20-talsjazz på Maison Pickle i New York

Bland det bästa i New York är unika uppevelser. Att göra lite det lite udda som inte står i guideböckerna. Lyssna på 20-talsjazz är inte ovanligt, däremot att klä sig i tidstypiska kläder. Häng med till Maison Pickle på Upper West Side!

Det är en sommarkväll i New York och jag åker tunnelbana i 20-talskläder. Vad nu? Jo, förklaringen kommer. Mitt resesällskap Evy har nämligen återigen nosat upp ett jazzevent.

Jazzkväll med 20-talstema på Maison Pickle

Det är New York Vintage Society som bjuder in till en jazzkväll på Maison Pickle, på Upper West Side. När vi läser om föreningens tidigare event, ser vi att tidstypiska kläder välkomnas. Och sjävklart bangar vi inte!

Själv har jag ju min tidigare 20-talsklädsel från Jazz Age Lawn party i New York. Det eventet är bland det häftigaste och roligaste jag varit med om, inte bara i New York utan också i livet. Nyfiken på hur jag plockat ihop min outfit? Svar: klänningen och halsbandet är från Burlington Coat Factory, medan hårdekorationen kommer från svenska Buttericks. Evy har inga 20-talsattribut sedan tidigare men löser enkelt frågan genom att shoppa i en butik med maskeradkläder.

Tunnelbanefärden medför inga höjda ögonbryn. Det är ju New York. Men väl inne på Maison Pickle blir vi lite överraskade. Det är nämligen bara vi två som är utklädda! Antalet besökare är inte heller särskilt stort. Men ”who cares”? Vi slår oss ner, beställer in mat och sätter genast i gång att njuta av musiken.

Dandy Wellington och Betina Hershey

För musiken denna kväll står Dandy Wellington och Betina Hershey, som alternerar vid mikrofonen med tillhörande band. Och wow, så bra de är! ”Hör vad det svänger” skulle min käre jazzälskande pappa ha sagt, och det gör det minst sagt.

Nog rycker det i charlestonbenen och jag kan inte låta bli att kliva upp och svänga med boan, varvat med att vi njuter av goda drinkar och varsin måltid. Maten är inte direkt billig men portionerna är rejäla. Och här talar vi om mat av den typen som föranleder folk att be om en doggy bag, eller som det numera heter: att ”wrap it up”. Men det gör vi inte. Jag äter upp större delen av min jättelax med sallad, medan Evy har svårare att trycka i sig all sin mac ’n’ cheese, som snarare är för tre personer än för en … Så ett hett tips är: Dela gärna på maten om ni är ett större sällskap!

Vi får beröm för våra kläder av artisterna, som också låter sig fotograferas och filmas. Dock med sämre resultat, då restaurangen är fylld av ett rött ljus. Men orka bry sig om det! Ibland är faktiskt den verkliga upplevelsen viktigare än att dokumentera. Nedan finns dock ett litet smakprov från Betina Hershey som imponerade extra stort med sin utstrålning och talang.

Dessa namn kommer vi att hålla utkik efter i New York, även i framtiden, det är då en sak som är säker. Stort tack för en underbar kväll!

Sugen på mer 20-talsjazz i New York? Då kan jag rekommendera rooftop jazz på Cambria Hotel och att lyssna till de samspelta herrarna på legendariska Arthur’s Tavern.

Enjoy!

PS. Läs också 276 coola och ovanliga saker att göra i New York.

Foton: Anna Ström Åhlén utom bilderna av mig som är tagna av Evy Knoph.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

6 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Emma, Sol som sol?
4 years ago

Men vad roligt att ni gick på ett sådant igen. Fast vad trist att det var så tomt på folk. Kom de senare, kanske? Jaja, ni hade kul och musikerna uppskattade det!

Evy Knoph
4 years ago

Ja, vad kul att blicka tillbaks till en av de sköna jazz-kvällarna i somras :-). När jag kollade videon på Betina Hershey, så slog det mig att henne skulle man gärna se mer av! Jazzscenen i vårt älskade New York verkar dock vara ganska föränderlig (utom de härliga gubbarna på Arthurs Tavern :-), som f.ö var i toppform för en vecka sedan när jag var där). Nosade ju upp några nya ställen senast, men vem vet vad som lever när vi åker dit i april. Dock tycker jag det är så kul att man numera kan nosa upp bra jazz… Read more »

Astrid
4 years ago

Åh, det hade jag velat gå på!