Tips på saker att göra när det regnar i New York

Det regnar i New York. Fast solen alldeles nyss stekte på dina armar, lyser den nu med sin frånvaro. Vad hände? Det är inte en helt ovanlig situation i denna stad, där vädret gäckar oss alla.

Men misströsta inte om det regnar! Så längre det inte är ett gigantiskt oväder, kan du lugnt fortsätta njuta av stadens fröjder.

En tidning att läsa på ett café – bra en regnig dag. Foto: Adrian Miles.


Fly regnet med fika på Starbucks – alltid en räddning. Foto: Anna Ström Åhlén.Är det tidigt på dagen, njuter du förstås extra länge av din frukost som kanske till och med får bli en brunch?

En given aktivitet är även shoppingrundan. Om du är uppe med tuppen kan du våga dig på outletvaruhus som Century 21 och Burlington Coat Factory. Men vill du inte trängas med paraplyer, kan du passa på att ta en sväng till stadens vintagebutiker. Eller botanisera i en bokhandel: bläddra, dröm och njut – medan regnet piskar mot rutorna.

Fynd från Burlington Coat Factory. Foto: Anna Ström Åhlén.

Vid lunchdags besöker du Eataly, en fantastisk italiensk matmarknad som mättar alla sinnen. Här kan du strosa länge, helt oberoende av väder och vind. Kanske får också några delikatesser följa med till hotellet?

Mums på Eataly. Foto: Arvind Grover.
Eatalys delikata ostar. Foto: Chuck Hagel.

Stärkt av mat och dryck vill du kanske vara lite kulturell. New York har mängder av museer och utställningar. Vill du inte ge dig i kast med de största som MoMA (Museum of Modern Art), kan du besöka Soy Wonder Technology Lab (roligare än Tekniska Museet i Stockholm?). Här får du lära dig hur robotar fungerar och testa den senaste digitala tekniken. Ett garanterat nöje för både barn och vuxna.

New York-lektyr att frossa i. Foto: Anna Ström Åhlén.

När benen blir trötta tar du siesta på hotellrummet med inspirerande läsning. Om inte annat måste du ju planera resten av tiden i New York. Då passar den här guideboken.

Utvilad beger du dig sedan ut i New York-kvällen, med paraplyet i stadigt grepp. Eller också väljer du att ta NYC Taxi. Njut av de glittrande neonljusen, den blänkande asfalten och detta skådespel som aldrig tar slut. Visst är det vackert även när det regnar?

Regnig bröllopsdag i New York. Foto: Jennie.

Har du sedan bokat en Broadwayshow denna kväll, behöver du inte sörja kvällssolen. Sistaminutenbiljetter finns ofta att få tag på.

Till sist lockar säkert en drink på en inglasad skybar. Varför inte på denna roterande restaurang, eller den här takbaren, med utsikt to die for.

I morgon skiner kanske solen. Eller inte. Vädret är nyckfullt i New York! Men staden levererar – alltid.

Enjoy!

PS. Ska du resa till New York för första gången? Här är massa tips för första resan till New York! 

Välkommen att gilla bloggen på Facebook också, för ännu fler tips!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anna Ström Åhlén
9 years ago

Tack! Ja, så länge inte hela semestern regnar bort kan det vara mysigt med en regnig dag på café! Det gäller att göra det bästa av situationen. 🙂

scottishmoments
9 years ago

Vilka bra tips! Själv tycker jag det är riktigt mysigt när det regnar… som du säger, så härligt att sitta på ett cafe och mysa då!

Anna Ström Åhlén
9 years ago

Tack, Lena! Visst är det så. Bra att ha lite regnplaner. När jag var på en tvåveckors bilsemester i Storbritannien (inklusive Wales) regnade det dock inte en droppe! 🙂

lenaiwales
9 years ago

Vilken härlig blandning!
När man reser någonstans, förutom till UK,hi,hi, så tänker man nog alltid att det ska vara fint väder, men så är det ju inte alltid.
Ha en trevlig söndag!