Det bästa jag har gjort i New York

Efter mängder av New York-resor är det upp till bevis: Vad är egentligen det bästa jag har gjort i New York? Här är min topp 5-lista.

På absolut förstaplats kommer egentligen att uppleva staden med personer man tycker om. Det finns ingenting, jag upprepar: ingenting som slår det. Visst, jag rekommenderar absolut att du reser ensam till New York, till och med som ensam tjej. Här har jag samlat massa tips för att resa ensam till New York. Men, handen på hjärtat, att dela upplevelserna och skratta så man gråter av alla galna upptåg, det slår i alla fall allt, för min del.

Men nu till listan!

1. Gå på Jazz Age Lawn Party på Governors Island

Ett stort ”lajv”, en tidsresa till 20-talet där de flesta går all in. Det är Jazz Age Lawn Party. Tänk sommar, tänk värme, tänk picknick och glansiga 20-talsklänningar med pärlhalsband. Tänk också stråhattar, livejazz och bästa stämningen någonsin! Om det inte vore för mobiltelefonerna (borde konfiskeras?) så skulle man faktiskt resa till 20-talet. På riktigt. (Pst, ja, det är jag till höger på bilden nedan och till höger på översta bilden. Till vänster: min kära vän Kajsa.)

2. Äta Luke’s Lobster

Oj, vad jag har tjatat om detta. Men det finns en anledning. Gillar du skaldjur ska du inte ens tveka en millisekund. Gillar du hummer, gå dit NU! På Luke’s Lobster serveras nämligen pinfärsk hummer från Maine, i ”korvbröd” (även glutenfritt, hurra!).

När hummern intas under klarblå himmel, i sällskap av vänner och ett glas vitt, dessutom med utsikt mot Brooklyn Bridge – då är man i himlen. På allvar.

3. Se solnedgången över Manhattan från takterrassen Press Lounge

När miljoner ljus tänds i stadens skyskrapor, samtidigt som solen går ner, då går New York-känslan ända in i hjärtat. Ett sådant ”New York moment” hade jag på takbaren Press Lounge, på hotellet Ink48 i Hell’s Kitchen. Det är ett bra tag sen nu, så det börjar bli dags för återbesök. Men missa inte, om du är en ”sucker” för både solnedgångar och utsikter över Manhattan. (Obs, kolla bara i förväg så takbaren inte är abonnerad för privata event.)

4. Leta upp hemliga barer

Nej, det är inte främst för att dricka drinkar. Det är för spänningen, mysterierna, tidsresorna och de udda miljöerna. Det är därför jag aldrig tröttnar på att leta upp hemliga barer i New York. Visst, de är inte så hemliga längre (åtminstone inte de flesta).

Men jag älskar ändå hela konceptet med speakeasybarer: att leta upp den där gömda skylten som (falskt) aviserar en leksaksbutik, sedan tyst smyga genom gränden och knacka på. Väl inne uppenbarar sig sedan de mest unika miljöer, från svunna tider medan man smuttar på sin öl dold i en papperspåse eller en tekopp. Och ja, man kan även beställa alkoholfritt. Det gör jag gärna då och då, särskilt när timmen är sen och man vet att bartendern är extra skicklig. ”Ge mig något med lime och ingefära”, säger jag bara och bara vet hur gott det blir. Här är min favorit bland New Yorks hemliga barer.

5. Låta spontaniteten råda

Mitt femte tips är egentligen mitt mest mångsidiga. Genom att inte planera för mycket, gå dit näsan pekar och vara öppen för nya intryck, det är då den riktiga New York-magin uppstår. Det är då man spontant blir inbjuden på espresso hos en levnadsglad och smågalen frisör, det är då man hittar de bästa matställena, de roligaste shoppingfynden och får de största skrattanfallen.

”First we take Manhattan”, glöm aldrig det …

En lista med mina 35 bästa New York-tips

Vill du ha ännu fler New York-tips? Missa in min lista med 35 saker du inte får missa att göra i New York.

Enjoy!

Foton: Anna Ström Åhlén, utom bild 1 och 2: Dennis Reaves.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

18 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
pilla
5 years ago

Jazz festivalen lät hur grym som helst. Adderat till min bucketlist.Älskar 20-talet.

Lena i Wales
5 years ago

Ser verkligen spännande ut.
Läste precis om lobster hos Eva.
Önskar dej en fin helg!

Emma. Sol som sol?
5 years ago

Alltså det där Garden Partyt! Så himla avis! Ni är så fina!

Veiken
5 years ago

Så som du presenterar Luke´s Lobster verkar bara den vara värd resan till NY! 🙂

Ann-Louise
5 years ago

Så coolt med Jazz Age Lawn Party och vad fina ni är! Annars är det nog takbaren med utsikt som skulle locka mig mest, älskar takbarer med utsikt. Har varit extra sugen på New York senaste dagarna eftersom min son håller på att spela ett TV-spel med Spiderman som utspelar sig i New York, så han frågar mig hela tiden om de olika stadsdelarna och byggnaderna osv.

Ditte
5 years ago

Så lockande! Du beskriver N.Y. och saker att göra med så stor entusiasm så jag skulle genast vilja åka. Nu!!! Väldigt bra tips och jag har vänne rsom reser hit varje år i september och har haft så stor glädje av det du förmedlat. Att jag gillar stan det vet du, men mycket har hänt sedan senast jag var där. Men å andra sidan hann jag bl.a. uppleva Studio 54 några gånger och i Hell´s Kitchen bodde vi.(Då verkligt sunkigt.) Jazzen och 20-tals festen skulle passa mig prefekt. Ja, allt du tar upp. Härliga bilder från en härlig stad. Stor… Read more »

Christine - 29°
4 years ago

Vilken underbar lista! 🙂

Veiken
4 years ago

Jag bara älskar dina inlägg från NY. Hemliga barer, 20-tal och annat som gör livet till härlig resa! 🙂

Lena i Wales
4 years ago

Intressant sammanställning. Känner igen flera av platserna du skrivit om tidigare.
Ha det bra!