Ferrara Bakery & Café – bageri, espressobar och glasscafé i Little Italy

En sen höstkväll i New York sprang jag på en speciell plats: nämligen Ferrarra Bakery!

Jag och min kompis hade varit på hemliga barer, en sysselsättning som för övrigt varmt kan rekommenderas.

Nu styrde vi våra steg hemåt, i staden som inte sover. På en gata i Little Italy uppenbarade sig plötsligt något som såg ut som juldekorationer. Nog för att sådant kan starta tidigt, men detta var tiden för Halloween så de flesta tomtar höll sig ännu på loftet.

Vad dolde sig då bakom de glittrade träden? Jo, inget mindre än ett anrikt bageri och café.

Ferrara Bakery & Café kan stolt kalla sig ”America’s first espresso bar”. Här har New York-borna njutit av kaffe och italienska/franska bakverk sedan 1892. Att stället var en succé gick inte att ta miste på.

Folksamlingen och den frestande glassen fick oss förstås att kliva in, och där var det full fart trots den sena timmen. Likaså rena paradiset för gottegrisar!

Diskarna fullständigt svämmade över av ”gelato” i alla de former och sinnrika bakverk. Här är ett litet smakprov från menyn:

Cream Truffle
• Chocolate Cream Cake Blended with Cocoa & Enrobed in Chocolate or White Chocolate
Cream Puff
• Puff Pastry Filled with Delicious Bavarian Cream
Eclair
• Puff Pastry Filled with French-Style Custard Glazed with Chocolate
Pasticciotto Crema
• Fluted Tart of Pasta Frolla Filled & Baked with Light Lemon Custard Cream

Man vill helt enkelt ha allt! Till och med jag, som annars föredrar förrätt framför efterrätt. Givetvis spelar det estetiska in här. Vem som helst kan se att detta inte är amatörers verk. Ta en titt på filmen nedan, så förstår du.

En ask med tarteletter fick följa med oss hem: såväl med blåbär som hallon och citronmaräng. ”Ska det va’, så ska det va’.” På plats avnjöt vi också glass, ute på trottoaren. I ärlighetens namn var det dock lite rökigt här.

Väl hemma var det bakelsernas tur att avnjutas. Lite tilltufsade efter tågfärden, men klart ätbara. Vilken som var godast? Vi var eniga: citronmaräng.

Ferrara Bakery & Café hittar du på 195 Grand Street. De har öppet alla dagar utom juldagen, från 08.00 till 24.00, utom på lördagar då de stänger 01.00.

Enjoy!

PS. Sugen på fler New York-tips? Välkommen att följa bloggen på Facebook också!


Samtliga foton: Anna Ström Åhlén.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anna Ström Åhlén
9 years ago

Då skulle du ha stortrivts där! Det härliga var att allt var en fröjd för både gom och öga. Jag har förresten lyft språksidan nu i bloggens högermeny. Tack för tipset.

lenaiwales
9 years ago

Bakelser och glass, verkligen min grej!