Chelsea Market

Missa inte Chelsea Market när du är i New York! En enorm galleria med restauranger och caféer och speciella möjligheter till shoppingfynd.

Passa gärna på att besöka Chelsea Market före eller efter en tur på The High Line (mer om den i kommande inlägg.) Köp med dig en god lunch eller fika, som du kan avnjuta i den prunkande järnvägsparken. Eller också smörjer du kråset efteråt, samtidigt som dina trötta fötter får välbehövlig vila.

Chelsea Market.
På vandring genom Chelsea Market.

I sann New York-anda, kombineras njutning för flera sinnen på en och samma plats. Här finns också en stor lokal för så kallade ”pop-up-butiker”.

I våras besökte jag Artists & Fleas, som bjöd på allt från lokala designer-talanger till udda secondhandfynd. Väskan nedan kanske skulle ha fått följa med hem?

Chelsea Market.
Detta är vi många som vill skriva under på …
Chelsea Market.
Artists & Fleas i Chelsea Market.

När hungern sätter in finns många utmärkta restauranger att stilla den på. Amy’s Bread är ett ställe som förutom ångande färskt matbröd (vilket namnet antyder) också erbjuder delikat fikabröd och gott kaffe.

Chelsea Market.
Amy’s Bread passar perfekt för fikapaus.

 

Föredrar du att laga maten själv, kan du göra många fynd som tilltalar både gom och plånbok. Vad sägs om ett hav av exotiska kryddor? Eller en fiskmarknad med färsk hummer och nylagade soppor för en spottstyver?

Chelsea Market.
Kryddor från alla världens hörn.
Chelsea Market
På Chelsea Market kan du stilla både törst och hunger. Foto: Anna Ström Åhlén.

Att besöka Chelsea Market ger dig även konstupplevelser genom vackra och annorlunda installationer. De typiska New Yorkska tegelväggarna hittar du också här.

Chelsea Market
Visuell njutning på Chelsea Market.

Ha inte heller för bråttom om du ska ta tunnelbanan härifrån. Även på tunnelbanestationen väntar en annorlunda konstupplevelse … Fortsättning följer!

Här hittar du Chelsea Market i New York

Enjoy!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments