna Ström Åhlén
8 years ago

Vad intressant att ni varit i Malaysia! Sardinien ska jag läsa på mer om hos er, då flera i familjen blev intresserade. 🙂 Åh, det finns så många resmål. Nu väckte ni ännu mer längtan …

Anna Ström Åhlén
8 years ago

Tack så mycket, Lina! Härligt att vi delar samma drömmar. En dag ska de bara bli verklighet! Jag önskar även dig ett gott nytt år. Kram 🙂

Anna Ström Åhlén
8 years ago

Tack så mycket! Ja, tiden går skrämmande fort. Min äldste (19 år) visade faktiskt bilder på sig och syskonen som lintottar just i kväll. Kan inte fatta att de varit så små!

Kul att höra om din lista. Antarktis låter otroligt spännande! Kroatien kan jag varmt rekommendera. Ska blogga om det framöver. Åh, Singapore i mars. Nu blev jag avis, hihi!

FREEDOMtravel
8 years ago

Av de platser du beskriver har vi varit i Malaysia (Langkawi) och Sardinien – tack för länk! På vår bucket list står (bland annat) Georgien, Uzbekistan, Japan, Sydamerika nånstans, Montana i USA, fler afrikanska länder och allt möjligt annat 😉

Lina
8 years ago

Inspirerande inlägg! Fina bilder! Gott nytt år! Jag drömmer oxå om Tokyo och sechellerna! Kram L

Aniika
8 years ago

Vilket härligt inlägg. Skrattar gott åt beskrivningen om dina lintottar som numera är mörkhåriga – jag antar att jag själv är där snabbare än jag anar.

Kul grej med en bucket list, ska klura på några platser. Antarktis ligger högt upp på listan, men även Kroatien, Bosnien, Serbien, Slovenien (hela Balkan typ), Singapore (hoppas komma dit i mars!) och… ja, vart ska jag börja och sluta? Kan nog hålla på hela kvällen.