Vad händer i New York i oktober?


Hösten har kommit på allvar, med gulnande träd. Men än kan sommarvärmen slå till. Det är oktober i New York och vi tar en titt på månadens evenemang!

Hösten är mångas favorit, bland årstiderna i New York. Själv har jag varit på plats varje höst de senaste åren, för att njuta av min absoluta favoritstad. Det är något visst ändå, med de ännu varma brittsommardagarna, den (oftast) klara himlen över Manhattan och de långsamt singlande löven. Samtidigt börjar Halloween ta plats i staden, med allt från enstaka pumpor till fullständiga skådespel.

Riktig höstprakt har det däremot inte blivit förrän i november. Då har Central Park tagit på sin vackraste skrud, som får vilket konstverk som helst att blekna.

Vad ska man då hitta på, en oktoberdag i New York? Jag brukar alltid kika på den här sajten  med årets alla evenemang i New York. Som synes bjuds det på alla möjliga festivaler: Dog Film Festival, Oyster Festival och Harvest Festival. Bara för att ta ett axplock. Man kan ju också åka på brunchkryssning, se New York Knicks spela basket eller dricka cocktails i en japansk trädgård.

En annan sajt jag brukar spana in är eventkalendern hos Time Out New York. Där finns alltid de senaste heta restaurangtipsen, fördelade efter plånbok och stadsdel. Plus massa tips om föreställningar, barer, shopping och nattliv.


Men vet du vad det bästa av allt är? Jo, att jag själv kommer att vara på plats! Just i detta nu packar jag nämligen för en resa till staden i mitt hjärta.

New York, på fredag ses vi! Gissa om en viss New York-nörd fått fnatt …

Enjoy!

PS. Min resa kommer du främst att kunna följa på Instagram men även på New York-bloggens Facebooksida. Välkommen!

Samtliga foton: Anna Ström Åhlén.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

20 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anna Ström Åhlén
7 years ago

Kul, Christine! Ja, då skulle du verkligen bli nöjd. Tala om att folk går all in! Jag har inte varit där på själva huvudfirandet. Däremot har jag ju sett de fantastiska dekorationerna under flera höstar. Här har jag bloggat om Halloween i NYC med häftiga bilder: http://www.newyorkmybite.com/2014/10/happy-halloween-new-york.html

Christine - 29°
7 years ago

Halloween skulle jag verkligen vilja uppleva med egna ögon där borta. 🙂

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Tack så mycket! Det är självklart okej. Ska läsa mer på din blogg också. 🙂

Elin
7 years ago

Det hoppas jag också!
Jag har en meny på min blogg som heter "Länkar till resebloggar". Jag länkade till din blogg där, jag hoppas att det är ok 🙂

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Tack så mycket, Helena! Ja, visst finns det mycket här alla årstider. När det gäller dekorationer går verkligen många all in.

Jag kommer att uppdatera bloggen efter resan. Flyger hem i kväll, efter en vecka med blandad kompott. Var tyvärr sjuk men har ändå en del fina minnen!

Tack för att du vill följa. <3

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Tack så mycket, Lena! Nej, tråkigt är det svårt att ha här. Det är tvärtom så svårt att välja så man får beslutsångest, haha! I kväll flyger jag hem. Hoppas det är bra med dig.

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Sent omsider tack, Eva! <3 Trots en de jobbigheter denna resa, så har jag även fina minnen med mig. Plus en del shoppingfynd. 😉 Kram

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Tack så mycket, Ditte! Åh, så häftigt att du var med på den tiden när dessa artister uppträdde. Det hade jag velat uppleva! Resan närmar sig nu sitt slut, och jag flyger hem i natt. Resan har varit både "ros och ris". Blev tyvärr sjuk. Men en del fina minnen har jag med mig! Kram

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Tack så mycket! Ja, här skiner solen och det är ganska varmt men inte så många höstlöv i sikte än. Det var det däremot när jag var här i november förra året. Förstår att du längtar tillbaka!

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Vad roligt att du ska dit i november! Det kommer att bli strålande. Jag var ju där i november förra året (eller "här" kanske jag ska säga, för jag är ju i New York nu). Central Park var fantastiskt i höstskrud! Hoppas ni får en underbar resa.

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Tack så mycket, Elin, vad glad jag blir! Du är varmt välkommen hit. Hoppas du kommer iväg på din drömresa. 🙂

Elin
7 years ago

Åh vad glad jag blir att jag hittade din blogg! Jag har aldrig varit i New York men har alltid velat åka dit. Nu har jag en blogg att hitta tips och inspiration ifrån, Tack! 🙂

Aaa
Aaa
7 years ago

Fantastiska New York! Och vad händer där i november, ja, vi kommer dit! Lyckades omedvetet pricka in Thanksgiving Day, annars lär det vara ganska lugnt i slutet av november. T om presidentvalet borde vara klart…

Mrs M
7 years ago

Härligt med NY. Jag var där förra hösten och känner mig riktigt avis. Ha det nu toppen!

Ditte
7 years ago

Vad härligt med en resa hit nu i brittsommartider.
Ler när jag ser att du nämner "Time Out N. Y." den luskammade jag under året jag bodde där.
Minns häftiga gratisnöjen som Simon & Garfunkle som uppträdde i Central Park. tror inte jag så men jag hörde och jag var där. Likaså Diana Ross and The Supremes. Ja, mycket annat också.
Givetvis följer jag dig i det tsora äpplet. Facebook har jag inte men insta.
Önskar dig en helt underbar resa. Njut!

Eva - People in the Street

Ha det bäst i världens bästa stad <3

Kram

Lena i Wales
7 years ago

Ett ställe som man troligt aldrig kan ha tråkigt i. Verkar finnas så mycket att se och göra!
Ha det bra!

Helena
7 years ago

Jag kan bara tänka mig hur mycket saker och evenemang som finns i New York, oavsett årstid. Jag skulle verkligen vilja uppleva Halloween i USA nångång, det vore häftigt. Och julskyltningen måste vara wow! Nångång.

Jag hoppas att du får en fin resa till New York och jag ser fram emot att följa dig både på bloggen och sociala medier <3

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Tack så mycket, Lina! Vad roligt att höra. 🙂 Jag ska göra mitt bästa för att återkomma med massa ny inspiration.

Liniz Travel
7 years ago

Ser mkt fram emot att följa dig!!! Kul! Vill ha new york tips!