Lafayette – en bit av Paris i New York

Mitt i bruset i NoHo (North of Houston) kan du stiga in i en bit av Paris. En fantastisk restaurang som också kallar sig boulangerie, patisserie och café.

Jag talar om Lafayette, ett givet mål när du är sugen på fika eller en god brunch i New York. Här finns både en mysig uteplats omgiven av grönska och en vackert inredd lokal, som du inte lär lämna hungrig.

Lafayette har generösa öppettider och klädkoden är ”smart casual”. Ingen granskade oss dock för godkännande … Här går det både bra att boka bord och att komma som ”walk in”.

Jag och min kompis valde att äta brunch och snart stod två ångande tallrikar framför oss. Jag satte tänderna i pocherade ägg med potatis medan min vän avnjöt en omelett.

Maten var delikat! Äggen var pocherade till perfektion och kaffet lurade smaklökarna till en annan plats – Frankrike och Paris.

Omeletten var dock, enligt min kompis, något alldeles i särklass. Det var inte utan att en och annan avundsjuk blick kastades på hennes tallrik.

Men saknaden blir inte långvarig! Nu har jag ju en anledning att återvända, vid kommande besök i New York.

Även för den fikasugne lockar allehanda frestelser inne vid cafédisken. Bakelser, tårtor och croissanter får det att vattnas i munnen på den mest ståndaktige. Att allt är vackert upplagt i en symfoni av färger ger förstås även ögat fröjd.

Sugen på att shoppa loss efter måltiden? Inga problem. Bara en kort promenad härifrån hittar du shoppingparadiset SoHo (South of Houston)!

Adressen till Lafayette är enkel att komma ihåg: 380 Lafayette St.

Enjoy!***Senaste nytt***Den här bloggen är i final i Apollos tävling Årets Reseinspiratör, kategori Storstadsresor!

Tusen tack till dig som har röstat!
***Edit: Tävlingen är avslutad.***

PS. New York – My Bite of the Big Apple finns på Facebook också! Välkommen att ”gilla”!

Samtliga foton: Anna Ström Åhlén

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments