Crossroads Trading Co – shoppa designerkläder secondhand i Williamsburg

Samtliga foton: Anna Ström Åhlén.


Vill du göra shoppingfynd i New York? Det är inte svårt med dagens låga dollarkurs och det enorma utbud som finns i staden. Men kanske vill du samtidigt bidra till ett hållbart samhälle och göra en insats för miljön? Då ska du shoppa secondhand.

Att shoppa secondhand är dessutom roligt och leder (oftast) till att du blir ensam om plagget du valt.

Crossroads Trading Co är en så kallad ”upscale secondhand-butik” som säljer kläder och skor från kända märken. Men det är knappast några blodiga priser vi talar om. En Diorväska kan gå på några hundralappar …

Jag sprang på butiken i Williamsburg av en slump och blev kvar ett bra tag. Det ena snygga plagget efter det andra ropade på mig och fick följa med in i provhytten. En gräddvit kappa från Guess hade varit klockren om den funnits i en annan storlek. Men jag inser nu att den nog orsakat övervikt på hemresan. 😉

Allt är mycket fräscht och välbehållet. Vissa plagg ser över huvud taget inte använda ut. Och vem vet? Kanske tillhör de just kategorin ”Om jag bara går ner fem kilo, så kommer den att passa”.
Vad som fick följa med mig hem? Jo, bland annat denna kjol för det facila priset av 7 dollar:
Nu vet du vart du ska bege dig, när du är shoppingsugen i Williamsburg – till Crossroads Trading Co. Ta god tid på dig bara; här vill du botanisera länge, länge … Ta också med dig brorsan, pappa eller lillasyster. Här finns kläder för alla.


Adressen är 133 N 7th St och närmaste tunnelbana är Bedford Ave (L-tåget).
Öppet: måndag till lördag 11–20, söndag 12–19. Butiken tar även emot betalning med kreditkort.
Enjoy!

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of