Burlington Coat Factory – outlet i New York


Burlington Coat Factory, New York. Foto: Wikimedia.

De flesta är sugna på att shoppa i New York. I dag har det åter blivit dags för shoppingtips! Du som vill göra rejäla fynd och komma hem med ovanliga, prisvärda kläder ska läsa extra noga.

En outletbutik på Manhattan är ett av mina absoluta favoritställen, nämligen Burlington Coat Factory. Låt dig inte luras av namnet; detta är inte en butik med bara kappor.

Nedervåningen är fylld med damkläder, allt ifrån sportkläder till dräkter, underkläder och eleganta festklänningar. Kläderna är sorterade efter typ och storlek, något som gör det enkelt att hitta här, i motsats till många andra outletbutiker. Har du storlek 36 till 38 i Sverige, ska du kika bland galgarna där det står size 6 eller size 8. Vad sägs om designerklänningar du garanterat blir ensam om, för cirka 200 till 300 kronor?

Märkesväskor, solglasögon och plånböcker tillhör också fynden, liksom diverse småplock för bara några dollar. Ett utmärkt tillfälle att fylla på presentförrådet!

Övervåningen dignar av herrkläder och en avdelning för ”unga män”, där undertecknad fyllde på garderoberna för de hemmavarande sönerna. Är du ute efter t-shirtar med läckra, ovanliga tryck eller prisvärda skjortor och slipsar har du kommit rätt.

Ett hett tips är att besöka butiken på vardagar och helst tidigt på förmiddagen, när de flesta New York-bor är på jobbet. Kön till kassan kan vara 20 meter lång på helger och 0 meter på vardagar. Trust me, I know!

Mina shoppingfynd gjorde jag i butiken på West 23rd St. Men det finns även andra Burlington Coat Factory i New York.

Lycka till med fyndandet!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments