Antisamos – Greklands bästa strand?

Fina stränder i Grekland, det finns det gott om. Men det är en enda som sticker ut. En enda som har allt … Jag och min familj är enade: Greklands bästa strand är – Antisamos!

Redan när man närmar sig på berget vet man: Det här är något extra. Vi svänger runt kröken och utsikten hisnar, riktigt pirrar i maggropen.

Där nere ligger den, Antisamos. Vår egen paradisstrand, precis som vi minns den! Med vita stenar sträcker den sig mellan de berg som kurar under gröna mattor. Mattor av träd, här på Kefalonia, en av Greklands mest gröna öar.

Ja, vi har varit här förr, närmare bestämt 1994, åtminstone jag och min man. Då kom vi hit en junidag, för att se den strand som enligt sägnen skulle vara ”som Europas Karibien”. Och visst hade de rätt, ryktena …

Alldeles öde bredde stranden ut sig då, utan en solstol i sikte. De vita stenarna lyste i solen, då som nu, översköljda av ett vatten som vi aldrig skådat. SÅ KRISTALLKART! Jag minns också att jag inte doppade mig då. Det var tidigt i juni och faktiskt ganska kallt. Men nu ska jag ta skadan igen, och nu ska de också få se: våra söner.

I dag är Antisamos en känd strand. Här finns ett par rader med stolstolar och här finns en taverna. Men nu kommer det bästa: Trots allt detta är den fortfarande fantastisk och helt oslagbar, jämfört med alla andra stränder vi besökt. Och det är många!

6 anledningar att besöka Antisamos på Kefalonia

  • Här är vattnet så rent och nästan overkligt klart.
  • Här finns inga sjöborrar.
  • Här är utsikten strålande.
  • Här är alldeles lagom med folk.
  • Här finns en taverna/strandbar som är riktigt bra, med toaletter och gratis parkering.
  • Här kostar det inget att ha solstol med parasoll en hel dag! Det enda du nog ska göra är att beställa en kaffe eller dricka från tavernans personal. Då och då tar de en runda bland stolarna men det är ingen brådska och ingen tjatar. Och en Cocacola, öl eller kaffe kan det nog vara värt? Du får ju vara i paradiset en hel dag!

Varför blev stranden då plötsligt så känd? Svaret hittar vi i en viss film: Kapten Corelli’s mandolin. Det var just här som han landsteg med sina italienska trupper. Kärlekssagan mellan kaptenen (Nicolas Cage) och den unga grekiskan (Penelope Cruz) var sedan ett faktum. En kärlekssaga som snart 15 år efter premiären fortfarande får folk att hitta hit. Men som sagt – i alldeles lagom mängd.

Kefalonia är också vår absoluta favoritö i Grekland. Mer om den i kommande inlägg.

Har DU någon favoritstrand i Grekland? Berätta!

PS. Välkommen att även följa mig på Instagram, där jag heter @newyorkmybite.
Min blogginlägg om New York hittar du här: New York – My Bite of the Big Apple.


Samtliga foton: Anna Ström Åhlén.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

7 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anna Ström Åhlén
6 years ago

Vad kul att du tyckte om stranden men jättetrist med getingarna. Jag har haft tur och inte sett några under mina resor till Kefalonia. (Denna kommentar slank igenom först nu, märkligt!)

Kattis
6 years ago

En mycket trevlig strand men alldeles för många getingar när vi var där förra året!😛

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Jag har varit på Kreta två gånger.

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Ja, det är småsten. Inga sjöborrar heller. 🙂 Helt underbart verkligen! Visst finns det fina stränder på Kreta med, jag vet. 🙂 Elafonissi är noterad på min lista över riktiga paradisstränder.

Anita Wag Agrimanaki
7 years ago

Och ingen sand som fastnar överallt ser det ut som för visst är det grus eller småsten? Ser helt underbart ut!! (fast kreta har också otroligt fina stränder :))

Anna Ström Åhlén
8 years ago

Tack, ja det var det verkligen! Vi brukar ju oftast vilja åka till olika stränder på varje resmål. Men på denna resa blev det flera återbesök till just den här stranden!

Maria
8 years ago

Detta låter ju nästan för bra för att vara sant, så härligt! 🙂