The Meatball Shop – komponera din egen köttbullsrätt i New York

Köttbullar är kanske inte det första du tänker på i New York. Men tänk om. Det handlar nämligen varken om Mamma Scans eller din egen mammas. Det handlar om The Meatball Shop, restaurangen där du komponerar din egen rätt!

Egentligen är det inget revolutionerande – när man tänker efter. Vi har ju alla varit på kedjor som Max och McDonald’s där man själv väljer bröd, tillbehör och typ av hamburgare. Men alla vet vi också hur lätt det kan bli missförstånd vid en muntlig beställning. Och hur kul är det, egentligen?

På The Meatball Shop kryssar du för dina val på en inplastad meny, med en tuschpenna. Jag får erkänna att jag är kluven. Egentligen är det ju samma sak som på McDonald’s men det ÄR faktiskt lite småkul: att sitta där med pennan och pricka för de olika valen.

Vill du ha dina köttbullar ”naked” (naturella)? Och vill du ha tillbehören under köttbullarna eller bredvid? Tillbehör, det är allt från risotto till spaghetti eller mashed potatoes. För att inte tala om olika slags sallader, spenat och ugnsbakade nyttigheter från ”Green Market”. Och osten, glöm för all del inte den!

Själv blir jag väldigt sugen på risotto, ”naked” meatballs och parmesan, plus tomatsås. Av kyparen får jag rådet att ha risotton bredvid och då lyder jag förstås det.

Mitt sällskap har modet (”the balls”, som det står på menyn, haha) att välja starkare kryddor. Han vill också ha öl från tapp men det visar sig vara lite krångligt. Man håller nämligen precis på att byta fat och ölen låter vänta på sig. Länge.

Under tiden sippar jag på mitt vita vin och våra rätter anländer. Först mot slutet av måltiden får vi veta att det inte blir något nytt fatöl, däremot blir han bjuden på en annan öl som ersättning.

Men inte går det någon nöd på oss. Vi sitter ju på en uteservering i New York. Junisolen skiner och maten mättar bra. Tyvärr är det faktiskt vår sista dag på just denna resa.

Men snart ska jag ta en sista shoppingrunda i närbelägna Soho. Jag kommer också att fynda ett par mycket snygga och prisvärda jeans på OMG och återigen tänka: ”OMG, så billigt.” Ja, trots dollarkursen.

Därför är det med nöjda miner vi senare tar en bil till JFK, med vetskapen att devisen kvarstår: ”New York har något för alla, alltid”. Och snart är jag ju tillbaka igen!

Vill du också besöka The Meatball Shop? Gör det – och passa på att göra det en vardag, på dagtid. På helger lär det vara två timmars väntetid på ett bord här. Och det finns tydligen också kombinationer som berättigar denna väntan. Varför inte pröva?

Du hittar även The Meatball Shop på fler ställen i New York, om det skulle vara fullt på Lower East Side. Eller om du helt enkelt befinner dig någon annanstans.

Enjoy!


Samtliga foton: Anna Ström Åhlén.

PS. Välkommen till min Facebooksida för fler tips om New York!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anna Ström Åhlén
8 years ago

Ja, det måste du absolut, Sandra. Säger som jag brukar: "Enjoy!" 🙂

Anonym
Anonym
8 years ago

Å, vad gott! Dit måste jag gå, älskar köttbullar ju. /Sandra