En perfekt dag i New York, del 1: Brooklyn Heights

Ibland är man med om såna där dagar som är helt perfekta, från början till slut. Extra bonus om det händer i New York! Och det gjorde det under min senaste resa. I tre inlägg kommer jag att berätta om den perfekta dagen i New York. Här är del 1, om Brooklyn Heights!

Trots otaliga New York-resor var området ganska ”nytt” för oss: Brooklyn Heights. Jag och mina vänner Eva och Helene bestämde oss därför för en utflykt dit – och det visade sig vara ett klockrent val.

Vi började med att ta tunnelbanan från Canal Street till Brooklyn. Det här borde jag kanske inte berätta men jag bjuder på det: Först åkte vi fel! Av någon anledning hamnade vi inte på ”rätt” linje och åkte X antal stationer för långt. Nåja, ingen fara på taket. Bara att vända och ”göra om, göra rätt”. Snart klev vi av vid Court Street och befann oss i Brooklyn Heights.

Brooklyn Heights ligger, som namnet antyder, på en höjd och höjder betyder utsikt. Efter en fotogalen promenad bland vackra gamla hus, amerikanska skolbussar och brandstegar uppenbarade den sig: Utsikten med versalt U.

Vi möttes nämligen av det här: En annorlunda och strålande vy över Manhattan. Man ser inte bara till den mest mytomspunna stadsdelen i New York utan även bort till Frihetsgudinnan och till Brooklyn Bridge.

Våra kameror gick varma och så blev även vi, då temperaturen kröp stadigt uppåt denna brittsommardag. Vi hejdade några förbipasserande som fick föreviga oss, suktade över husen som hade ”den” utsikten och strosade sakta längs East River. Vilken dag, vilken stämning.

Jag vågar påstå att vi alla greps av ”ilet” (Eva Solléns uttryck, min reskompis med bloggen People in the Street). Det där New York-ilet som gör att man vill stanna tiden där och då. Ilet som får en att inse att det är nu, nu det händer. Det är nu jag skapar minnen för livet! Att dela ett sådant ögonblick med kära vänner, det ni, det är ren magi.

Den perfekta New York-dagen fortsatte sedan närmare Brooklyn Bridge. Mer om det i nästa inlägg av totalt tre. (Se länkar nedan.)

Enjoy!

En perfekt dag i New York, del 2.

En perfekt dag i New York, del 3.

Foton: Anna Ström Åhlén, utom bilden av mig: Eva Sollén samt gruppbild av okänd.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

8 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Eva - People in the Street

Ja verkligen! Vilken toppendag. Och snyggt fångat här i del 1 i din miniserie 😊. Ser fram emot kommande delar 😍

Kramar

Daniel | FlyingDryden
5 years ago

Ja, Brooklyn Heights är fantastiskt på så många sätt. Framförallt vyerna ut över Manhattan. Knallade där både en och tre gånger på senaste resan och ytterligare en gång på första resan. Kan tänka mig att eventuellt åka tillbaka. Kanske. 😉

Lena i Wales
5 years ago

Härliga miljöbilder från New York. Såg dig på bild hos Eva nyss och nu ser jag henne hos dig.
Ha en bra söndag!

Ann-Louise
5 years ago

Vilka härliga bilder, det ser verkligen ut som en perfekt dag på alla sätt! Vyn över Manhattan är ju helt fantastisk!