Ta färjan över Hudson River

Det är en strålande, solig höstdag i Jersey City och New York. Kanske har du följt mitt tidigare tips och lämnat Manhattan för en dag?

Då har du upplevt vackra vyer vid The Waterfront i Jersey City. Att gå längs vattnet att låta sig fyllas av intryck är en mäktig känsla. Lägg därtill ljumma sommarvindar i oktober – och du vill aldrig gå.

Slå dig ner i stället ner på en bänk en stund, gärna med något gott från Hudson Greene.

Men sedan måste du utöka upplevelsen. Varför inte med en båttur? I stället för att ta tåget tillbaka till Manhattan, kan du ta färjan över Hudson.

Turen från The Waterfront går från Paulus Hook över till Pier 11 vid Wall Street. Här hittar du tider och priser.

Färjorna går relativt ofta; det är bara att gå ner och ställa sig vid piren. Men du, glöm inte att köpa biljetter i förväg! Det går nämligen inte att köpa biljetter ombord, utan du får vackert pallra dig bort till biljettautomaten. Jag och min kompis gjorde detta misstag och fick vänta på nästa tur.

Men det gick knappast någon nöd på oss. Vi fick kvart till i solen vid Hudson – och det står man nog ut med, om man är ledig.

När alla väl är ombord går det undan! Själva båtturen tar bara några få minuter – och håll i hatten (mössan, kepsen eller solglasögonen). Det är lätt hänt att något flyger överbord i blåsten.

Framme på Manhattan står skyskraporna i givakt för att välkomna dig. Men rusa inte vidare direkt. Ta en titt i hamnen och njut av … Ja, vad? Det får du veta i kommande inlägg!

Enjoy!

PS. Du gillar väl den här bloggen på Facebook? Där får du ännu mer inspiration och tips!

Foton och film: Anna Ström Åhlén.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments