Planerar du en höstresa till New York? Här är 11 tips!


”Central Park in fall.” Foto: Anh Dinh.

Ska du resa till New York i höst? Grattis! Hösten, särskilt september/oktober, är en fantastisk tid att uppleva the Big Apple.

När den heta sommaren är över är också turisterna färre i New York. Det är behagligt att promenera längs gator och avenyer, medan sprakande färger smyger sig på. Ändå kan du fortfarande uppleva sköna sommardagar, med picknick i parker och fläktande båtturer.

”New York Taxi.” Foto: Vikwaters.

Men hur ska man packa och planera för en höstresa till New York? Rent allmänt gäller mina tidigare tips: ”Packa smart för resan till New York”. Här är fler tips:

1. Det kan fortfarande vara varmt. New York ligger på samma breddgrad som Rom, så var beredd på riktiga sommardagar i september/oktober.

”October in Brooklyn”. Foto: Anna Ström Åhlén.

 

2. Vädret kan växla snabbt. Svalare dagar med regn hör också hösten till, så ladda med en vindtät jacka och paraply. När det regnar i New York, kan det verkligen regna. Se då också upp för potholes i gatorna, som förrädiskt kan fyllas med vatten. Här är tips på saker att göra i New York när regnet öser ner.

”Golden Hour NYC Skyline.” Foto: Loïc Lagarde.

 

3. Passa på att besöka 9/11 Memorial i samband med årsdagen, om du är i New York i september. Nu kan du också åka upp i den nya högsta skyskrapan: One World Trade Center och besöka One World Observatory.

”The September 11th Memorial Tribute in Light 2014 New York City.” Foto: Anthony Quitano.

 

4. Ägna en dag eller mer åt museibesök. En riktig upplevelse är The Lower East Side Tenement Museum, där du får besöka lägenheter från 1800-talet. Klassiker som MoMA och Guggenheim är också måsten.

”Modellstad på MoMA.” Foto: Anna Ström Åhlén.

5. På hösten startar åter säsongen för The Metropolitan Opera! Missa inte en föreställning i denna legendariska byggnad; det är en upplevelse oavsett om du är intresserad av opera eller ej.

6. Besök de olika event som ordnas under hösten: marknader, filmfestival, Columbus Day Parade och mycket mer.

Här är eventkalendrar för New York, hösten 2016:


7. Om höstvindarna viner är det perfekt att avsluta dagen på en vinbar
. Här är de bästa vinbarerna i New York 2016, enligt Gayot,

8. Kanske vill du också njuta av utsikten på en takbar? Med infravärme eller tak passar det utmärkt även på hösten. Här är de takbarer som har öppet året runt i New York.
”Fall has arrived in New York.” Foto: Andrew Dallos.

 
 
Många går all in på Halloween. Foto: Anna Ström Åhlén.
 
9. I oktober väntar Halloween. Bered dig på pumpor i alla dess former och smaker – och många uppseendeväckande dekorationer. Varför inte gå med i The Village Halloween Parade?

10. Vill du se Central Park i sprakande höstfärger, får du ofta vänta till senare på hösten. Jag var själv där i november 2015 och Central Park var en fantastisk upplevelse.

”Fall foliage in Central Park.” Foto: Anthony Quitano.

”Central Park Bride.” Foto: muckster.

11. Kanske funderar du också på att hålla bröllop i New York? Det kräver lite förberedelser men blir garanterat något extra. Läs gärna mitt tidigare reportage om Annika som gjorde verklighet av drömmen att gifta sig i New York.

Bonustips: Håll koll på rätt sökmotorer för att hitta billiga flygbiljetter till New York. Min favorit är och förblir Momondo.

Enjoy!

PS. Välkommen att följa New York – My Bite of the Big Apple på Facebook, för ännu mer inspiration och tips.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

9 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anna Ström Åhlén
7 years ago

Hej! Vad roligt att ni ska till New York i december. Jag har själv inte varit där just då, däremot strax före i november. Här kommer lite tips ändå! Julskyltningens mecka sträcker sig från 5th Avenue och 59th Street till Macy's på Broadway och 34th Street. Ja, kolla hela Broadway (den långa shoppinggatan) ner till SoHo. Macy’s, som är världens största varuhus, har riktigt häftiga juldekorationer. De kommer upp direkt efter Halloween, så jag har sett dem.  Åka skridskor måste ni förstås göra. Bryant Park i Midtown har en härlig Winter Village (vintermarknad) med skridskobana, som också finns på… Read more »

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Sent omsider: Tusen tack, Eva! 🙂 Mitt svar på din kommentar gick aldrig igenom ser jag först nu. Sorry!

Anonym
Anonym
7 years ago

Hej. Jag och min 17-åriga dotter planerar att åka till NY i början/mitten av december. Har du varit där vid den årstiden och har du några tips? Vi har tänkt oss lite julskyltningsoverload! //Ann-Katrin

Eva - People in the Street

Ja, inte blev min längtan till New York mindre efter att ha läst det här fina inlägget 🙂 Tack för att du tipsade om min blogg också!

4000mil.se
7 years ago

Tack!

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Härligt att höra att du också varit med om sommarkänslan på hösten i New York. Ja, oktober är en perfekt tid.

Så roligt att Christofer och hans dotter ska åka dit i år! Jag har inte skrivit någon specifik guide om att resa till New York med tonåringar men däremot kan ni söka på etiketten "Ungdomar" i bloggens webbversion, så kommer passande tips upp. Direktlänk här: http://www.newyorkmybite.com/search/label/Ungdomar

Jag vill också rekommendera min vän Evas tips på bloggen People in the Street. Hon har varit i New York med tonåringar: https://peopleinthestreet.se/category/new-york-med-tonaringar.html

4000mil
7 years ago

Sist jag var i NY kom vi den 10:e okt och det var sol och sommarvärme. Perfekt!
Christofer ska åka med sin 15-åriga dotter till NY i oktober detta år. Har du skrivit några braiga guider om "att göra med tonåring" i NY?

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Tack så mycket, Ditte! Vad roligt att höra att du blir sugen på att åka genom att läsa detta inlägg. Det kanske blir en spontantripp? Vad kul att första bröllopet höll på att bli just där.

Jag är själv väldigt sugen på en höstresa, så den måste nog planeras in så snart som möjligt. 🙂 Abstinensen är svår …

Ditte
7 years ago

Tyvärr har jag ingen tur till N.Y. vare sig planerad eller inbokad men jag blir verkligen sugen på att åka när jag ser din vackra bilder och läser ditt härliga inlägg.
Men jag har ju "all tid i världen" så kanske…Vem vet? (Bröllopet nr 2 skedde på en ö i Fidjis arkipelag, så den delen är klar. Bröllop nr 1 höll på att bli i NY…