Åka färja över Hudson River i New York

Det är en strålande, solig höstdag i Jersey City och New York. Kanske har du följt mitt tidigare tips och lämnat Manhattan för en dag?

Då har du upplevt vackra vyer vid The Waterfront i Jersey City. Att gå längs vattnet att låta sig fyllas av intryck är en mäktig känsla. Lägg därtill ljumma sommarvindar i oktober – och du vill aldrig gå.

Slå dig ner i stället ner på en bänk en stund, gärna med något gott från Hudson Greene.

Men sedan måste du utöka upplevelsen. Varför inte med en båttur? I stället för att ta tåget tillbaka till Manhattan, kan du ta färjan över Hudson.

Turen från The Waterfront går från Paulus Hook över till Pier 11 vid Wall Street. Här hittar du tider och priser.

Färjorna går relativt ofta; det är bara att gå ner och ställa sig vid piren. Men du, glöm inte att köpa biljetter i förväg! Det går nämligen inte att köpa biljetter ombord, utan du får vackert pallra dig bort till biljettautomaten. Jag och min kompis gjorde detta misstag och fick vänta på nästa tur.

Men det gick knappast någon nöd på oss. Vi fick kvart till i solen vid Hudson – och det står man nog ut med, om man är ledig.

När alla väl är ombord går det undan! Själva båtturen tar bara några få minuter – och håll i hatten (mössan, kepsen eller solglasögonen). Det är lätt hänt att något flyger överbord i blåsten.

Framme på Manhattan står skyskraporna i givakt för att välkomna dig. Men rusa inte vidare direkt. Ta en titt i hamnen och njut av Pier 17, en romantisk plats med utsikt mot Frihetsgudinnan!

Enjoy!

PS. Du gillar väl den här bloggen på Facebook? Där får du ännu mer inspiration och tips!

Foton och film: Anna Ström Åhlén

4
Leave a Reply

avatar
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
scottishmomentsAnna Ström ÅhlénFantasy Dining Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
scottishmoments
Guest

De två översta bilderna påminner om många NY filmer man sett… Så häftigt det skulle vara att besöka alla filmplatser i NY. Måste finnas tusentals kända filmplatser..

Anna Ström Åhlén
Guest

Ja, vyerna påminner om de man ser från Brooklyn. Framför allt har ju Woody Allen filmat där. Jag instämmer: Det är häftigt att besöka filmplatser i New York! Det är ju delvis tack vare filmerna som staden också känns så bekant när man kommer dit första gången! Även på plats, brukar jag tycker det känns overkligt och magiskt: som att vara med just i en film. 🙂

Fantasy Dining
Guest

Är riktigt sugen på att boka resa till New York till sommaren igen 😉

Anna Ström Åhlén
Guest

Det förstår jag verkligen! Det har jag gjort och räknar nu ned för fullt. 🙂