230 Fifth – läcker takbar i New York

Solen har gått ner bortom avenyerna och det är kväll i New York. Tusentals ljus glimmar i skyskraporna, som smycken på svart sammet.

På takbaren 230 Fifth lutar du dig tillbaka under palmbladen (!), medan du sakta sippar på din drink. Kanske en Manhattan eller en Cosmopolitan?

Ett besök på denna takbar är ett måste under din vistelse i New York. Turistigt? Kanske, men ack så oemotståndligt. Palmer och blinkande lampor fulländar den kitschiga charmen.

Men bäst av allt är utsikten. Detta är New Yorks största rooftop bar, med vyer åt flera olika håll – inte minst mot Empire State Building, vars topp ständigt skiftar färg. Skulle det råka regna? Inga problem, sitt bara under ett paraply. Dessutom finns det en inomhuslounge.
Under mitt eget besök spelades en hel del nostalgimusik från 70- och 80-talet, bland annat Barry White. Inte helt fel, med tanke på att jag också har en fäbless för den senare epoken.

Vill du besöka fler takbarer i New YorkVia länken finns tips från tidigare inlägg, här på min New York-blogg.

Adressen till 230 Fifth? Lätt, gå bara efter namnet!

Mycket nöje!

PS. Gillar du den här bloggen? Rösta på mig! Jag är i final i Supersavertravels tävling ”Mest inspirerande New York-bloggare”. Vinsten är att få ge ut bloggen i bokform, en dröm för mig!

I dag (10 januari 2012) är sista dagen att rösta. Tusen tack!

***Uppdatering: Jag VANN!***

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anna Ström Åhlén
11 years ago

Det gör du rätt i, Agneta! Hoppas du kommer till NY snart!

Agneta
11 years ago

Dit ska jag gå nästa gång jag kommer till New York. Måtte det inte dröja allt för länge …