Café Mogador – marockansk restaurang i East Village

Café Mogador New York

Var kan man hitta en av New Yorks första marockanska restauranger? Svaret är: i East Village. Här slog Café Mogador upp portarna 1983.

På Café Mogador lagas dagligen en Couscous eller Tagine i köket, men också andra rätter från Medelhavstrakten.

Jag och min kompis kom för en sen frukost, enligt vår vana denna resa. Vi hittade nämligen det perfekta matupplägget: först yoghurt och färskt frukt i lägenheten, tillsammans med sojamjölk och flingor. Överallt finns dessa färska fruktblandningar att köpa, till betydligt bättre pris än i Sverige.

Sedan intog vi brunch på något närbeläget ställe, givetvis med kaffe, innan dagens New York-äventyr. En middag framåt kvällen blev sedan den perfekta avrundningen.

Café Mogador New York

Café Mogador New York

Café Mogador New York

En restaurang för brunch i New York

Brunchställe denna dag blev alltså Café Mogador, efter rekommendation av en New Yorker. Vi beställde direkt kaffe, för att döva den värsta jetlagen (detta utspelade sig följaktligen i början av resan), innan det var dags att välja från menyn.

Min tallrik fylldes av halloumi, pitabröd och ägg. Ett mycket bra val! Min kompis satsade på en omelett som serverades med bröd, vilket hon ville byta ut mot sallad. Men det gick inte, av någon outgrundlig anledning. Nåja, ingen stor sak.

Vi njöt i stället av den annorlunda miljön, bland speglar och tavlor från restaurangens historia.

Café Mogador New York

Café Mogador är familjeägt och vi fick tillfälle att träffa ägaren själv, Laurent, som glatt ställde upp på bild. Samtidigt fick vi oss lite lokalhistoria till livs.

Café Mogador New York

Café Mogador New York

Café Mogador New York

Omtyckt kvarterskrog

Allteftersom förmiddagen framskred, fylldes restaurangen av gäster – stammisar såväl som nytillkomna. Det märktes att detta är ett ställe man gärna återkommer till, som en kvarterskrog. Här syntes fler New Yorkers än turister.

Café Mogador New York

New York spring

Ju högre solen steg, desto mer lockade också uteplatsen. Förstås. Så vill du njuta av blommande vackra träd och genuin marockansk kokkonst, ska du bege dig till Café Mogador en aprildag. Precis som vi.

Enjoy!

Adressen är 101 St Marks Place i East Village och det finns även en filial i Williamsburg sedan 2012, på 133 Wythe Avenue.

Samtliga foton: Anna Ström Åhlén.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments