Annorlunda presentbutik i New York

Att hitta resepresenter är inte alltid så lätt. Utbudet är visserligen knappast litet i New York. Men hur ofta hittar man allt på samma ställe? Nu har jag ett nytt tips på presentbutik i New York.

En butik som har alla möjliga (och omöjliga) gåvor, för alla smaker och åldrar? Faktum är att jag sprang på ett sådant ställe av en slump. Min reskompis Anette hade dock läst om det innan och klev in direkt, medan jag inte var sen att haka på.

Paper Source heter butiken där man lätt blir kvar länge, flanerande mellan hyllorna. Här finns barnböcker, läckra kartor och självklart brevpapper och presentpapper i alla de former (vore konstigt annars med tanke på namnet). Söker du inbjudningskort till bröllop har du kommit helt rätt!

Detta är alltså främst en pappers- och bokhandel men här finns så oändligt mycket mer. Just avdelningen med småprylar är extra intressant. Inte minst för att de potentiella gåvorna tar minimal plats i resväskan.

Några exempel på presenter till barn och ungdomar: en pappers(!)projektor för smarta mobiler, ett Mini Emergency Kit med nagelsax, halstabletter, nål och tråd etc, en byggsats till ett batteridrivet tåg paketerat i en snygg plåtburk med mera, med mera. Den sistnämnda burken är det frestande att sno själv, som inredningsaccessoar … (se bild ovan).

Vidare finns det små citat- och tipsböcker för allt från studenter till kärlekspar eller föräldrar. Den ultimata presenten slås givetvis in i ett av de udda omslagspappren.

Här inhandlades en del julklappar av undertecknad. Därför avhåller jag mig från fler detaljerade beskrivningar.

Gå dit själv, under din nästa resa till New York! Du hittar Paper Source på flera ställen i New York. Jag var på 344, West 14th Street. (Sade jag att personalen är mycket trevlig också? Full pott alltså.)

Enjoy!

PS. Här är ytterligare ett tips på presentbutik och bokhandel i New York! Den butiken är nog min absoluta favorit i New York!

Samtliga foton: Anna Ström Åhlén.

PS. Välkommen även till Instagram: @newyorkmybite_

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

14 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anna Ström Åhlén
7 years ago

Vad roligt att höra, Ulrika! Den väggalmanackan har jag missat. Vilken häftig idé! Detta får jag spana in vid nästa besök.

Av någon anledning har jag inte sett kommentarerna till detta inlägg förrän nu, därav det sena svaret. Så det kan bli …

Önskar dig en fin vårdag!

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Vad kul att du skulle älska det, Elin! Å andra sidan är jag inte förvånad, hihi. Jag tror vi har en hel del preferenser som överensstämmer. 🙂

Av någon anledning har jag inte sett kommentarerna till detta inlägg förrän nu, därav det sena svaret. Så det kan bli …

Önskar dig en fin vårdag!

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Tack, ja, detta var ett riktigt skönt ställe att gärna återvända till 🙂 Av någon anledning har jag inte sett kommentarerna till detta inlägg förrän nu, därav det sena svaret. Lite sent att önska god jul tillbaka, alltså. 😉 Men tackar så mycket för hälsningen och önskar dig en fin vårdag i stället.

Kram

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Tack, vad roligt att du blev inspirerad och att detta var ett ställe i din smak! 🙂 Av någon anledning har jag inte sett kommentarerna till detta inlägg förrän nu, därav det sena svaret.

Kramar

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Tack så mycket, Ditte! Av någon anledning har jag inte sett kommentarerna till detta inlägg förrän nu, därav det sena svaret.

Ja, detta är en butik där man lätt får beslutsångest. 🙂 Kul att du också skulle vilja besöka den.

Kramar

Ulrika
7 years ago

Jag köper alltid deras väggalmanacka som har så vackra bilder. På baksidan av varje månad finns mallar så man kan klippa ut och göra tavlor, presentboxar, kort, tags etc av de färggranna bilderna.

Elin reser
7 years ago

Jag skulle älska det där stället! Älska! Men kanske lika bra att jag inte befinner mig i New York för då hade jag knappast kunnat begränsa mig. 🙂

Maria at Inredningsvis

Vilken sjuk skön bokaffär 🙂 Jag passar på att önska dig en riktigt GOD JUL & Gott nytt 2017:)

Idag tipsar jag om en butik med riktig lyx & glamour på bloggen!

LOVE Maria

Bigge
7 years ago

Detta ställe är absolut ett ställe för mig.Jag hade gått och tittat hur länge som helst. Man bör ha mycket tid vad jag förstår=)Bra-ha-grejer

Ditte
7 years ago

Helt ljuvligt! Här skulle jag kunna tillbringa mycket tid. Och visst skulle även mycket kunna få följa med hem.
Härliga bilder! Och jag inser att jag skulle ha svårt att välja.
Kram!

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Det kan jag absolut tänka mig att det är! 🙂 Det kommer att bli en fantastisk resa i maj. 🙂

Ha en härlig helg, du med!

Kram

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Haha, ja, det har du verkligen rätt i! 🙂 Men med New Yorks enorma utbud har jag ändå i viss mån lär mig min begränsning.

Eva - People in the Street

Jepp, absolut ett ställe för mig med! Noterar det för majresan till New York 🙂
Vi ska även besöka vår kära gemensamma presentbutik också så klart.
Ha en trivsam helg!
Kram

Marina
7 years ago

Nackdelen med en sådan affär är bara att man hittar så många saker man inte förstår hur man tidigare har klarat sig utan…;)