Death & Co – hemlig bar i East Village

Vi fortsätter på temat kvällsnöjen i New York – och denna gång en speakeasy! Som jag berättat om i tidigare inlägg är en speakeasy en hemlig bar. Ett ställe som ska påminna om förbudstiden i New York, under 20- och 30-talet.

En vårkväll begav jag mig till Death & Co i East Village. Jag och en kompis hade bestämt oss för att utforska denna ”dödens boning”. Inte lika svårfunnen som vissa andra dock. Det skulle nämligen finnas en inskription i trottoaren och en diskret men läsbar skylt på adressen.

Mycket riktigt; på 433 East 6th St hittade vi vår hemliga bar. Märkligt nog var det ingen kö, utan bara att promenera rakt in – trots att vi inte bokat bord. Dock fick vi först visa legitimation, med motiveringen att man måste veta vilka vi var, ”in case we should start a fight” …

Efter att ha lugnat vakten på den fronten, parkerade vi oss förväntansfulla längs bardisken som upptar en stor del av den långsmala lokalen. Och så var det dags att beställa.

Att mixa anrika drinkar är en konst – och den besitter de sannerligen på Death & Co. Fotografering uppskattades dock inte, så jag tackar ödmjukast för inläggets lånade bilder.

Min kompis beställde Head Spin, beredd på det värsta av namnets innebörd att döma. Men det var ingen fara. Drinken Marie Paradis (hennes namne) var däremot av det betydligt starkare slaget, med sin bas av whiskey.

Death & Co är en mörk, murrig lokal men inte desto mindre gemytlig. Ett mått av humor märks i drinkarnas namn som man kan läsa små historier om i The Death & Co Book (drinklistan).

Den hungrige kan också få sig något till livs, i form av rätter som Crispy Fries, Truffle Macs eller Welsh Rarebit. Här finns den aktuella menyn.

Tiden går fort i ”dödens sällskap” och trötta som vi var av jetlag var det så småningom dags att avrunda. Vi lämnade lokalen och försökte skämta lite med dörrvakten, som ensam spankulerade på den folktomma (!) gatan. Han fick frågan om han var ”Death”, men antingen hade han hört den 100 gånger förr eller också var det sant, för det blev ingen glad uppsyn till svar.

Vi var i alla fall mycket nöjda med besöket när vi styrde stegen hem och såg fram emot många livfulla dagar. Det var nämligen precis i början av vår vistelse denna gång, i New York – världens bästa stad.

Om du är sugen på att besöka en speakeasy, vill vi absolut rekommendera denna bar. Andra heta tips är Apothéke, för en mera uppsluppen stämning, eller Peasant Wine Bar. I tidigare inlägg finns många fler tips på hemliga barer i New York och fler kommer.

Enjoy!

PS. På Facebook får du ännu fler tips och inspiration om New York! Välkommen att gilla sidan New York – My Bite of the Big Apple.

Foton: Samtliga foton: Kenn Wilson utom nr 3: Kent Wang.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

6 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anna Ström Åhlén
9 years ago

Tack, ja det var en upplevelse! Jag tänkte direkt på dig när jag såg rätten Welsh Rarebit. 🙂 Förklaringen till popcornen är väl att både bartilltugg och maträtter är inkluderade i menyn, under rubriken "Bites". För popcorn är inte mat i min värld heller! 😉

Ha det gott du med!

lenaiwales
9 years ago

Vilket ställe! Och att de har Welsh Rarebit var kul, men popcorn på menyn känns verkligen främmande, för mej i alla fall.
Ha en bra fortsatt vecka!

Anna Ström Åhlén
9 years ago

Tack så mycket för din fina kommentar! Vad glad jag blir. Självklart vill jag tipsa om din intressanta blogg. Tack för att du tipsar om min också. Nu har jag förresten modifierat kommentarsgranskningen, så förhoppningsvis ska inga fler kommentarer raderas av misstag. 🙂

Ha det gott!

scottishmoments
9 years ago

Fint proffsigt inlägg som vanligt! 🙂

Tack också för att du la till min blogg i vänsterspalten! Så snällt,
Jag kommer att lägga till din blogg på min sida också.

hälsningar från Skottland

Anna Ström Åhlén
9 years ago

Ja, det är verkligen en upplevelse att utforska dessa speakeasybarer. Att besöka ännu fler är en av tusen anledningar att alltid återvända till New York! 🙂

Fantasy Dining
9 years ago

Jag älskar verkligen New Yorks alla hemliga små barer. Den här hade jag på min lista men vi hann tyvärr inte med att besöka den. Får bli nästa gång 🙂