Spotifylista med låtar om New York

En låt som handlar om New York. Nog väcker den något speciellt? Nu har jag uppdaterat min Spotifylista med New York-låtar!

Att promenera i New York känns ofta som att vara med i en film. Den där vita ångan som stiger ur gatorna, de kända byggnaderna och det välbekanta språket. Allt det där som gör att du nästan väntar dig att se Harrison Ford sno bakom hörnet, jagad. Eller Leonardo di Caprio i en öppen bil, strålande på sin färd mot Manhattan. Och bli inte förvånad om du faktiskt gör det.

Men oftast räcker staden i sig som musik: trafikljuden och klangen av all världens röster. En ensam fiol i ett gathörn eller en saxofon, sorgsen i ett öppet fönster.

Ta nu på dig ett par lurar och lyssna på din egen musik. På alla låtar som fångar stadens själ. Då ska du märka att det finns en för varje tillfälle. En för de morgnar när staden vaknar ur sin lätta slummer, och en för de kvällar när solen går ner i ”the canyons of steel”. Det finns en låt om ett regn. Om ett café. Och om tårar på Tredje Avenyn. Det finns en låt för allt.

Här är min Spotifylista med New York-låtar

Nu är den uppdaterad, min spellista om New York. Varsågod att njuta av hela 40 spår: kanske på den där promenaden, kanske på flygresan eller (varför inte) redan nu? Oavsett var du är? New York är alltid en bra idé.

Klicka på Spotifysymbolen längst upp till höger vid listan nedan, så öppnas Spotify och du kommer till spellistan ”New York – My Playlist”.

Enjoy!

PS. Du som är ny läsare här på New York-bloggen: Varmt välkommen! Hoppas du ska få både nytta och glädje av alla inlägg med inspiration och tips inför din resa till New York.

Foto: Anna Ström Åhlén.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Ama de casa
5 years ago

Jag lyssnar faktiskt oerhört lite på musik nuförtiden. När jag är ute och promenerar då vill jag höra dom verkliga ljuden runt ikring, det är liksom en del av upplevelsen.
När vi exempelvis åker bil på ”tråkvägar” (läs: motorvägar) då lyssnar jag hellre på typ sommarpratare, mordgåtor, dokumentärer eller nåt än på musik.
Jag har nog blivit gammal… 😀

Lena i Wales
5 years ago

Vilken kul idé! Nu har jag något att lyssna till i eftermiddag!