East Village Thrift Shop – shoppa secondhand i New York


Ibland vill man egentligen hålla dem för sig själv – de bästa tipsen om New York. Dagens tips är ett sådant, som jag ändå beslutat att dela med mig av. Den här bloggen är ju trots allt till för det: tips utanför guideböckerna.

Det handlar om East Village Thrift Shop. En secondhandbutik mitt på brusande Second Avenue, där man lätt bara går förbi. Faktum är att jag själv har passerat här många gånger – och till och med fotograferat skylten – utan att gå in …

Men i år var det dags. Jag klev in och hamnade i en guldgruva. Tätt, i långa rader hängde plagg efter plagg: t-shirtar, toppar och klänningar. Inget konstigt med det. Men så tittade jag på prislapparna och hjärtat tog ett extra skutt.

Kläderna kostade inte många dollar! Jag noterade också att allt var i mycket gott skick och väldigt välsorterat.

Det finns en enda provhytt, dit några läckra fynd fick följa med. Sedan var det dags att botanisera vidare, nu bland smyckena.

Vid kassan finns nämligen en smyckesavdelning av det mer intressanta slaget. Det här är inget skräp, utan udda, unika halsband och ringar. Kanske inte alltid ädelmetaller men vad gör det, när priset ligger på 30 till 70 kronor styck?

Ett par ringar fick till slut följa med mig hem. Men det var ytterst svårt att välja. Butiksinnehavaren tyckte att jag skulle köpa allihop, vilket min inre shoppingguru naturligtvis höll med om. Egentligen. Men inte mitt mera ekonomiska jag. Hur som helst har jag nu ringar som ingen annan hemma har – garanterat.

Är du också sugen på att shoppa second hand i New York? Då får du inte missa den här butiken.

East Village Thrift Shop ligger på 186 2nd Avenue. Se karta nedan.

Enjoy!

PS. Välkommen att gilla den här bloggen på Facebook för ännu fler tips om New York!


Samtliga foton: Anna Ström Åhlén.

2
Leave a Reply

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
EmelieAnna Ström Åhlén Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Emelie
Guest

Åh tack snälla!! 😀

Anna Ström Åhlén
Guest

Menar du för min kommentar hos dig eller för tipset här? Varsågod, i vilket fall! 🙂