Så kan du äta gratis i New York

Känns dollarkursen för hög? Du vet väl att du faktiskt kan spara in en hel del genom att skippa dyra restaurangbesök. Så här gör du, för att äta gratis i New York!

Att New York är en dyr stad, det vet du säkert redan. Samtidigt är det en stad med enorma kontraster. Du kan både beställa guldbeströdd mat för tusentals dollar och komma undan med några få dollar för dumplings i Chinatown.

Säg att du vill spara in på restaurangbesök helt? Ja, då finns det förstås mängder med andra möjligheter. I så gott som varje gathörn finns en dygnsöppen deli eller drugstore och korv- och pretzelförsäljarna duggar tätt på Manhattans gator.

Men hur gör man då för att äta gratis i New York? Här är tipsen!

Tricket för att slippa betala för maten i New York är att helt enkelt söka upp vissa barer. Det är nämligen så att vissa serverar gratis mat, när du beställer något att dricka! Visst, drickan är förstås inte gratis men den kanske du ändå hade tänkt beställa, eller hur?

På min senaste resa till New York, besökte jag en bar med gratis tapas i Greenwich Village.
Med mig hade jag min kära vän och ”vapendragare” Eva Sollén, som driver resebloggen People in the Street.

Vi hade spanat in en ”old school bar” i Greenwich Village, där vi skulle avnjuta en eftermiddagsdrink efter en lång dag på stan.

Baren ligger i restaurangen Spain, som liksom namnet antyder, är inriktad på just spansk mat.

Ägaren till Spain är en mycket trevlig man, som passerat de 80 men är ”still going strong”. Enligt vår tipskälla skulle denne man bära röd frack i baren. Det gjorde han inte, men däremot var han ytterst sällskaplig och återvände hela tiden till oss för att se till att vi mådde bra.

Denna eftermiddag föll mitt val på en klassisk Cosmopolitan, medan Eva ville överlåta valet till ägaren. ”Rom och cola?” frågade han, varpå Eva svarade ”Surprise me!”. Några minuter senare stod drinken framför henne: en rom och cola … Only in New York men så klart inga som helst problem!

Fast nog blev vi överraskade ändå, för in kom också rejäla fat med tapas. Kryddstarka köttbullar och potatis stod snabbt framför oss och vi kunde mumsa på så mycket vi ville. Nu var visserligen maten lite stark för mig (tål inte chili), men jag hade med andra ord inte alls behövt äta någon middag den kvällen.

Efter någon avkopplande timme i baren och i trevligt samspråk med ägaren, gav vi oss åter ut för att mötas av ”the golden hour” (bilden överst och här nedan). En perfekt start på kvällen!

Hur gör man då för att hitta fler ställen med gratis mat i New York? Jo, man söker upp de rätta länkarna för att ha koll.

25 sätt att äta gratis i New York

17 ställen att äta gratis på i New York

Hitta gratis mat i New York

13 barer med gratis mat i New York

Enjoy!

PS. Viss reservation finns förstås alltid för att ställen kan komma och gå. Det är ju New York, en stad i ständig förändring!

Samtliga foton: Anna Ström Åhlén.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Evy Knoph
5 years ago

Grymma tips Anna 👍! Blir ju sugen att testa något av detta på min kommande påsk-tripp… en smarrig drink i favoritstaden är ju aldrig fel.. att då få mat på köpet är ju klockrent :-)!Speciellt den där med Cosmo o köttbullar såg ut att passa mig utmärkt.

Eva – People in the Street

Haha, ja han var inte så ”på” att överraska mig med drink men godsakerna var en överraskning i alla fall. Härligt minne du bjuder på med inlägget 🙂

Kramar