Vilken tid på året ska man resa till New York?

Innehåller annonslänk 

När är den bästa tiden att resa till New York? Det är det många som undrar. Här kommer därför en liten guide över de olika årstiderna.

Vår, sommar, höst eller vinter – det är frågan. Somrarna är heta och fuktiga medan vintrarna kan vara mycket kalla. Vår och höst är temperaturerna mer behagliga och många tycker det är den bästa tiden att resa till New York.

Men svaret är egentligen att det beror på. Vad vill du främst ha ut av resan? Lockar promenader och parker passar den grönskande tiden bäst. Men är det shopping, kultur och mat som lockar, fungerar givetvis hela året. New York har något för alla – alltid.

Vår i New York

Vår i New York. Medeltemperaturer: mars 9 grader, april 14 grader och maj 21 grader.

På våren blommar fruktträd och magnolior i New York. Blomsterprakten är bedövande, inte minst i Central Park.

Uteserveringarna öppnar, där det är ett nöje att njuta av mat och dryck medan du spanar på folk i vårsolen. Det är promenadernas och romantikens tid, när sommarhettan ännu inte slagit till. Vädret kan växla snabbt, så spana in tips på hur man kan klä sig i New York.

Är du i New York under påsken får du inte missa färgstarka Easter Parade på Fifth Avenue.

Sommar i New York

Sommar i New York. Medeltemperaturer: juni 25 grader, juli 28 grader och augusti 27 grader.

Sommar i New York och solen skiner – nästan jämt. Visste du att New York har hela 234 soldagar per år? Det kan dock bli väldigt hett under juni till augusti (ja, ända in i september), så se till att boka boende med luftkonditionering och använd solskydd.

Sommaren är perfekt för härliga kvällar på takbarer och uteserveringar, båtturer på floderna och utflykter till havet. Varför inte en tur till Coney Island och Brighton Beach?

Det är också dags för bio, teater och konserter utomhus, i parker eller på tak. Ta med picknickkorgen och njut med alla sinnen av världens bästa stad!

Höst i New York

Höst i New York. Medeltemperaturer: september 24 grader, oktober 18 grader och november 12 grader.

Många tycker att hösten är den bästa tiden i New York. Staden bjuder på ett sprakande
fyrverkeri av höstfärger – och ett besök i Central Park är ett måste. Turisterna är färre än under sommaren och det är lagom varmt.

Sommarvärmen kan dock dröja sig kvar ända in i november. Men vädret växlar snabbt, så packa smart! Ena dagen kan det vara 5 grader och dagen därpå 25!

Hösten är en perfekt tid att njuta av mysiga vinbarer och föreställningar på Broadway och Metropolitanoperan. Upplev också tiden för Halloween och Thanksgiving med den efterföljande rean Black Friday!

Vinter i New York

Vinter i New York. Medeltemperaturer: december 6 grader, januari 4 grader och februari 5 grader.

Vintern i New York kan vara magiskt vacker – särskilt om snön faller. Det har vi alla sett på film, om inte annat. Men i verkligheten är det oftast barmark. Det kan bli rejält blåsigt och kallt, men då lockar det ännu mer med inomhusaktiviteter. Och sådana finns det gott om: frossa i museibesök, gå på en föreställning eller håll värmen på en mysig krog – gärna med öppen spis.

Är du i New York kring jul och nyår väntar en fantastisk stämning med juldekorationer, julshopping, event och uppträdanden.

Åka skridskor är ett måste, liksom att se The Rockefeller Christmas Tree. Gärna när alla ljusen tänds för första gången! Kända The Ball Drop vid Times Square samlar tiotusentals besökare varje år, för att fira in det nya året i New York.

Blev du sugen på att själv resa till New York?flygresor.se kan du jämföra priser på flygbiljetter till New York, från över 35 resebyråer och över 900 flygbolag. Hitta den biljett och den tid som just passar dig!

Vilken tid på året reser du helst till New York?

Enjoy!
———————————————————-
Flygreselänk i samarbete med flygresor.se. Bloggartikelns innehåll är, som alltid, mina egna åsikter och rekommendationer.

Samtliga foton: Anna Ström Åhlén.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anna Ström Åhlén
8 years ago

Ett bra val, Lena! Jag gillar själv hösten och våren bäst i New York. Tack för helghälsningen (där jag åter lärde mig något nytt). Jag önskar dig detsamma! Ha det riktigt fint. 🙂

lenaiwales
8 years ago

Det skulle nog bli höst för min del!
Vill passa på att önska dej: God Jul! Nadolig Llawen! från Wales.

Anna Ström Åhlén
8 years ago

Ja, vi hade det onekligen väldigt länge. Men det räcker med ett hus att underhålla och nu kan vi resa desto mer i stället. 🙂

Jeanette
8 years ago

Oj ja då förstår jag verkligen att du saknar torpet!