Pop Burger – hamburgare i New York

I New York måste du förstås äta hamburgare. Men nöj dig inte med McDonalds. Här har du chansen att verkligen låta smaklökarna dansa, i mötet med riktigt delikata hamburgare.

Jag har tidigare tipsat om New York Burger. Men i dag beger vi oss till Greenwich Village för att besöka ett annat hamburgerställe i New York, nämligen Pop Burger (Pop Pub).

Pop Burger är ett annorlunda koncept för hamburgare. Redan vid entrén känner du att detta är något annat än det vanliga ”Donken”. Filmprojektioner, dunkande rytmer och grafiskt snygg design ger detta matställe klubbkänsla. Och visst, det finns pub i lokalerna för den som vill ha en helkväll efter hamburgaren – eller hamburgarna. Här serveras nämligen två små hamburgare i stället för en (vanlig) stor.

Hamburgarna serveras alltså två och två, som så kallade sliders. Men lugn, du blir lika mätt på dessa två som på en traditionell hamburgare. Inte minst om du tar pommes frites (french fries) till, där en portion lätt mättar två hungriga magar.

Menyn bjuder också på andra delikatesser, såsom Grilled Chicken Sandwich, Ceasar Salad och Tuna Sandwich. The Crispy Fried Shrimp Sandwich lär vara riktigt god. Har själv inte testat men det får bli ett framtida projekt. I baren serveras också smårätter som Fried Calamari och Baby Lamb Chops.


I puben frestar diverse ölsorter och cocktails. Varför inte prova valfri öl på tapp för bara 2 dollar? En vinlista finns också, om det passar bättre. Är du mer sugen på kaffe (återigen av olika sorter) eller te, blir du lika nöjd. Kanske med en ångande varm doughnut som tilltugg.

Pop Burger finns på två ställen i New York: 50–60 9th Avenue i Chelsea/Meatpackning District och som Pop Pub på 83 University Place i Greenwich Village. (Restaurangen nära Apple’s Flagship Store har slagit igen, men så levde den inte heller upp till de övrigas standard – i mitt tycke.)

Smaklig måltid!

Foton: Anna Ström Åhlén.


View Larger Map
Gillar du den här bloggen? Hjälp mig att få ge ut den som bok, genom att rösta på mig! Jag är en av finalisterna i Supersavertravels resebloggtävling om ”Mest inspirerande New York-bloggare”. Sista datum att rösta är den 10 januari 2013.

Tusen tack på förhand för din röst!

Rösta på mig som Bästa New York Blogg 2012!Om din flygresa Barcelona blir billig får du pengar över till annat!
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anna Ström Åhlén
11 years ago

Hej! Vad kul att du gillar bloggen! Tack för dina uppskattande ord. Tack för tips också. Dessvärre kan jag inte fråga New York-bor på gatan varje dag, eftersom jag inte bor i New York. 😉 Nästa New York-resa blir till våren. På sikt skulle jag också (självklart) vilja bo där, åtminstone periodvis. För aktuella händelser, shoppingtips med mera i New York, kan du gå in på Time Out New York: http://www.timeout.com/newyork. Jag noterar dina idéer och tar dem med mig, inför kommande uppdateringar. Dagliga uppdateringar blir det dock inte, då jag driver flera bloggar. Men vem vet vad en eventuell… Read more »

Anonym
Anonym
11 years ago

Hejsan! Grymma tips från New York. Inte för detaljerade och tråkiga men ändå väldetaljerade så man hänger med i tipsen, de känns som tur är inte som hämtade från ett resemagasin från 1990-talet. Ett tips vore att du, så fort du har tid och lust, frågar en gång per dag en okänd person på gatan om deras bästa New York-tips (har för mig de flesta New York-bor är utåtriktade?) Vore kul att se andras perspektiv om New York också. Gärna mer bilder från dagens New York också! Nu vet jag inte hur mycket tid du har att uppdatera bloggen men… Read more »