Himmelsk hamburgare och shoppingtips

Chelsea Burger, på New York Burger – en delikatessmåltid.

Hamburgare i New York? När det finns så mycket andra matställen? Svaret är ja och åter ja! Men inte vilken hamburgare som helst. Den kära M-kedjan får ursäkta, men här finns det ställen som glänser lite extra.

New York Burger är en fantastisk hamburgerrestaurang. Det är visserligen ett snabbmatställe men med ypperligt hög klass. Köttet är saftigt och precis lagom stekt, baconet krispigt och brödet frasigt. Pommes fritesen liknar snarare delikat ugnsbakad potatis och passar förträffligt till hamburgaren: i detta fall en Chelsea Burger, som varmt kan rekommenderas. Men – är du inte extremt stor i maten, räcker det med en halv påse pommes att dela med ditt sällskap!

Skölj sedan ner det hela med svalkande öl (gärna Corona), medan du tittar på gatulivet utanför. En härlig New York-feeling … Varmt tack till bloggen Ett annat New York, där jag först fann tipset!

Shoppingsugna kan glädja sig åt närheten till Burlington Coat Factory. En outlet där det lätt går att tillbringa några timmar i euforisk shoppingyra. Desto mer välförtjänt blir hamburgerpausen efteråt.

Smaklig spis!

Guess, en märkesväska som kan fyndas på Burlington Coat Factory.

Foton: Anna Ström Åhlén.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anna
12 years ago

Hallå Lars!

Tack för tipset. Gissar att du menar Pop Burger, som jag också hört mycket gott om. 😉

Jo, en öl från Brooklyn Brewery blir onekligen mer NY-feeling. Får testa nästa gång.

Ha det bra du med!
Anna

Lars
12 years ago

Hallå,
Provade Pop up burger, när jag var i NY i januari, bra hamburgare, och det sägs att en och annan kändis kommer förbi då och då.
Men det är väl bättre att ta en öl från Brooklyn brewery till, lite mer lokal känsla….
Ha det bra…

Lars