Happy Valentine’s Day New York!

Det är alla hjärtans dag igen: kärlekens dag. Vad passar väl då bättre på en New York-blogg  än att ta en titt på kärleken till New York?

Att jag älskar New York, det är ingen nyhet. Jag har ju på något sätt drömt om denna stad större delen av mitt liv. Okej, det allra första intrycket var kanske lite … överväldigande? Så intensivt, så mycket folk och så slitet? Men det var innan jag lärde känna staden, på riktigt. Jag stannade dessutom alldeles för kort tid. Ändå, efter första resan var jag fast.

Jag ville bara tillbaka, igen och igen. Utforska de där andra sidorna av staden, de som inte alla turister ser. De dolda trädgårdarna, de lugna gatorna, de lokala små krypin där man äter både billigt och gott. Men också alla stadens udda koncept: en butik som också är en bar, ett galleri som döljer en speakeasy och ett årligt event med en resa till 20-talet.

Jag älskar de gamla byggnadernas reflektioner i de nya. Jag älskar maten, kontrasterna och mötena med alla människor, som precis som jag, fått sina hjärtan stulna.

Som Tom Wolfe sade:
”One belongs to New York instantly, one belongs to it as much in five minutes as in five years.”

Eller Joan Didion:
”Quite simply, I was in love with New York. I do not mean ’love’ in any colloquial way, I mean that I was in love with the city, the way you love the first person who ever touches you and you never love anyone quite that way again.”

Kanske är du i New York, just i dag på alla hjärtans dag? Eller ska dit något annat år, just den 14 februari? Då tycker jag du ska spana in Time Out New Yorks Valentine’s guide som alltid har tips för alla smaker. Och, inte att förglömma: alla plånböcker. (Du missade väl förresten inte mitt tidigare inlägg om att äta gratis i New York?) Missa inte heller att det finns en hel kategori här på New York-bloggen, med massa tips på mat och dryck i New York.

Själv är jag inte i New York just nu. Men jag trivs ju faktiskt också så bra i mitt underbara hem. Och så vet jag ju, att jag alltid kommer tillbaka.

Att nöja sig med det man har, här och nu, det är också en fin tanke att ha med på alla hjärtans dag. Så kram till er alla, läsare nära och fjärran! Ta hand om varandra.

Enjoy!

PS. Blev New York-längtan ändå för stor? Se till exempel den här filmen som utspelar sig i New York. Den är en av mina absoluta favoriter. Jag kan inte räkna hur många gånger jag sett den!

Foton: Anna Ström Åhlén utom foto nr 2: Ulrika Andersson.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

6 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Evy Knoph
5 years ago

Kram till dig/er oxå, ja att vara nöjd här o nu får man inte glömma :-).
Tänk att det dröjde hela 25 år tills jag åkte tillbaks..1985 jobbresa till Savannah flygplatsbyte.. taxi in med kollegorna..upp o ner i Empire.. hann köpa en väska oxå..

Sen dröjde det till 2010..men sen dess sugs man tillbaks igen o igen o igen :-).

Fast nu påväg till nya äventyr i HoChiMinh city o Hongkong.

Men i påsk så bär det av västerut igen. Kanske provar Hofbrauhaus för måndagsjazz..kanske provar Hotel Stanford :-).

Cornelia
5 years ago

Åååh! Kate & Leopold!!! Den måste jag se snart. Och så blev jag sådär galet sugen på New York!
Stor kram

Christine - 29°
5 years ago

Förstår precis hur man kan bli kär i en plats, och trots att man återvänder gång på gång så får man aldrig nog. Hoppas du hade en fin Alla hjärtans dag! 🙂

Kram