Möt Annika som hade sitt bröllop i New York!

Annika och Kenneth vid sitt hotell på Manhattan. Foto: Steve Gilberg. Får ej kopieras eller spridas utan tillstånd.

Namn: Annika Gvein.
Bor: I Oslo, Norge.
Gör: Jobbar på Möller Bil som serviceledare.

Att gifta sig i New York! Det är drömmen för många. Tänk att stå brud i världsmetropolen med de ståtliga skyskraporna, de grönskande parkerna och romantiska restaurangerna. För Annika Persson (numera Gvein) blev drömmen sann. I maj gifte hon sig med Kenneth Gvein på Manhattan i New York. Nyfiket ställde jag några frågor till Annika.

Till att börja med: Varmt grattis! Varför valde ni att gifta er i New York?
Tusen tack! Vi valde New York då det är vår favoritstad och vi hade svårt att bestämma var vi skulle vara om vi hade varit i Sverige eller Norge. Vi har nämligen båda familj i bägge länder, så då valde vi att resa bort och till vår drömstad som vi varit i förut.

Berätta om bröllopet! Var hölls vigseln och var åt ni bröllopsmiddag?
Vi hade vår ceremoni och middag på Hilton Avenue of Americas och det var det bästa valet. Vi hyrde deras största sällskapsrum som var på 44:e våningen. Utsikten var amazing med panorama över New York. Ceremonin var fin med vår officiant Matthew Linzmeier. Den var riktigt personlig och vi hade bestämt allting. Vi är väldigt glada över att det var just så som vi ville, och de traditionella orden ”I DO” var magiska. Vi valde att ha ceremonin på engelska då det passade sig bäst.

Bröllopstårtan med cupcakes beställdes från kända Magnolia Bakery. Tårtan var den bästa vi någonsin smakat och riktigt maffig och amerikansk. Precis så som vi ville ha det. Tyvärr hade den gått sönder lite, men det såg inte vi då personalen på Hilton hade ordnat den igen. Men dagen efter fick vi i alla fall en ny tårta som stod i vår bröllopssvit på morgonen.

Efter middagen hade vi hyrt en stor lounge på en av de bästa skyroom-barerna i New York. Vi hade verkligen tur med vädret den dagen då baren var utomhus med en helt galen utsikt. På vår bröllopsdag hade vi nämligen 26 grader varmt och strålande sol.

Vilka andra var med på resan och bröllopet?
Vi hade nära familj och vänner med på resan. Jag hade med min mamma med man och mina bästa väninnor från Sverige. Och min man hade med sin pappa med fru, bästa vännerna från Norge och så klart vår lilla dotter Alexis på två år. Vi var tolv stycken tillsammans, och vi var så glada att det blev ett litet och charmigt bröllop. Alla vi bjöd in hade möjlighet att närvara på vår dag.

Förberedelser i bröllopssviten, där bruden gjorde sig i ordning med sina väninnor och drack champagne. Foto: Steve Gilberg. Får ej kopieras eller spridas utan tillstånd.

Hur går det till att planera ett bröllop i New York? Något särskilt man ska tänka på?
Tips att tänka på när man planerar bröllop i just New York är att det tar tid med allt. Speciellt med tanke på tidsskillnaden och att det kostar avsevärt mycket mer än vad man tror. Vill man ha ett lyxigt och fint bröllop i New York så får man räkna med att det kostar. Så var ute i god tid och kolla upp information om precis allt, lång tid i förväg. Vi hade fyra månader på oss att planera vårt och beställa allt. Det kan bli lite kort, då man ofta får vänta på svar på mejl/telefon.

Viktigt är också att ordna alla papper hemma i god tid och ta med till City Hall i New York. Dit måste man gå några dagar före vigseln för att få sin licens. Den är giltig först efter 24 timmar efter att man fått den. Och på City Hall kan det vara riktigt långa köer då det är populärt att gifta sig i New York. Det är mycket turister där. Sen måste man  tillbaka till City Hall och få licensen stämplad. I vårt fall så skickade vår officiant in den med signatur från honom och våra vittnen. Efter några veckor får man hem licensen där det står ”We’re married”.

Vem ordnade brudbukett, makeup och frisyr?
Brudbukett och blomsterdekorationer beställde jag på nätet. Det finns många bra nätbutiker, det är enkelt att beställa och jag sökte på många innan jag hittade min brudbukett.Hår och makeup ordnades på Scott, J, Aveda-salongen. Där fixade seniorstylisten Lindsay mitt hår precis som jag ville. Jag hade med en bild och hon gjorde exakt likadan frisyr. Sen ordnade makeupartisten Melissa sminket. Det blev så galet bra, jag kände mig precis som en Hollywoodkändis den dagen. Så otroligt nöjd.

Var fotograferade ni er?
Vår fotograf var min svärfar, Steve Gilberg, och han var med oss hela dagen. Efter vigseln tog vi många fina bilder i vackra Central Park och coola streetbilder på pulsen i New York. Det blev väldigt häftiga bilder och vi var så tacksamma.

Brudparet i Central Park. Foto: Steve Gilberg. Får ej kopieras eller spridas utan tillstånd.

Var bodde ni?
Vi bodde allihopa på Hilton Avenue of Americas, New Yorks största hotell med magisk utsikt och fina rum. Bröllopssviten vår var på 42:a våningen med magnifik utsikt, och den var på cirka 100 kvadratmeter med egen walk-in-closet, kontor, två badrum och matsal. Det var även i den som jag gjorde mig i ordning före vigseln med mina väninnor och min mamma. Där drack vi god champagne och hade det trevligt.

Något som inte blev som ni tänkt er?
Det mesta blev som vi tänkt oss men man ska verkligen stå på sig och vara hård. Ge order om precis hur man vill ha det och dubbelchecka alla punkter långt i förväg – angående mat, hotell med mera – med dem man beställt från.

Något som blev över förväntan?
Över förväntan var hur lyxigt och bra allt blev. Att det var vår drömdag. Vi är väldigt nöjda med vår duktiga och trevliga officiant Matthew som gjorde vår vigsel magisk. Det var också över förväntan hur kul det var med responsen från människor överallt; vi blev gratulerade och många tog fotografier av oss. Folk var väldigt vänliga och så övertrevliga som amerikaner kan vara.

Brudgummen på väg att rädda slöjan som blåser genom bokstäverna … Foto: Steve Gilberg. Får ej kopieras eller spridas utan tillstånd.

Ert roligaste minne från resan? Och det ”knäppaste”?
Det finns många roliga minnen från vår resa, men roligaste minnet var nog från bröllopet.
Då skulle jag slänga brudbuketten och den flög upp i taket så jag fick kasta om den. Det knäppaste minnet var nog från festen, då alla i stort sett gick bananas och dansade hela natten lång. Hur många flaskor champagne och drinkar som gick åt den natten är svårt att svara på 🙂

Vad gjorde ni mera under resan?
Vi åt goda middagar på fina restauranger allihopa och strosade omkring i Central Park, där vi också gick på Central Park Zoo med lilla Alexis. Det älskade hon!Vi tog också en dagstur till Woodbury Outlet, en timmes resa utanför New York. Där finns en hel by uppbyggd med många bra outletbutiker. Ett tips! Generellt blev det mycket shopping till sena kvällar och kvällar på hotellet med allihopa.

Dina bästa råd till andra som planerar bröllop i New York?
Mina bästa råd är att inte stressa utan hellre planera och vara ute i god tid. Ha gärna med vänner och familj så ni kan få lite barnvakt på den viktiga dagen och på bröllopsnatten. Lite egen tid och bara njuta. Allt blir bra till slut fast man möter på motgångar under vägen. Kom ihåg att detta ska vara nåt kul att se fram emot och be gärna andra om hjälp.Jag kan verkligen rekommendera att resa till New York och gifta sig, då det finns så många möjligheter där som inte finns här. Det blir verkligen ett speciellt minne för livet för alla som är med.

Tack för svaren, Annika. Jag önskar dig och Kenneth all lycka i ert äktenskap!

PS. Annika driver också en egen blogg. Den finns här: www.abloggen.com.

Enjoy!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments