Frukost på Café Select i Soho

Perfekta pocherade ägg, en gammal läskautomat och en stjärnhimmel av ljus. Att äta frukost på Café Select är en äkta New York-upplevelse. Följ med!

På min senaste resa till New York gjorde jag sällskap med goda vännen och resebloggaren Eva (People in the Street). Precis som jag är hon New York-fantast och tillsammans har vi många resor i bagaget. Därför finns det också saker och ställen vi kan tipsa varandra om.

Den här gången hade Eva tips på en riktigt bra restaurang i Soho. En restaurang med äkta New York-känsla, som man går till både för maten och den mysiga stämningen.

Café Select lever verkligen upp till många önskemål. Direkt när man kliver in slås man av den häftiga ”stjärnhimlen” av ljusslingor som fyller taket. Att det är fullt vid borden tyder på gott renommé. Men tack vare att vi bara är två kan vi enkelt få plats. Vi slår oss ner vid ett lugnt bord längst in, med perfekt överblick över såväl lokal som dekorationer.

Inredningen består av flera nostalgisaker, såsom en läskautomat och gamla reklamskyltar. Dessutom är dagens specialiteter handskrivna på en tavla, med måttstockar som ram, uppsatt på en fototapet med böcker. Många detaljer att älska och flera plustecken i min egen bok.

Men det är ju ändå maten som främst lockar. Och den gör oss inte besvikna, tvärtom! Vår frukost är lika god som den ser ut: sallad, spenat och tomater, med stekt halloumi krönt av perfekt pocherade ägg. Yummy!

Hit går man inte bara för frukost utan även för dagens övriga måltider. Ja, det finns vin, öl och drinkar också men vi är fullt nöjda med kaffe till vår frukost. Dessutom riktigt gott sådant.

Mätta och belåtna beger vi oss ut i Soho igen för en ny dag i New York, staden i våra hjärtan.

Blev du sugen på ett besök? Adressen är 212 Lafayette Street, se karta nedan. På samma gata finns för övrigt ännu ett bra frukostställe: Lafayette, en liten bit av Paris i New York.

Enjoy!

PS. En rolig lista om olika resenärstyper, det kan du läsa i den här bloggens andra del: Other Bites of the World. Vem är jag – och vem är du? Berätta gärna.

Samtliga foton: ©Anna Ström Åhlén.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

10 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
FREEDOMtravel
5 years ago

Det ser gott och trevligt ut! 🙂 Skulle gärna besöka, men lite långt bort just nu … 😉

Geddfish
5 years ago

Den miljön och den frukosten gick inte av för hackor! Mums!

Emma. Sol som sol?
5 years ago

Tänk vad kul det är med dessa gamla vackra skyltar! Undrar om dagens reklam kommer att ses på med samma ögon om en 60-70 år? Tror inte det.

world by tina
5 years ago

Börjar verkligen bli sugen på ett återbesök, fast kanske på en lite längre resa, tänker NY, Chicago och New Orleans – och om det blir en lååååång resa från New Orleans hela vägen till San Fransisco. Har du rest mycket i USA? (Ja förutom New York då som jag vet att du är proffs på!)

Lena i Wales
5 years ago

Härligt ställe och nostalgi!