EN Japanese Brasserie – fantastisk japansk restaurang i New York

Vill du äta riktigt god japansk mat i New York? Då ska du bege dig till EN Japanese Brasserie, en fantastisk japansk restaurang i West Village.

Efter en blick på menyn ser du att det finns ett digert utbud att välja bland. Medan du funderar, kan det passa bra att smutta på ett glas vin eller sake. Låt dig inte avskräckas av priserna eller få beslutsångest.

Gör som jag: Välj en av menyerna med många smårätter. Du blir definitivt mätt; så små är de nämligen inte. Dessutom väntar en av ditt livs bästa smakupplevelser.

Menyerna med smårätter innehåller allt från restaurangens egen tofu till delikat torsk. Torsken kan inte alls jämföras med den du vanligen äter till sushi, i misosoppa. Dessutom är torsken så mör att den smälter i munnen. Ja, så god att den direkt kvalar in på min topplista över ”godaste maten någonsin”. Här kan du läsa mer om menyn Soyo Kaze.

Jag och mitt sällskap blev placerade vid ett långbord som löper längs köket. Det sistnämnda är nämligen beläget helt öppet i restaurangen, vilket ger en spännande inblick i japansk kokkonst. Kockarnas skicklighet imponerar storligen, precis som resultatet på tallriken.

Medan mörkret sänker sig över Manhattan, blir stämningen allt mer gemytlig på EN Japanese Brasserie, trots att lokalen är relativt rymlig. Vackra fönster och blomsterdekorationer förgyller miljön, medan du hängivet njuter av rätt efter rätt.

Ett besök på denna japanska restaurang är ett måste, någon gång när du är i New York. Boka gärna bord innan, för att vara på den säkra sidan att få plats. EN Japanese Brasserie tillhör nämligen en av de starkast lysande stjärnorna på New Yorks restauranghimmel.

Adressen är 435 Hudson Street (at Leroy).

Avslutningsvis en bildkavalkad med en del av rätterna i menyn Soyo Kaze.

Smaklig måltid!

O-Banzai: chef’s selection of three Kyoto-style appetizers.
Freshly scooped tofu, served with wari-joyu.
Saikyo miso marinated grilled black cod.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anna Ström Åhlén
11 years ago

Tack så mycket, både för grattis och fina ord om bloggen!
Roligt att kunna inspirera. 🙂

Anonym
Anonym
11 years ago

Grattis till vinsten! Jättefin blogg. Maten ser god och spännande ut, mums.
Det restaurangtipset ska jag ta med om jag kommer till New York en dag!

Sis