Så hittar du snabb och billig transport från flygplatserna i New York

I samarbete med Momondo
Manhattan Skyline sedd från Newark Liberty International Airport. Foto: Anna Ström Åhlén.Vad ska man välja för transport till New York City från flygplatserna i New York? Flygbuss, tåg eller kanske taxi? Detta är en mycket vanlig fråga, som vi nu ska reda ut. Här får du både mina egna tips och en smart transportguide.

Svaret beror förstås på var du ska bo, hur snabbt det ska gå och vad det får kosta. Likaså beror det på var du landar och hur många ni är i sällskapet.

Nu finns det äntligen en bra guide om transporter från New Yorks flygplatser. Det är Momondo som har tagit fram en infograf, med allt från färdmedel till tid och priser. Du hittar guiden längst ner i detta blogginlägg och på Momondos webbplats.

När du reser till New York landar du på någon av dessa tre flygplatser: LaGuardia (LGA), John F. Kennedy Airport (JFK) eller Newark International Liberty Airport (EWR).

Mest troligt är att du landar på Newark eller JFK, eftersom LaGuardia främst är för inrikesflyg. Själv har jag bara landat på JFK en gång och tog då taxi hela vägen till Manhattan. Här fick jag fast pris och resan gick både lätt och snabbt.

Airtrain stop at Newark International Liberty Airport. Foto: Rich.

Från Newark har jag provat alla färdsätt: taxi, Airtrain/tunnelbana och flygbuss. De gånger jag bott på Manhattan har det varit mycket smidigt med flygbussen. Man åker bekvämt och fort och det finns till och med fri wifi ombord. Vid Grand Central Station har jag stigit av och sedan tagit taxi till mitt hotell. Shuttle (en liten minibuss där flera samåker) kommer jag dock inte att välja igen. Den åkte runt hela Manhattan, där man visserligen fick viss ”sightseeing” på köpet, men turen tog två timmar!

Då jag bott i Jersey City, har det passat extra bra med Airtrain och tunnelbana, dock med en liten brasklapp för att tågen går mer sällan sena helgkvällar. Airtrain är ett tåg som går mellan flygplatsens terminaler och till tågstationen Newark Penn Station i Jersey. (Obs! Förväxla inte denna station med Penn Station som ligger på Manhattan.)

Vid Newark Penn byter du till Jerseys tunnelbanesystem the PATH, som leder till flera stationer på Manhattan – bland annat just den andra Penn Station. Rörigt? Inte när du tittar på Momondos transportguide. Här kan du lätt jämföra tid, kostnad och färdsätt.

Ha dock i åtanke att det kan vara trångt i tunnelbanan med smala, branta trappor. Men visst är det billigt att välja denna transport från flygplatsen.

Taxi hela vägen från Newark kostar förstås mer. Fast pris gäller dock – allt annat är olagligt.
NYC Taxi. Foto: Anna Ström Åhlén.

Momondo är en resesöksajt som jag för övrigt verkligen kan rekommendera, efter att ha hittat alla mina senaste resor via dem. De har en ypperlig sökmotor, som jämför över 700 sidor med miljontals priser på flygbiljetter, hotell, charter- och sistaminutenresor.

Smarta staplar vägleder dig genom månadens olika prisnivåer. Då kan du enkelt se vilka dagar som priserna stiger och vilka datum priserna är extra låga. Är du lite flexibel, finns det många sköna slantar att spara.

Nästa resa till New York? Den kommer jag självklart att söka via Momondo. Då vet jag ju att jag hittar den mest prisvärda resan till staden som aldrig sover. Gör det, du med!

Nedan ser du Momondos guide för transporter till Manhattan och Brooklyn från New Yorks flygplatser! Den finns även i större format på Momondos webbplats.

Enjoy!

Denna artikel är publicerad i samarbete med Momondo. Alla rekommendationer är mina egna.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

8 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anna Ström Åhlén
6 years ago

Varsågod och varmt tack för de positiva orden! Vad härligt med din kommande resa. Ja, du kan köpa biljett på bussen. Det går också bra på nätet eller på flygplatsen. Här hittade jag en bra instruktion. Kolla på en karta vilket stopp som blir närmast ditt boende, antingen Port Auhority eller Bryant Park. Newark Airport Express bus has its first Manhattan stop at Port Authority. (There are 2 additional stops in Manhattan after that, Bryant Park and Grand Central). The cost one-way is 16 USD per person, 28 USD for return, plus 1 USD service fee. The bus stop is… Read more »

Unknown
6 years ago

Tack för alla dina tips, de är guld värda när jag ska till NY för första gången om 5 veckor! Jag undrar lite över flygbussen. Vi landar på Newark. Köper man biljetten på bussen? Hur hittar man till bussen? Vi ska bo nära Penn Station på manhattan, stannar den i närheten? Ha en fin dag!

Anna Ström Åhlén
9 years ago

Tack snälla Annika för dina fina ord! 😀

Anna Ström Åhlén
9 years ago

Tack så mycket! Det var roligt att höra. Hoppas din vän får en fantastisk resa! Kram tillbaka

Annika
9 years ago

Vilken bra och tydlig info Anna, vad duktig du är 😀

AgnesBlixa
9 years ago

Wow vad mycket bra tips! Har en vän som snart ska dit så ska genast berätta för henne om de! Tack! Kram!

Anna Ström Åhlén
9 years ago

Tack! Hoppas de kommer till användning.

lenaiwales
9 years ago

Många nyttiga tips!