Erin McKenna’s Bakery – mjölk- och glutenfria cupcakes i New York

Är du sugen på cupcakes i New York men trött på de sockerstinna, feta bakverken? Kanske är du glutenintolerant? Eller också tål du inte mjölk eller laktos. Misströsta inte. Du kan ändå njuta av cupcakes i New York.

I New York finns nämligen Erin McKenna’s Bakery (tidigare Babycakes), ett bageri som specialiserat sig på cupcakes för matallergiker. Dessa bakverk smakar även gudomligt!

Erin McKenna’s Bakery ligger på Lower East Side, ett område som för övrigt innehåller en mängd intressanta matställen och shoppingtillfällen.

Recepten från bageriet är ingen hemlighet. I butiken finns deras kokbok Babycakes till försäljning, för den som vill pröva på hemma.

”Babycakes is good for you”, säger Erin McKenna, bageriets grundare. Hon berättar att alla produkter är fria från vete, gluten, mjölkprodukter, kasein och ägg. Alla sötningsmedel är valda med omsorg och de används sparsamt.

I stället för vitt socker bakar man med agavenektar, som kommer från en kaktusväxt. Detta sötningsmedel har lågt GI och passar de flesta matallergiker. I vissa produkter använder man oraffinerat socker men detta anges i så fall noggrant på skyltarna.

Vid mitt besök var personalen bakom disken och i köket vänliga och tillmötesgående. Trots fotograferingsförbudet, fick jag tillstånd att plocka upp mobilkameran i egenskap av bloggare.

Att hitta rätt bakverk är lätt, gå bara efter bageriets färgmarkeringar.

Bageriet är också kända för sina brownies. Dessa har jag ännu inte prövat själv men det blir garanterat flera besök.

Det är för övrigt många fotomodeller som styr sina steg hit, för att äntligen kunna frossa utan kaloriångest.

Mitt eget val föll på en vanilla cupcake. Hur den smakade? Låt mig säga så här: 1) Fantastiskt. 2) Precis som en ”vanlig” cupcake (om inte godare). 3) Efteråt kändes det inte som om jag ätit en sötsak, snarare som om jag ätit ett nyttigt mellanmål!

Missa inte Erin McKenna’s Bakery, när du är sugen på cupcakes i New York!

Adressen är 248 Broome Street (mellan Orchard och Ludlow).

Enjoy!

Samtliga foton: Anna Ström Åhlén.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments