Artists & Fleas – kläder, smycken och secondhand i Williamsburg

I New York måste du gå på en ”flea market” (loppmarknad). Här kan du hitta allt från gamla vykort och läderväskor till 20-talslampor och hippievästar. Men det handlar inte alltid om secondhand. Besök Artists and Fleas, så hittar du också kläder och smycken från lokala designer och konstnärer.

Smycken, halsband och unika klädesplagg är några av de fynd du kan göra. Priserna är oftast ytterst humana. Och vem vet – kanske är det just dina fynd som kommer att finnas på ”Fina Varuhuset” inom något år eller två?

Artists & Fleas finns på Chelsea Market men även i Williamsburg, dit jag åkte en solig höstdag.

Målet var egentligen matmarknaden Smorgasburg men i trakten finns mycket att se. Så varför inte stanna till en stund på denna fyndmarknad?

Att gå runt bland borden kan ta tid; var beredd på det ena intressanta fyndet efter det andra. Har du inte klarat av presentinköpen till nära och kära, är detta ett ypperligt tillfälle.

Märkesväskor från Century 21 i all ära – men nog smäller det högre med unika, handgjorda smycken? Artists & Fleas är ett fyrverkeri i färg, form och fantasi. Titta på människorna är ett nöje bara det, när du ändå är på plats.

Öppettiderna är lördag och söndag, 10.00 till 19.00. Ta gärna en fika på Konditori när du är i närheten. Eller shoppa vidare på Crossroads Trading Co.

Enjoy!

Samtliga foton: Anna Ström Åhlén.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments