Resa till New York i höst? Här är 11 tips för höstens bästa resa!


”Central Park in fall.” Foto: Anh Dinh.

Ska du resa till New York i höst? Grattis! Hösten (särskilt september/oktober) är en fantastisk tid att uppleva the Big Apple.

Den heta sommaren är över och turisterna är färre. Det är behagligt att promenera längs gator och avenyer, medan sprakande färger smyger sig på.

Ändå kan du fortfarande uppleva sköna sommardagar, med picknick i parker och fläktande båtturer.

”New York Taxi.” Foto: Vikwaters.

Men hur ska man packa och planera för en höstresa till New York? Rent allmänt gäller mina tidigare tips: ”Packa smart för resan till New York”. Här är fler tips:

1. Det kan fortfarande vara varmt. New York ligger på samma breddgrad som Rom, så var beredd på riktiga sommardagar i september/oktober.

”October in Brooklyn”. Foto: Anna Ström Åhlén.

 

2. Vädret kan växla snabbt. Svalare dagar med regn hör också hösten till, så ladda med en vindtät jacka och paraply. När det regnar i New York, kan det verkligen regna. Se då också upp för potholes i gatorna, som förrädiskt kan fyllas med vatten. Här är tips på saker att göra i New York när regnet öser ner.

”Golden Hour NYC Skyline.” Foto: Loïc Lagarde.

 

3. Passa på att besöka 9/11 Memorial i samband med årsdagen, om du är i New York i september. Nu kan du också åka upp i den nya högsta skyskrapan: One World Trade Center och besöka One World Observatory.

”The September 11th Memorial Tribute in Light 2014 New York City.” Foto: Anthony Quitano.

 

4. Ägna en dag eller mer åt museibesök. En riktig upplevelse är The Lower East Side Tenement Museum, där du får besöka lägenheter från 1800-talet. Klassiker som MoMA och Guggenheim är också måsten.

”Modellstad på MoMA.” Foto: Anna Ström Åhlén.

5. På hösten startar åter säsongen för The Metropolitan Opera! Missa inte en föreställning i denna legendariska byggnad; det är en upplevelse oavsett om du är intresserad av opera eller ej.

6. Besök de olika event som ordnas under hösten: marknader, filmfestival, Columbus Day Parade och mycket mer.

Här är eventkalendrar för New York, hösten 2017:

7. Om höstvindarna viner är det perfekt att avsluta dagen på en vinbar. Här är de tio bästa vinbarerna i New York 2017, enligt Gayot,

8. Kanske vill du också njuta av utsikten på en takbar? Med infravärme eller tak passar det utmärkt även på hösten. Här är de takbarer som har öppet året runt i New York.
 
”Fall has arrived in New York.” Foto: Andrew Dallos.

 
 
Många går all in på Halloween. Foto: Anna Ström Åhlén.
 
9. I oktober väntar Halloween. Bered dig på pumpor i alla dess former och smaker – och många uppseendeväckande dekorationer. Varför inte gå med i The Village Halloween Parade?

10. Vill du se Central Park i sprakande höstfärger, får du ofta vänta till senare på hösten. I slutet av oktober 2017 kommer jag själv att vara på plats.

”Fall foliage in Central Park.” Foto: Anthony Quitano.

”Central Park Bride.” Foto: muckster.

11. Kanske funderar du också på att hålla bröllop i New York? Det kräver lite förberedelser men blir garanterat något extra. Läs gärna mitt tidigare reportage om Annika som gjorde verklighet av drömmen att gifta sig i New York.

Bonustips: Håll koll på rätt sökmotorer för att hitta billiga flygbiljetter till New York. Min favorit är och förblir Momondo.

Enjoy!

PS. Välkommen att följa New York – My Bite of the Big Apple på Facebook, för ännu mer inspiration och tips.

Här kan du se medeltemperaturen i New York för årets alla månader – plus en aktuell väderprognos!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anna Ström Åhlén
8 years ago

Hej Helene! Tack så mycket för den positiva återkopplingen. Nya tips kommer efterhand här, hela tiden. Sök annars på de olika etiketterna i vänstermenyn (i webbversionen av bloggen) så kanske ni hittar nya tips. Man kan även fritextssöka i bloggen. Kul med novemberresan. Jag kommer ju också att åka dit då! 🙂 Instagram har jag inte, men däremot har jag en Facebooksida för bloggen där jag lägger upp lite andra inlägg mellan bloggposterna.

Helene holmberg
8 years ago

Tack för en bra blogg. Läser den och people in the street. Hoppas på mer tips, reser igen till NY i november med min väninna Evy @restanten har du tips vad du tycker vi inte får missa, dela det gärna . På IG heter jag @nabbelina tack på förhand✈️